خانه » همه » مذهبی » معنای ولایت

معنای ولایت


معنای ولایت

۱۳۹۳/۱۰/۰۵


۱۷۹ بازدید

T}معنای ولایت:{T لغت شناسان کلمه ولایت را به معنای سرپرستی، عهده داری امور، سلطه، استیلا،رهبری و زمامداری معنا کرده اند. در این جا معنای این کلمه را با برخی از مشتقاتش فقط از کتاب های لغت اهل سنت برایتان نقل می کنیم:

– راغب اصفهانی می نویسد: «وِلایت؛ یعنی، یاری کردن. و وَلایت؛ یعنی، زمامداری و سرپرستی امور و گفته شده است که وِلایت و وَلایت ماننددِلالت و دَلالت است و حقیقت آن «سرپرستی» است. ولی و مولی نیز در همین معنا به کار می رود»، (المفردات الراغب، ص ۵۷۰).

معنای ولایت:

لغت شناسان کلمه ولایت را به معنای سرپرستی، عهده داری امور، سلطه، استیلا،رهبری و زمامداری معنا کرده اند. در این جا معنای این کلمه را با برخی از مشتقاتش فقط از کتاب های لغت اهل سنت برایتان نقل می کنیم:

– راغب اصفهانی می نویسد: «وِلایت؛ یعنی، یاری کردن. و وَلایت؛ یعنی، زمامداری و سرپرستی امور و گفته شده است که وِلایت و وَلایت ماننددِلالت و دَلالت است و حقیقت آن «سرپرستی» است. ولی و مولی نیز در همین معنا به کار می رود»، (المفردات الراغب، ص 570).

– ابن اثیر می نویسد: «ولیّ؛ یعنی، یاور… و هر کس امری را بر عهده گیرد، «مولی و ولیّ آن است». سپس خودش می گوید: «و از همین قبیل استحدیث «من کنت مولاه فعلی مولاه»… و سخن عمر که به علی(ع) گفت: «تو مولای هر مؤمنی شدی»؛ یعنی، «ولی مؤمنان گشتی»، (النهایة، لابناثیر، ج 5، ص 227).

– صاحب صحاح اللغة می نویسد: «… هر کس سرپرستی امور کسی را به عهده گیرد ولی او است»، (الصحاح فی لغة العرب، ج 6، ص2528).

– صاحب مقاییس می نویسد: «.. هر کس زمام امر دیگری را به عهده گیرد «ولیّ او است»، (معجم مقاییس اللغة، ج 6، ص ص 141).

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد