۱۳۹۳/۰۵/۲۸
–
۵۹ بازدید
فؤاد ابراهیم در گفتوگوی تفصیلی با فارس:
مرگ ملکعبدالله به جنگ میان گارد سلطنتی و ارتش منتهی میشود/ مخالفت با رژیم آلسعود در عربستان فراگیر شده/ سیاست خارجی عربستان براساس منافع شخصی است نه راهبرد و منافع ملی
یک معارض عربستانی با اشاره به اینکه مرگ پادشاه عربستان ممکن است به درگیری میان گارد سلطنتی و ارتش منتهی شود، تاکید کرد اگر پادشاه بمیرد، مرحله دشواری برای خانواده آلسعود آغاز میشود.
فؤاد ابراهیم در گفتوگوی تفصیلی با فارس:
مرگ ملکعبدالله به جنگ میان گارد سلطنتی و ارتش منتهی میشود/ مخالفت با رژیم آلسعود در عربستان فراگیر شده/ سیاست خارجی عربستان براساس منافع شخصی است نه راهبرد و منافع ملی
یک معارض عربستانی با اشاره به اینکه مرگ پادشاه عربستان ممکن است به درگیری میان گارد سلطنتی و ارتش منتهی شود، تاکید کرد اگر پادشاه بمیرد، مرحله دشواری برای خانواده آلسعود آغاز میشود.
فواد ابراهیم معارض سرشناس عربستانی در گفتوگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری فارس درباره ادامهم حرکت اعتراضی مردم در این کشور گفت: همانطور که میدانید اعتراضات در شرق عربستان از مارس 2011 آغاز شد که دنباله اعتراضات در دیگر کشورهای عربی بود و این جنبش از دهها سال قبل به طور متقطع ادامه داشته است.
فواد ابراهیم با اشاره به اینکه جوانان پیشتازان این حرکت اعتراضی عیله رژیم سعودی هستند، افزود: پیش از 22 نفر از مارس 2011 تاکنون توسط نیروهای سعودی در راستای مطالبات قانونی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جان خود را از دادهاند و متأسفانه نظام سعودی نگاه امنیتی به مطالبات جوانان و مردم کشورش دارد.
*نظام آل سعود هنوز از درک تاریخ و تمدن مردم عربستان عاجز است
وی با اشاره به اینکه رژیم آل سعود بر این باور است که راه حلی جز سرکوب و تشدید فشار امنیتی وجود ندارد، تصریح کرد: «من اعتقاد دارم این تعداد شهید و حضور دهها نفر در زندانهای عربستان تأثیری بر عزم جوانان عربستانی که همچنان به دنبال حقوق خود هستند ندارد که با این شرایط تغییر کند و همچنان برای مقابله برای اهدافشان به اعتراضات ادامه میدهند و مطالبات مشروعی دارند.»
این معارض عربستانی در ادامه با بیان اینکه رژیم سعودی با گلولههای خود امیدوار است تا حرکت جوانان را در عربستان تضعیف کند اما نتوانسته به موفقیت دست پیدا کند، تصریح کرد که نظام آل سعود هنوز از درک تاریخ و تمدن مردم عربستان عاجز است و نمیتواند مشکلات مردم را به شکل درست حل کند.
وی با بیان اینکه مردم در برخی از مناطق عربستان تجربه مشارکت سیاست نداشتند ولی اکنون که در حال بیدار شدن هستند، افزود: مردم در فضای مجازی فعال شدهاند، تجمع برگزاری میکنند، در رسانههای اجتماعی فضای زیادی پیدا کردهاند تا نگاههای سیاسی و ناراحتیهای خود از رژیم حاکم را اعلام کنند.
* انسداد در افقهای سیاسی رژیم حاکم در عربستان
فواد ابراهیم با بیان اینکه بیش از دهها هزار نفر در زندانهای هستند و عدد رسمی در این زمینه جز تخمینهای فعالان اجتماعی وجود ندارد، ابراز داشت که دستگیریها همچنان ادامه دارد حکومت در ماههای اخیر هم روی به محاکمههای نمایشی آورده تا افزایش سرکوب خود را توجیه کند این روشها نشان دهنده انسداد افقهای سیاسی در رژیم حاکم است.
این مخالف رژیم آل سعود در ادامه با اشاره به اینکه اکنون مخالفان و دشمنان رژیم آل سعود با افزایش سرکوبها بیشتر شدهاند، گفت: بر این باورم که جنبش اعتراض در عربستان اکنون دارای ابعاد اشکال مختلفی شده و به یک منطقه منحصر نشده است و بر این باورم که نظام گمان می کرد که میتواند اعتراضات را در شرق عربستان متوقف کند اما حالا اعتراضات از شرق کشور فراتر رفته و اشکال جدیدی یافته که توقع آن را نداشتند.
وی افزود: جوانان عربستانی شجاعت وصفنشدنی دارند مردم به نافرمانی مدنی و لطمه وارد کردن به اموال عمومی روی آوردهاند حتی قدرت نظام برای حل مشکلات خود از بین رفته و طبقه جدیدی از مفسدان اقتصادی شکل گرفتهاند که کنترل رژیم هم خارج شدهاند و اکثر خود ملک عبدالله پادشاه عربستان هم بخواهد آنها را از بین ببرد نمیتواند اکنون عربستان سعودی با مشکلات بزرگی مواجه است که نمیتواند به راحتی آنها را حل کند.
*جایگاه معارضان رژیم آل سعود
وی با بیان اینکه معارضه در عربستان نسبت به گذشته تقویت شدهاند و دیگر معارضان تنها یک گروه یا یک مذهب که محدود به یک منطقه باشند نیستند، تاکید کرد که امروز معارضان در همه جا حضور دارند و از سوی دیگر نفوذ مردمی معارضان تقویت شده و تنها در یک فرقه یا یک مذهب یا قبیله خلاصه نشدهاند، این رشد و تقویت جایگاه معارضان میتواند نقشه سیاسی عربستان را در آینده تغییر دهد اختلافات در خانواده سلطنتی به ویژه اختلاف پادشاه و دیگر مقامات از جمله ولیعهد شرایط سیاسی را متغییر کرده است؛ به نظرم امروز دیگر تنها شاه و خانواده سلطنتی بازیگران سیاسی عربستان نیستند.
فواد ابراهیم در بخش دیگری از گفتگو با خبرگزاری فارس درباره اختلافات داخلی در رژیم حاکم عربستان هم گفت: ملک عبدالله از زمانی که به قدرت رسید تلاش کرد تا از تقویت جناح سدیریها رهایی یابد و سدیری اکنون از بسیاری از مناصب مهم حذف شدهاند و اکنون سمتهایی که در اختیار سدیریها است مربوط به فرزندان نسل سوم این خانواده است و اعتقاد دارم که پادشاه سدیری را تضعیف کرده است.
وی افزود: از سوی دیگر پادشاه نزدیکان و فرزندان خود را در سمتهای حساس قرار داده و توانسته رقبا را دور کند در این میان امیر سلمان ولیعهد پادشاه نیز در شرایط دشواری قرار گرفته است با توجه به اینکه پادشاه نائبی برای ولیعهد تحمیل کرده است.
*مرگ شاه عربستان ممکن است به جنگ داخلی میان گارد سلطنتی و ارتش منتهی شود
این معارض عربستانی درباره شرایط رژیم آل سعود در صورت مرگ پادشاه هم گفت: اگر پادشاه بمیرد مرحله دشواری برای خانواده سعودی آغاز میشود و بعد از وی رهبر کاریزماتیکی برای سعودیها وجود ندارد و از سوی دیگر درگیری شدیدی بین جناحهای حاکم روی میدهد، جناح سلمان و نایف از یک طرف و فرزندان ملک عبدالله از سوی دیگر به نزاع با یکدیگر وارد خواهند شد که این بحران بزرگی تبدیل میشود و اگر سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان بخواهد به مقابله با فرزندان عبدالله بپردازد باید آنها را برکنار کند که این مسئله برخورد شدیدی ایجاد خواهد کرد که میتواند منتهی به درگیری میان نیروهای گارد ملی به ریاست متعب بن عبدالله فرزند ملک عبدالله و نیروهای وزارت دفاع و ارتش به ریاست فرزندان سلمان تبدیل شود؛ البته پادشاه برای مقابله با این برخورد احتمالی، فردی غیر از فرزندان سلمان را در سمت معاونت وزارت دفاع قرارداده است.
وی اظهار داشت که مرحله آینده مرحله دشواری خواهد بود و من معتقدم که شورای بیعت هم نمیتواند در این بحران نقشی قابل توجه ایفا کند چرا که این شورا تنها در دوره ملک عبدالله کاربرد داشت تابتواند اختلافات میان وی با شاهزاده نایف بن عبدالعزیز را حل کند و در مرحله دیگری نمیتواند دارای کارکرد باشد.
*سیاست خارجی عربستان براساس منافع شخصی شده نه راهبردهای کلان/وزارت خارجه رفتاری متزلزل دارد
این معارض عربستانی درباره سیاست خارجی این کشور هم گفت: سیاست خارجی تنها با نقشآفرینی پادشاه است و وی امور را به سعود الفیصل سپرده است. به نظر من مواضع ریاض در قبال بسیاری از کشورهابیش از آنکه براساس منافع ملی باشد برپایه مواضع و منافع شخصی است. ملک عبدالله در وزارت خارجه هم فرزند خود العزیز بن عبدالله را به عنوان معاون وزیر قرار داده که این نشان میدهد که پادشاه تغییر سعود فیصل را هم مدنظر دارد ولی نه برای حالا بلکه پس از آنکه در بخشهای دیگر تقویت شد به سراغ وزارت خارجه میرود.
وی افزود: سیاست خارجی عربستان در سالهای اخیر تضعیف شده پس از آنکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از حمله به سوریه سرباز زد نشان داده شد که عربستان تمام تخممرغهایش را در سبد حمله نظامی آمریکا چیده بود و زمانی که اوباما ساز مخالف با ریاض زد سیاست خارجی اوباما در هم شکست شد. در حال حاضر تزلزل در سیاست خارجی عربستان بیش از پیش نمایان شده است، ابتدا درخواست برای عضویت در شورای امنیت ارائه میکنند پس از اینکه عضویت قبول شد از پذیرش عضویت امتناع میکنند یا از حسن روحانی رئیس جمهور ایران برای سفر دعوت میکنند و پس این دعوت را پس میگیرند یا دعوت از سلیمان رئیس جمهور لبنان را پس از ارائه پس میگیرند که اینها نشان دهند مشکلات سیاست خارجی عربستان است یا در مورد دیگر سعودالفیصل اخیراً وزرای خارجه را برای اجتماعی درباره بررسی مسائل سوریه دعوت میکند اما ناگهان یک روز بعد این نشست لغو میشود که این تزلزل و تردید در سیاست خارجی جای عربستان عجیب و سؤال برانگیز است.
وی گفت: سیاست خارجی عربستان فاقد استراتژی است و براساس حوادث و تاکتیکی عمل میکند امروز دشمنان ما در منطقه بیش از دوستان ما هستند.
انتهای پیام/
– See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930526001344#sthash.qLfEjrz0.dpuf