۱۳۹۵/۰۱/۰۶
–
۸۲۲ بازدید
برادر گرامی یکی از اشتباهات ما انسان ها این است که گمان می کنیم خدا نیز مانند ما انسان ها است؛ مثلا زمانی که اشتباهی انجام می دهیم خدا قصد دارد، آن را در زندگی ما تلافی کند در حالی که خدایی مهربان تر از مادر است، چگونه ممکن است که بخواهد گناه بنده خود را در زندگی اوتلافی کند. برادر گرامی باید به این نکته توجه کنید چنانچه شما واقعا از گناه گذشته خود توبه کرده باشید آثار آن در زندگی شما ازبین خواهد رفت، پس شما می توانید با توبه اثار این گناه را در زندگی بردارید. در زیر به بررسی بیشتر سوال شما می پردازم:
احساس شما را کاملا درک می کنم. زمانی که انسان در برابر خداوند و خالق خود دچار خطا می شود، احساس یاس و ناامیدی سراسر وجود او را فرا می گیرد. صحنه گناه و احساس گناه مدام در جلو چشمان فرد است، در چنین شرایطی انسان احساس می کند، هیچ راهی ندارد و تمام پل ها را پشت سر خود شکسته است. احساس می کند زندگی برای او تاریک شده و هیچ تلاشی برای رهایی از این حالت امکان ندارد. فرد گناهکار احساس می کند فردی نالایق و بی اراده ای است که نمی تواند تمایلات نفسانی خود را کنترل کند. او ارزش بندگی خدا را ندارد و خدا او را از دایره رحمت خود رانده است. لحظات برای چنین فردی کند می گذرد و او هیچ امیدی برای تغییر ندارد. آری زمانی که انسان به رفتارهای خود نگاه می کند، چنین حالاتی در او رخ میدهد اما زمانی که به خدا نگاه می کند، امیدوار می شود و یقین پیدا می کند خدایی که از مادر به او مهربانتر است، حتما او را می بخشد. خدا ارحم الرحمین است، خدا رحمن است، خدا رحیم است و خدا تمام خوبی هاست. پس جایی برای ناامیدی نمی ماند. حتی اگر گناهان شما به اندزه تمام ستارگان آسمان ها باشد، به اندزه تمام قطرات آب اقیانوس ها باشد، به اندازه تمام شن های بیابان ها باشد، در برابر لطف و کرم خدا قطره ای بیش نیست.
*** چند نکته :
1. پرسشگر گرامی در ابتدا از شما اجازه می خواهم تا خاطره ای از دوران کودکی خود برای شما بیان کنم. در دوران کودکی خود زمانی که می خواستم لیوان و یا جیز شکستنی دیگری را جا به جا کنم، مادرم تاکید می کرد که مراقب لیوان باشم و سعی کنم آن را سالم جا به جا کنم. یک بار لیوان از دستم افتاد و خرد شد. من منتظر عکس العمل تند مادر بودم اما بر خلاف تصور مادرم خیلی خونسرد جارو را برداشت و مشغول جمع کردن خرده های شیشه شد، الان پس از گذشت سال ها از این رفتار مادر، هنوز تاثیر آن بر رفتار من باقی مانده است، او به من یاد داد که در قبل رخ دادن اتفاقی از آن جلو گیری کنم و زمانی که اتفاق ناگواری افتاد به جای داد و بیداد، غم و غصه خوردن و رفتارهای هیجانی، رفتاری منطقی داشته باشم و به گونه ای عمل کنم که آسیب اشتباهم به حداقل برسد. من در پاسخ از شما فقط یک چیز می خواهم و آن اینکه مانند مادرم رفتار کنید.یعنی نسبت به گذشته غم نخورید و برای آینده برنامه ریزی کنید.
2. آنچه مهم است این نکته است که شما از اشتباه خود پشیمان هستید و از آن توبه کردهاید، قطعا فردی که اینگونه رفتار کند مورد لطف الهی قرار میگیرد و رحمت او شامل حالش میشود.
3. از این به بعد سعی کنید به گونهای رفتار کنید که اصلا اتفاقی نیفتاده و دوباره فعالیتها و برنامه های عبادی خود را آغاز کنید.
4. مراقب دام شیطان باشید، زمانی که انسان گناهکار سعی در جبران گناه خود را دارد، شیطان با نشان دادن گناهان و یاد آوری اشتباهات گذشته سعی می کند را از توبه منصرف کند، مراقب باشید در دام شیطان قرار نگیرید.
5. این اتفاق تلخ نباید تمام جنبههای زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد به هر حال انسان جایز الخطاست و اساسا زندگی انسان با خطا اجین شده است. آنچه مهم است پشمان شدن انسان در زمان انجام کار خطاست. سعی کنید زیاد در این مورد فکر نکنید و با تکرار افکار ناراحت کننده خود را آزار ندهید.
6. گذشت زمان همه چیز را درست میکند اجازه دهید مدتی از این اتفاق بگذرد تا تمام مسائل حالت عادی پیدا کند.
7. آیا تا به حال به تفاوت های بین انسان وحیوان توجه کرده اید؟ چه تفاوتی بین انسان وحیوان وجود دارد، قبل از خواندن جواب لحظه ای با خود تامل کنید!چه جوابی به این سوال می دهید؟درست حدس زدید، یکی از تفاوت های انسان و حیوان امید به آینده است. امید است که به انسان نشاط و انگیزه میدهد. امید به انسان شور و روشنی می بخشد و در سخترین شرایط به فریاد انسان می رسد. مرگ واقعی انسان زمانی فرا می رسد که امید خود را از دست بدهد. شما هم برای موفقیت در این میدان باید امید خود را از دست ندهید. انسان با داشتن امید به آینده خود می تواند بر تمام مشکلات بر سر راه خود فایق آید. شما نیز می توایند بر مشکلی که ذکر کرده اید غلبه کنید به شرط اینکه واقعا و از صمیم قلب خواستار غلبه بر مشکل خود باشید و هیچگاه امید خود را از دست ندهید.
8. باز تکرار می کنم، فراموش نکنید، حتی اگر گناهان شما به اندازه تمام ستارگان کهکشان ها باشد، به تعداد تمام قطرات آب اقیانوسها باشد؛ باز در برابر لطف الهی قطرهای بیش نیست.
9. موفقیت و کامیابى هایى را که در زندگی خود تجربه کرده اید در نظر بگیرید به جنبه هاى مثبت روابط خود فکر کنید و سعى کنید آنها را در یک برگه اى به صورت فهرست، لیست کنید و هر روز آن را بخوانید.
10. نشاط خود را همواره حفظ کنید و هرگز خود را ضعیف به حساب نیاورید. براى حفظ نشاط همه روزه ورزش کنید. ورزش را جزء ضرورى ترین فعالیت هاى روزمره خود قرار داده هر روز حداقل نیم ساعت الى یک ساعت ورزش کنید. (هر ورزشى که مورد علاقه شماست)
11. هر وقت احساس دلتنگى مى کنید حدود 10 دقیقه یک دوش آب ولرم بگیرید و در صورت امکان شنا کنید.
12. ارتباط معنوی خود را با خالق هستی افزایش دهید. براى رشد معنویت، باید براى خود برنامه ریزى کنید. البته برنامه سنگین نریزید؛ ولى در اجراى آن مداومت و جدیت داشته باشید. هر چه مى توانید قرآن بخوانید و از مضامین بلند دعاهاى نقل شده از اهل بیت(ع) بهره بگیرید (فاقرأوا ما تیسر منه) البته قرآن را با تأنى و توجه به معنا تلاوت کنید. به مسائل معنوى بویژه نماز اول وقت اهمیت فوق العاده بدهید. با توسل به اهل بیت(ع) از آنها بخواهید که شما را کمک کنند و همواره امیدوار به لطف و رحمت خدا باشید.
13. اجتناب از تنهایى؛ سعى کنید به غیر از مواقعى که ضرورت دارد در تنهایى قرار نگیرید و هر چه سریعتر مقدمات ازدواج خود را فراهم نمایید. با ازدواج و ارضای نیاز جنسی به صورت مشروع ، راه ورود شیطان از این مسیر، به سوی شما بسته خواهد شد.
14. با افکار منفى خود مقابله کنید؛ یعنى هر وقت افکاری که شما را به سمت تنهایی سوق می دهد به شما هجوم آورد به هر صورتى که شده خود را از چنبره آن نجات دهید مثلاً خود را به کارى مانند مطالعه یا هر کار دیگرى که علاقه دارید و ممکن است مشغول کنید و نگذارید ذهن شما جولانگاه افکار منفى باشد.
15. از بیکارى و بى برنامگی اجتناب کنید و همه اوقات خود را به صورت منطقى پر کنید.براى اوقات شبانه روزى خود برنامه ریزی کنید یعنی برای هر ساعت از 24 ساعت شبانه روز، یک فعالیت و کار خاص در نظر بگیرید و بر اساس همان عمل کنید و در پایان روز میزان موفقیت خود را در به اجرا درآوردن برنامه محک بزنید و بسنجید و سعی کنید روز به روز میزان موفقیت را افزایش دهید تا آنجا که کاملا برنامه اجرا شود و برنامه نیز یک برنامه هماهنگ با هدف باشد.
16. به تغذیه خود خصوصا صبحانه اهمیت بدهید و هیچگاه بدون خوردن صبحانه خود را مشغول کار یا مطالعه و یا کلاس نکنید.
17. گرچه در گذشته مرتکب خطا شدهاید اما باید به یاد داشته باشید که نمیتواند و نباید در گذشته خود به سر ببرد بلکه باید از گذشته برای ساختن آینده کمک بگیرد. به جای اینکه همیشه گذشته تاریک را در جلو چشمان خود ترسیم کنید از آن درس بگیرید و برای ساختن آینده تلاش کنید.
منتظر مکاتبه بعدی شما هستیم.
نویسنده : گروه روانشناسی و مشاوره پرسمان