معرفی خواص دارچین
در یک دوره ای دارچین حتی بیشتر از طلا ارزش داشت ؛ این ادویه، یکی از قدیمی ترین ادویه های شناخته شده است در واقع این ادویه محبوب پر از مزایا برای سلامتی است که شما را متعجب خواهد کرد. دارچین، این ادویه خوش طعم دارای خواص و فواید بسیاری میباشد، مخلوطی از دارچین عسل درمان بسیاری از بیماری ها میباشد، همچنین از دارچین میتوانید برای کاهش وزن استفاده کنید اما این تنها مورد از فواید و خواص دارچین نیست که در این مقاله خواهید خواند.
کنترل قند خون
بعضی مطالعات اشاره کرده اند که این ادویه به مقاومت بدن انسولینی ها کمک می کند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، از این ادویه برای کنترل قند خون خود استفاده می کنند. می توانید دارچین را به شکل چای یا بعنوان مکمل مصرف کنید.
کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید
دارچین می تواند به طور غیرمستقیم قند و چربی بدن را کنترل کند و یا حتی کاهش دهد.مصرف دارچین، با کاهش سطح کلسترول بد، بنام LDL و تری گلیسیرید و افزایش سطح کاسترول خوب بنام HDL ، همراه است.
جلوگیری از بیماری آلزایمر
مطالعات و تحقیقات نشان داده است که عصاره دارچین می تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند و تاثیرگذار باشد.دو ترکیب موجود در آن، بنام اپیکاتچین و سینامالدهاید، ممکن است به مبارزه با از دست دادن حافظه کمک کند و همچنین از رشد رشته ای در سلول های مغزی که عامل آلزایمر هستند، جلوگیری می کند.
جلوگیری از عفونت
یکی از مزایای دارچین، توانایی بی نظیر آن در جلوگیری از عفونت مخمر ماوم در برابر دارو است.به دلیل خواص ضدباکتری، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد عفونی کننده اش، در درمان عفونت های داخلی و خارجی مفید است و از ایجاد میکروب ها در مثانه نیز، به خوبی جلوگیری می کند.
تقویت عملکرد بدن با دارچین
دارچین به بهبود وضوح و هوشیاری روانی بدن کمک می کند. برای بهتر شدن فعالیت مغز، این ادویه را ببویید.عطر آن می تواند عملکرد شناختی را افزایش دهد و توجه و حافظه کاری را بهبود می بخشد .
جلوگیری از بیماری های قلبی
دارچین ،به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، می تواند از قلب و شریان های اطراف آن در برابر عفونت و آسیب ها محافظت کند.
بهبود گردش خون
این ادویه به بهبود گردش خون کمک می کند، و همان طور که می دانید، با افزایش گردش خون، اثرات درد نیز به طور قابل توجهی کاهش می یابد.همچنین گردش خون خوب، باعث گسترش اکسیژن به سلول های بدن می شود و فعالیت های متابولیک را بالا می برد. شما با استفاده از دارچین می توانید خطر ابتلا به حملات قلبی را به میزان زیادی کاهش دهید.
تسکین دردهای عضلات و سردرد با دارچین
دارچین به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، می تواند سفتی و سختی ماهیچه ها و مفاصل را از بین ببرد.دارچین برای بازیکنان ورزشی و افراد مبتلا به آرتریت توصیه می شود و همچنین برای تسکین سردردهایی که از سرماخوردگی ایجاد می شود نیز تاثیرگذار است.1
منبع غنی آنتیاکسیدان
بر اساس آمار انجمن درمان کالیفرنیا (OTAC) دارچین در بین مواد دارای آنتیاکسیدان رتبهی هفتم را بهدست آورده است که نشان میدهد مقدار بسیار زیادی آنتیاکسیدان در آن وجود دارد. در میان ادویهها نیز دارچین بیشترین مقدار آنتیاکسیدان را دارد حتی بیشتر از سیر، آویشن و رزماری.
خواص درمانی دارچین بهخاطر آنتیاکسیدانهایی است که با نامهای پلیفنول، فنولیکاسید و فلاونیدها شناخته میشوند. این آنتیاکسیدانها بیشتر در خوراکیهایی مانند شکلات تلخ و انواع توتها وجود دارند و استرس را کاهش میدهند.
خواص ضدالتهابی
آنتیاکسیدانهای موجود در دارچین به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی خطر ابتلا به سرطان و حملهی قلبی را کاهش میدهند و عملکرد مغز را بهبود میبخشند. محققان دریافتهاند بیش از ۷ نوع فلاونید که تنها در دارچین وجود دارد، در درمان التهابهای بدن بسیار مؤثر است.
به همین خاطر است که دارچین در تسکین انواع درد نقش مهمی دارد. نتایج تحقیقات نشان داده است که دارچین میتواند به احیای بافت زخمیشده، کاهش درد قاعدگی و کنترل حساسیتهای فصلی کمک کند.
کاهش احتمال ابتلا به سرطان
دارچین بهخاطر دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی از تخریب دیانای، جهش سلولی و رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند. تحقیقات نشان داده است که خواص دارویی ذکرشده به علت وجود مادهای بهنام سینامالدهید است. همچنین این خاصیت باعث میشود سلولهای مستعد ابتلا به سرطان، خودبهخود تخریب شوند.
دارچین بهطور ویژه در سلامت رودهی بزرگ نقش مهمی دارد و از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری میکند.
جلوگیری از عفونت و ورود ویروسها
دارچین یک آنتیبیوتیک، آنتیمیکروب، آنتیویروس و ضدقارچ طبیعی برای بدن است و به همین دلیل در برابر بسیاری از بیماریها از بدن محافظت میکند. همهی این خاصیتها بهخاطر روغن مخصوصی است که در دارچین وجود دارد. این روغن از بروز اثرات نامطلوب در سیستم گوارش، پوست و همچنین ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری میکند.
تحقیقات نشان دادهاند که روغن دارچین حتی میتواند خطر ابتلا به ویروس اچآیوی را نیز کاهش بدهد.
حفظ سلامت دندانها و خوشبوکنندهی دهان
یافتههای اخیر نشان دادهاند که دارچین در مبارزه با باکتریهایی که در میکروفلورای دهان وجود دارند و باعث پوسیدگی دندان و ایجاد حفره در دندان، عفونت زبان و بوی بد دهان میشوند، نقش مهمی ایفا کند. روغن دارچین در مقایسه با سایر گیاههای تستشده، بیشترین توانایی را در حفظ سلامت دهان و دندان دارد و مانند یک دهانشویهی طبیعی عمل میکند.
دارچین نیز مانند نعنا دهان را خوشبو میکند و بهعنوان طعمدهندهی طبیعی در تهیهی آدامس استفاده میشود. دارچین با از بین بردن باکتریهای دهان بوی بد دهان را از بین میبرد و به همین خاطر از قدیم پودر دارچین برای بهداشت دهان و دندان تجویز میشده است.
روغن دارچین بهخاطر بوی خوش و خاصیت ضد عفونیکنندگیاش در تهیهی محصولات بهداشتیای مانند شامپو و نرمکننده نیز استفاده میشود.2
ممکن است برای بیماریهای تحلیلبرندهی عصبی مفید باشد
مشخصهی اصلی بیماریهای تحلیلبرندهی عصبی (Neurodegenerative) از دست رفتن فزایندهی ساختار یا عملکرد سلولهای مغز است.
آلزایمر و پارکینسون دو نوع رایج از بیماریهای تحلیلبرندهی عصبی هستند.
دو ترکیب در دارچین پیدا شده است که میتوانند تشکیل پروتئینی به نام «تاو» (tau) در مغز را مهار کنند. تولید این پروتئین در مغز از مشخصههای بارز بیماری آلزایمر است.
در تحقیقی که روی موشهای مبتلا به بیماری پارکینسون انجام شد، دارچین به محافظت از نورونها کمک کرد، سطح ناقلهای عصبی را به حالت عادی برگرداند و عملکردهای حرکتی را بهبود بخشید.
البته این تاثیرات باید روی انسانها بیشتر مطالعه شود.
به درمان عفونتهای باکتریایی و قارچی کمک میکند
«سینامالدهید» (cinnamaldehyde) که یکی از ترکیبات فعال اصلی در دارچین است، میتواند در درمان بسیاری از انواع عفونت مفید باشد.
درمان موثر عفونتهای قارچی مجاری تنفسی به عنوان یکی از خواص روغن دارچین شناخته شده است. روغن دارچین همچنین میتواند از رشد برخی باکتریها مثل لیستریا و سالمونلا جلوگیری کند.
البته شواهد در این زمینه کم هستند و هنوز دارچین برای کم کردن عفونت در مناطق دیگر بدن موثر شناخته نشده است.
خواص ضدمیکروبی دارچین همچنین میتواند در کاهش پوسیدگی دندان و بوی بد دهان موثر باشد.
میتواند به درمان ویروس HIV کمک کند
HIV ویروسی است که به آرامی سیستم ایمنی بدن را از کار میاندازد و در صورتی که درمان نشود به بیماری ایدز منجر خواهد شد.
تصور بر این است که دارچین کاسیا میتواند به بدن برای مقابله با ویروس HIV-1 کمک کند. ویروس HIV-1 رایجترین نوع ویروس HIV در انسان است.
یک تحقیق آزمایشگاهی روی سلولهای آلوده به ویروس HIV به این نتیجه رسید که دارچین از میان ۶۹ گیاه دارویی مورد بررسی، موثرترین درمان است.
البته برای تایید این تاثیر به آزمایشهای انسانی بیشتری نیاز است.3
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.chetor.com
3.www.digikala.com