عصراسلام: به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، «دکتر امیرحسین بهداد» مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این مطلب که به اشتباه در فرهنگ مصرف مردم کشور ما معمولا مرغ های درشت ارجحیت دارند افزود: منظور از مرغ سایز، مرغ هایی هستند که وزن کمتر از ۲ کیلوگرم داشته باشند، برای تولید مرغهای با سایز درشت طول دوره پرورشی مرغ طولانی شده و میزان آنتی بیوتیک مصرفی نیز افزایش یابد لذا مرغهایی با دامنه وزنی حدود ۱/۶۰۰ تا ۲ کیلوگرم در بهترین شرایط سلامت هستند .
وی در ادامه افزود: مرغهایی که طولانیتر از این مدت پرورش می یابند و درشت تر می شوند احتمال وجود مقادیر بیشتر باقی مانده آنتی بیوتیک در گوشت آنها زیاد است .
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین اظهار داشت: مصرف مرغ سایز در مقایسه با مرغ هایی با وزن بیشتر به دلیل مقدار چربی کمتر و کاهش سن کشتار موجب تردی و افزایش کیفیت گوشت ران و سینه می شوند، همچنین با توجه به اینکه آنتی بیوتیک ها بیشتر در بافت چربی ذخیره می شوند و کاهش سن کشتار موجب کاهش حجم چربی ذخیره شده در بافت ها می گردد، این امر می تواند در ماندگاری کمتر آنتی بیوتیک ها موثر باشد. مرغ های کم وزن دارای چربی کمتر و در نتیجه مقدار آنتی بیوتیک کمتری خواهند بود.
وی همچنین افزود: چربی موجود در مرغ درشت موجب افزایش دریافت چربی و در نتیجه اضافه وزن، چاقی، اختلال چربی خون و … میشود و در کل می توان گفت کاهش چربی درونی لاشه و قسمت های دور ریز مرغ، طعم لذیذ و خوشپخت بودن، سلامت بیشتر مرغ و در نهایت صرفه اقتصادی بیشتر از جمله مزایای این طرح برای خانواده ها است، لذا توصیه می شود که در هنگام خرید مرغ از مرغهای کوچک با وزن کمتر از ۲ کیلوگرم یا به اصطلاح مرغ سایز استفاده کنیم.
حکیممهر