خانه » همه » مذهبی » معجزه مصرف روزانه خرما

معجزه مصرف روزانه خرما

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - معجزه مصرف روزانه خرما
خرما سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و یکی از غذاهای گیاهی مفید است. خرما مس، آهن، پتاسیم، منگنز، منیزیم، ویتامین ب، نیاسین، اسید پانتوتنیک و ریبوفلاوین دارد. همچنین مقدار کافی ویتامین آ، ک، کاروتن، لوتئین و زیخانتین دارد. مقداز زیادی فیبر دارد که به‌خوبی بدن را در سم‌زدایی کمک می‌کند. طبع خرما گرم و تر است.

 تنها ۳ خرما در روز

بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهند که خرما یک غذای ایده‌آل برای بدن ماست. این تحقیقات نشان می‌دهند خرما ۱۵ ماده معدنی و از جمله سلنیوم دارد که عاملی موثر در مبارزه با سرطان است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. خرما ۲۳ نوع آمینو اسید دارد و اسیدهای چرب اشباع‌نشده مانند پالمیتولیک، اولئیک، لینولئیک، و لینولنیک اسید دارد. شما برای استفاده از مزایای خرما فقط کافی است که ۳ عدد آن را در روز بخورید.
۱. تامین انرژی از دست رفته

با خوردن خرما انرژی لازم را به دست می‌آورید. وقتی در ساعت ۳ بعدازظهر دیگر انرژی ندارید، یک خرما بخورید. فیبر موجود در خرما باعث می‌شود که انرژی حاصل از خرما بلندمدت باشد، و مثل شیرینی‌جات به یکباره میزان قند بدن را بالا نمی‌برد.
۲. کمک به هضم غذا
خرما فیبر محلول به میزان زیاد دارد. فیبر محلول آب را به دستگاه گوارش شما می‌کشاند و به همین دلیل در صورت احساس سوء‌هاضمه توصیه می‌شود که چند عدد خرما بخورید. جالب اینجا است که خرما برای اسهال نیز خوب است و به تعادل دستگاه گوارش کمک می‌کند. خوردن چند خرما به‌سرعت دل‌پیچه را بهبود می‌بخشد و باعث تقویت باکتری‌های خوب در معده شما می‌شود.
۳. تقویت سیستم ایمنی و استخوان‌ها
همان‌طور که گفته شد خرما سرشار از منگنز، مس، منیزیوم و سلینیوم است و تحقیقات نشان می دهد که سلینیوم به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند. خرما همچنین غذایی عالی برای استخوان‌های شماست و جلوی پوکی استخوان را می‌گیرد. این به‌ویژه برای افراد مسن خوب است که به‌تدریج استخوان‌های آنها سست می‌شود.
۴. تعادل سطح آهن در کم‌خونی
کم‌خونی یک بیماری بسیار شایع است که نتیجه رژیم غذایی معمول در جوامع امروزی است. خرما سرشار از آهن است و غذای خوبی برای متعادل کردن آن در بدن است. به همین دلیل بیماران مبتلا به کم‌خونی می‌توانند با خوردن خرما انرژی لازم در طول روز را به دست آورند.

۵. سلامت قلب

 شواهد زیادی در دست است که خرما برای قلب شما خوب است، به‌خصوص اگر از شب قبل آن را خیس کنید و صبح اول وقت آن را له کرده و بخورید. مقدار زیاد پتاسیم در خرما برای قلب شما عالی است و خطر سکته قلبی و دیگر بیماری‌های مربوط به قلب را کاهش می‌دهد. می‌دانیم که خرما به کاهش ال.دی.ال (کلسترول بد) در بدن کمک می‌کند و این کلسترول یکی از عوامل اصلی در حمله‌های قلبی است.
۶. کاهش حساسیت‌

 خرما همچنین مقدار زیادی گوگرد طبیعی دارد، که در کاهش حساسیت‌ها در بدن موثر است. در یک تحقیق که در سال ۲۰۰۲ به چاپ رسیده، گوگرد طبیعی ترکیبی است که در درمان تعدادی از حساسیت‌های حاد به کار می‌رود.

 در انتخاب خرما، همیشه به تازگی و گوشتی بودن آن توجه کنید. خرماهای له‌شده، سفت یا بدبو را نخرید. اگر خرما را در یخچال بگذارید، می‌توانید حتی برای یک سال نیز آن را نگهداری کنید. خرمای تازه را در ظرف دربسته در یخچال بگذارید تا برای ۸ ماه تازه بماند.

خواص خرما و گردو 

• سلامتی قلب: خرما سرشار از پتاسیم است که خطر سکته مغزی و بیماریهای قلبی را کاهش می دهد. گردو هم بدلیل دارا بودن امگا ۳ و پتاسیم  باعث بهبود کارایی و سلامت قلب می گردد. 

• با خرما و گردو استخوان هایتان را قوی کنید و مستحکم کنید. هم خرما و هم گردو سرشار از مواد معدنی مثل سلنیوم و منگنز و مس و منیزیم است که همه اینها روی استحکام استخوان ها تاثیر دارد. 

• تأثیر خرما و گردو در وزن انسان. ترکیب خرما و گردو یک ترکیب خوشمزه است که هم باعث افزایش و هم باعث کاهش وزن  می شود. 

• تقویت حافظه با خرما و گردو. به دلیل وجود مقادیر قابل توجه توجه از امگا 3 در کمک به تقویت حافظه برای مدت کوتاه مدت ممکن است. 

• خواص گردو و خرما برای اعصاب. مصرف خرما با گردو بدن را به آرامش می رساند. اعصاب را آرام می کند استرس و اضطراب را کاهش می دهد. 

• مصرف خرما و گردو برای رفع افسردگی. در زمانی که غمگین و افسرده هستید، بدلیل ذات سرد این حالت های روحی باعث سردی مزاج شما می‌گردد. که مصرف خرما و گردو هر دو طبع گرم دارد و کمک به برقراری تعادل بدن می کند.

مصرف خرما با شیر

با اضافه کردن شیر به همراه خرما در رژیم غذایی می توانید علاوه بر تمام خواص خرما خشک که توضیح دادیم، از فواید کلسیم هم بهره ببرید. شیر به همراه خرما می تواند یک رژیم غذایی عالی برای افزایش رشد و حفظ سلامت کلی شما باشد.

مصرف خرما با شیر و عسل

ترکیب خرما با شیر و عسل برای از بین بردن خلط سینه و مبارزه با سرفه های طولانی موثر است.
بهترین نوع خرما 

مجول: ریشه آن در مروکو است، آن‌ها بزرگ و خوشمزه هستند و یک عطر و طعم تافی مانند دارند.

بارهی: همچنین به نام خرمای زرد نیز نامیده می‌شود، این تنوع بومی مربوط به عراق است آن‌ها نرم و دارای گوشت ضخیم تری هستند.

دایری: این خرما دراز، باریک و سیاه هستند.

هالاوی: این‌ها فوق العاده شیرین و کوچک هستند.

دگلت نور: یکی از بهترین گونه‌های تونس و الجزایر می‌باشد. نیمه خشک و نه خیلی شیرین، این خرما‌ها معمولا در آشپزی استفاده می‌شود.

هایانی: در مصر، این خرما‌ها نرم و قرمز به سیاه و قرمز هستند.

میگراف: محبوب در جنوب یمن، این‌ها خرما‌هایی بزرگ و طلایی هستند.

ایتیما: این‌ها بومی الجزایر هستند، و بسیار شیرین می‌باشند و بزرگ و مستطیل اند.

از همه اینها، مجول به عنوان خوشمزه‌ترین و مغذی‌ترین نوع خرما است. این‌ها شایع‌ترین نوع خرما سیاه هستند و غنی از آنتی اکسیدان‌ها و فیبر هستند و غنی از پتاسیم نیز می‌باشند. انواع متعددی از این میوه وجود دارد، که محبوب ترینش مدیجول است.
چرا برخی خرماها ترش می‌شوند؟

خرما سرشار از کربوهیدرات (مواد قندی) است و در صورتی که شرایط رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم شود، خرماهای نرم که دارای رطوبت بیشتری نسبت به انواع خشک‌شان هستند، به سرعت تخمیر می‌شوند و طعم و بوی ترشیدگی می‌گیرند. هوای نسبتاً گرم و مرطوب و حضور اکسیژن برای رشد میکروارگانیسم‌ها و عمل تخمیر ضروری است و اگر خرما در دمای پایین مثل یخچال و در ظروف در بسته نگهداری شود، قابلیت نگهداری‌اش بالاتر می‌رود.

آیا شکرک‌زدن خرما نشانه فساد آن است؟

شکرک‌زدن که همان تشکیل کریستال یا بلورهای قندی است، بیشتر در انواع تر مثل خرمای مضافتی و کبکاب و در خرمای کاملاً رسیده اتفاق می‌افتد که در اثر نگهداری خرما در شرایط نامناسب است و اگر خرما در یخچال نگهداری شود، احتمال بروز این پدیده کمتر خواهد بود. به هر حال شکرک‌زدن فساد تلقی نمی‌شود. شکرک فقط با ایجاد تغییراتی در بافت و ظاهر خرما، کیفیت آن را از نظر مصرف کننده پایین می‌آورد.

نشانه‌های فساد خرما چیست؟

فساد خرما در اثر حضور انواع باکتری، کپک، مخمر و آفت‌های انباری ایجاد می‌شود. بوی ترشیدگی نشانه شاخصی از تخمیر شدن خرماست. گاهی در انواع خرمایی که به صورت فله عرضه می‌شود آنقدر شرایط نگهداری نامناسب است که لکه‌های کپک‌زده را می‌توان به سادگی مشاهده کرد. کرم‌خوردگی و وجود آفات در خرما هم از نشانه‌های فساد آن هستند که رفع این مشکل باید در مراحل داشت و برداشت خرما انجام شود.


منابع: عصرایران، سلامت‌سنتر، شیعه‌نیوز، روزیاتو

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد