خانه » همه » مذهبی » لیله الرغائب با امام عصر (عج) معنا پیدا می کند و بس!

لیله الرغائب با امام عصر (عج) معنا پیدا می کند و بس!


لیله الرغائب با امام عصر (عج) معنا پیدا می کند و بس!

۱۳۹۵/۰۱/۲۷


۷۹ بازدید

لیله الرغائب با امام عصر (عج) معنا پیدا می کند و بس!

اصولا معنا یافتن لیله الرغایب به مهدویت و حضرت حجت (عج) است به این که تو در کنار امام عصر علیه السلام بتوانی این فصل نیایش را بستر یک سال متفاوت جدید کرده و آن را از خدا تحویل بگیری.

لیله الرغائب با امام عصر (عج) معنا پیدا می کند و بس!

اصولا معنا یافتن لیله الرغایب به مهدویت و حضرت حجت (عج) است به این که تو در کنار امام عصر علیه السلام بتوانی این فصل نیایش را بستر یک سال متفاوت جدید کرده و آن را از خدا تحویل بگیری.

حجت الاسلام محمد رضایی، محقق و پژوهشگر حوزه در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزای شبستان ضمن تبیین اهمیت و جایگاه لیله الرغایب تصریح کرد: لیله الرغائب اولین شب جمعه از سه گانه ی رجب، شعبان و رمضان است یعنی جمعه آغازین فصل نیایش که اگر ابتدای این فصل را رجب بگیریم در انتهای آن شب های قدر و عید فطر قرار دارد و با در نظر گرفتن این بازه زمانی می توان لیله الرغائب را بهتر درک کرد. یعنی عمیق تر و وسیع تر به آن نگریست.

وی افزود: لیله الرغائب را یک اتفاق، یک حادثه و یک شب نبینیم بلکه آن را در یک بستر هندسه شده در فصل نیایش و عبادت نگاه کنیم که از آغاز و اولین جمعه این فصل تا عید فطر می بایست این افق را در نظر گرفت. شب جمعه در فرهنگ دینی ما متعلق به امام زمان (ع) است یعنی به شما گفته نشده اولین شب ماه رجب (هر روزی که بود شنبه، یکشنبه و …) بلکه گفته شده شب جمعه اول رجب؛ که در میان ایام هفته متعلق به حضرت حجت (ع) است و در چشم انداز ما شب های قدر اوج زمان هایی است که همه ملک و ملکوت به حضرت حجت (عج) تعلق دارد.

این نویسنده حوزوی بیان کرد: حال ما با این چشم انداز یک فصل نیایش را پیش رو داریم و قرار است در شب جمعه اول آرزو کنیم. اما چه آرزویی؟ شما حتی اگر بسیار خودمحور و خودبین نیز باید و فراتر از خود را نخواهید ببینید، آیا دایره آرزوهای شما تا کجا باید باشد؟ بگذریم که در نگاه دینی و انسانی گفته می شود که از «خود» بگذرید، البته این بدان معنا نیست که خود را رها کنیم بلکه یعنی هم خود را ببینیم، هم جامعه انسانی را، و هم جهان هستی را ؛ اما چگونه می توان چنین نگاه وسیع داشت؟

پژوهشگر دینی ابراز کرد: کسی که میزان، معیار و ملاک به شما می دهد – آن هم در این وسعت – حتی در وسعت آرزوها، حضرت حجت (ع) است. چون حضرت (عج) آینه ی خدا است، آیت الله العظمی محسوب می شود یعنی بزرگترین نشانه خدا است. همان گونه که خداوند نگاه وسیع رحمانیت و رحیمیت دارد حضرت حجت (عج) نیز نگاه اش، مهراش، برنامه ریزی و مدیریت اش در همان وسعت عمل می کند. مومن، کافر، جهان هستی، جهان طبیعت، جهان انسان ها، جهان فرشتگان و … همه این عوالم را در برمی گیرد و بر اساس همه این عوالم است که وقتی تهجد می کند یا وقتی دعا می کند کل این مجموعه را در نظر می گیرد.

وی در ادامه با اشاره به نوع دعاهای امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف گفت: حضرت حجت (عج) در لیله الرغائب به ما یاد می دهد که وقتی می خواهید آرزویی داشته باشید، بزرگترین آرزوها را داشته باشید، ما این بزرگترین آرزوها و اینکه دامنه این آرزوها تا کجا باشد؟ ما همه ی این امور را از ایشان یاد می گیریم.

حجت الاسلام رضایی ضمن بیان فقراتی از زیارت آل یاسین یادآور شد: اینکه ما در زیارت آل یاسین به دعا کردن حضرت (عج) سلام می دهیم، به حالت عبادت حضرت (عج)، به استغفار کردن ایشان برای ما، به حالت نماز خواندن حضرت (عج) و … سلام می دهیم برای چیست؟ چون امام (عج) در دعا کردن شان به ما مدل و الگو می دهند. به این مفهوم که هنگام دعا هم خودت را بببین، هم دیگران را، هم جهان هستی را.

حجت الاسلام رضایی تاکید کرد: وقتی از حضرت حجت (عج) به عنوان ربیع الانام تعبیر می شود (به یک معنا بهشت) این بهشت تنها برای خودش نیست. بلکه بهشت تمام مردمان و تمام هستی است؛ ملک و ملکوت از نعمات دوران ظهور حضرت (عج) بهره مند می شوند. بنابراین آرزوی تو نیز می تواند اینچنین وسعت بگیرد.

این کارشناس دینی تصریح کرد: شما اگر بخواهید در لیله الرغائب برای خود بهترین دعاها را داشته باشید، برای مردم بهترین دعا را داشته باشید، اگر بخواهید این جهان هستی که در آن زندگی می کنید بهترین جهان باشد چه باید بکنید؟ مسلما باید دعا و آرزو کنید هم خود و هم دیگران نوعی وصل و اتصال به حضرت حجت علیه السلام پیدا کنند. اتفاقا این وصل و اتصال باید معنادار باشد. یعنی شما در این لیله الرغایب امسال کاری به لیله الرغایب سال بعد و سال های بعد ندارید، شما در بستر واقعیت همین امسال زندگی می کنید پس همین چشم انداز خودتان تا شب قدر را نگاه کنید.

حجت الاسلام رضایی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: قرار است در شب قدر، شما سرنوشت یک سال بعد را تحویل بگیرید. این سرنوشت یک سال بعد چگونه می تواند بهترین باشد؟ اتفاقا در شب لیله الرغایب باید بهترین آرزوها را حداقل برای خود داشته باشید. برای این مهم هم باید خود را ببینید، هم آدم ها را، هم حضرت حجت علیه السلام را و هم خدا را.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امشب بگو خدایا من قرار است دو ماه دیگر بهترین سرنوشت ها و تقدیرها را تحویل بگیرم برای این بهترین تقدیرها بگذار بهترین آرزوها را داشته باشم برای بهترین آرزوها باید حضرت حجت (عج) را خواست چون با حضرت حجت علیه السلام وسیع ترین معنا هویت و مدل زندگی را زندگی را پیدا خواهم کرد و اینگونه است که مهدویت و لیله الرغایب با هم پیوند می خورند. اصولا معنا یافتن لیله الرغایب به مهدویت و حضرت حجت است به این که تو در کنار حضرت حجت علیه السلام بتوانی این فصل نیایش را بستر یک سال متفاوت جدید کرده و آن را از خدا تحویل بگیری.

پایان پیام/99

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد