خانه » همه » مذهبی » من و خانمم چند ماهی هست که نامزد هستیم و متاسفانه گاهی روابط ما به هم می خورد و بیشتر اوقات به خاطر ندانم کاریهای من والبته ایشان هم بی تقصیر نیستن، چه توصیه هایی برای بهبود روابط ما دارید؟

من و خانمم چند ماهی هست که نامزد هستیم و متاسفانه گاهی روابط ما به هم می خورد و بیشتر اوقات به خاطر ندانم کاریهای من والبته ایشان هم بی تقصیر نیستن، چه توصیه هایی برای بهبود روابط ما دارید؟

یکى از دوره هاى زندگى که شیرینى خاص و ماندگارى ویژه اى دارد دوران نامزدى است . اگر با این مقطع از زندگى ، با ظرافت و منطقى برخورد شود و به وظایف ویژه آن عمل گردد ، نقش قابل توجهى در بالندگى ، پُربارى و استحکام دوره هاى بعدى زندگى خواهد داشت .
همان طور که مى دانید بعد از اجراى صیغه عقد ، دختر و پسر ، زن و شوهر مى شوند و شرعاً و قانوناً همه آثار ازدواج بر آنها مترتب مى شود . از آن زمان همه مخارج زن ، از قبیل خوراک و پوشاک و مسکن و دارو و درمان ، همه بر عهده داماد مى باشد . لیکن مرسوم چنین است که زن قبل از عروسى مطالبه نفقه نمى کند و شوهر هم نمى پردازد ولى اگر مطالبه کرد باید پرداخت شود .
در مقابل ، مرد نیز در این زمان حق هرگونه کامجویى مشروع را از همسرش دارد لیکن مرسوم چنین است که کامجویى مخصوص زناشویى را تا شب عروسى به تأخیر مى اندازند ، و بهتر هم همین است .
اقوام و ملل در این فاصله ( بین عقد و عروسى ) عادات و رسوم مختلفى دارند . رسم بعضى طوائف چنین است که در این فاصله زن و شوهر از ارتباط و ملاقات با یکدیگر ، حتى شدیدتر از سابق ، محروم مى باشند و تا شب عروسى یکدیگر را نخواهند دید . اما در بین اغلب مردم مرسوم است که دختر و پسر ، در فاصله بین عقد و عروسى ، کم یا بیش ارتباطى برقرار مى سازند . هر هفته یا پانزده شب یک مرتبه ، یا کمتر یا بیشتر ، داماد به منزل عروس مى رود و شبى را در آنجا توقف مى نماید . گاهى هم خانواده داماد عروس را به منزل دعوت مى کنند و یک روز یا چند روز از او پذیرایى مى نمایند . این رسم و این برنامه به نظر منطقى و درست است زیرا بهتر است زن و شوهر قبل از عروسى بیشتر یکدیگر را بشناسند و با اخلاق و روحیات همدیگر آشنا شوند و براى تأسیس کانون گرم خانوادگى آماده تر گردند . این درست نیست که یک دختر و پسر بى تجربه و ناآگاه ، و بدون اندک آشنایى قبلى ، شب عروسى یکدیگر را ملاقات کنند و در چنین وضع مبهم و تاریکى زندگى را آغاز نمایند . توصیه ما این است که پسر و دختر در زمان بین عقد و عروسى ارتباط و ملاقات داشته باشند ، هم ازتمتعات مشروع برخوردار گردند و هم به افکار و روحیات واخلاق یکدیگر آشنا شوند و خود را براى آغاز زندگى زناشویى آماده سازند . البته ارتباط جنسى واقعى را به شب عروسى موکول نمایند . به هر حال فاصله بین عقد و عروسى دوران بسیار مهم و شیرین و سرنوشت سازى است ، خاطرات آن زمان غالباً فراموش نمى شود ، و به قول مردم ، یک روز نامزدى بهتر از یکسال دوران بعد عروسى است . به همین جهت لازم مى دانیم رعایت امور زیررا توصیه نماییم .
دستورات اخلاقى و روان شناختى دوران نامزدى
. 1 خرید هدیه
رسم است وقتى داماد به خانه عروس مى رود تحفه و هدیه اى ، براى همسرش مى برد . البته این رسم ، بسیار خوب است ، خانم ها روى این موضوع حساسیت دارند و آن را از علائم محبت مى شمارند و این کار موجب ازدیاد محبت و دلگرمى مى شود . اما به هر حال مرد باید رعایت امکانات خویش را بنماید واز حد معمول و متعارف فراتر نرود ، خانم ها هم نباید بیش از این مقدار توقع داشته باشند .
. 2 فراهم کردن تمهیدات لازم براى ملاقات
برخى از آقایان در دوران عقد بدون فراهم کردن تمهیدات لازم به دیدار همسر خود مى روند و از این که دیدار خود را رضایت بخش نمى یابند ، اظهار گلایه مى کنند . این امر در مورد زنانى که در دوره عقد به سر مى برند نیز مى تواند مصداق داشته باشد . آن ها نوعاً از این امر نیز غفلت مى نمایند که علت عدم موفقیت در انجام ملاقاتى خوب و دل انگیز ، آن است که تمهیدات لازم را به عمل نیاورده اند . در این قسمت از بحث به نحوه فراهم کردن مقدمات لازم براى برقرارى دیدارى موفق مى پردازیم :
نخست باید به آراستن ظاهر توجه کافى داشته باشیم ، زیرا خوب نیست که مثلاً پس از گذشت یک هفته وقتى که به ملاقات همسر خود مى رویم ، ظاهرى ژولیده و غیرقابل قبول داشته باشیم . این امر مانع برقرارى ملاقانى نشاط اور و شادى افرین است . پس باید دختر و پسرى که دوران عقد را سپرى مى کنند و قصد دیدار دارند ، با ظاهرى آراسته هم دیگر را ملاقات کنند . مراد از ظاهر آراسته براى آقایان ، اطلاح به موقع موهاى سر ، شانه زدن موها و مرتب کردن آنها ، تمیز بودن لباس ها ، استفاده از عطرى مناسب و مورد علاقه همسر و امورى نظیر این هاست . در این جا توصیه مى شود که زن و شوهر حتى الامکان بهترین و یا یکى از بهترین لباس هاى خود را به تن داشته باشند .
دختران نیز باید در موقع ملاقات با همسر خود به سر و وضع خویش توجه نمایند از لباسى استفاده کنند که بیش تر برازنده آن هاست و بنابر قول امروزى ها لباسى را بپوشند که به آنها بهتر « مى اید » ، زیرا فرد در چنان لباسى از جذابیت بیش ترى برخوردار مى شود . این امر براى مردان نیز مصداق دارد . هم چنین باید به آرایش نیز توجه نمایند ، زیرا آرایش کردن از یک طرف بر زیبایى آنان مى افزاید و از طرف دیگر ، آرایش کردن زن براى همسر در اسلام امرى مستحب است و زنان پاک دامن خود را فقط براى همسر خویش آرایش مى کنند . علاوه بر آن زنان باید از عطرى استفاده کنند که هم خود و هم همسرشان به آن علاقه داشته باشند این امر نیز بر جذابیت بیش تر آنان مى افزاید .
نکته دیگرى که باید مدنظر باشد آن است که قبل از دیدار ، به خانواده همسر اطلاع بدهید . خوب است ، سؤال کنید که آیا آمادگى لازم را براى پذیرفتن شما دارند یا نه ، زیرا همیشه خانه براى پذیرفتن میهمان آماده نیست
. 3 اظهار عشق و علاقه در ملاقات ها
یکى از موضوعات مهمى که دختر و پسر در فاصله بین عقد و عروسى و در ملاقات ها درصدد کشف آن هستند درجه محبت و علاقه همسر مى باشد . هر یک از زن و شوهر مى خواهد بفهمد که همسرش تا چه مقدار به وى علاقه دارد ، و این موضوع در آینده زندگى آنها بسیار تأثیر دارد . بنابر این ، بر زن و شوهر لازم است که مراتب عشق و علاقه خود را نسبت به همسر ابراز دارند و از گفتن هر کلمه یا انجام هر عمل دلسرد کننده اى که مى توان کم محبتى را از آن استنباط نمود جداً خوددارى نمایند . مرد باید از همه زنان و زن از همه مردان چشم بپوشد و تنها همسرش را ببیند . از مردان و زنان دیگر تعریف کردن و از وجود خواستگاران سابق سخن گفتن و عیب جویى و انتقاد ، از اسباب دلسردى به شمار مى رود و باید جداً از آن اجتناب نمود .
. 4 رعایت متانت و وقار در ملاقات ها
زن و شوهر باید در معاشرت ها ، وقار و متانت خویش را نگهدارند ، و از شوخى ها و حرکات سبک و زشت اجتناب نمایند . ادب و احترام را رعایت کنند و کارى نکنند رویشان بر یکدیگر باز و حریم ادب شکسته شود .
زن و شوهر گرچه مى باید با همدیگر صمیمى و راحت باشند ولى حدود و حریم یکدیگر را نیز مى باید حفظ کنند . اگر چنانچه حریم و حدود مرد خانه که مدیریت منزل نیز با ایشان است ، خدشه دار شود و به اصطلاحى پشمى به کلایش نباشد ، فرزندان و سایر بستگان ممکن است به او احترام لازم و اعتناى لازم را ننمایند و از او حرف شنوى نداشته باشند . مردان مى باید در عین اینکه با خانواده عروس صمیمى هستند ، اجازه ندهند هر کسى به آنان بى احترامى یا بى محلى کند چون در آن صورت اقتدار و ابهت آنان زیر سؤال خواهد رفت . هستند عروس و داماد هایى که در دوران نامزدى خیلى رفت و آمد دارند و داماد تقریباً هر روز و هر ساعت خانه عروس است و کار به جایى مى رسد که برادران یا خواهران کوچک تر عروس نیز به داماد بى اعتنایى مى کنند .
. 5 تمرین زن دارى و شوهردارى
زن دارى و شوهردارى از همین زمان شروع مى شود . همسردارى فن بسیار ظریف و دقیقى است که نیاز به اطلاعات دارد . ضرورت رعایت آنها از همین زمان شروع مى شود ، و تأخیر آن به زمان بعد از عروسى هیچ گاه صلاح نیست زیرا بسیارى از اختلافات خانوادگى از حوادث دوران بین عقد و عروسى مایه مى گیرد و حل آنها بسیار دشوار خواهد بود . علاج واقعه قبل الوقوع باید کرد . برخى از همسران جوان ، دوران عقد را فقط به تفریح و شادى و گشت و گذار سپرى مى کنند . هیچ آمادگى جدى براى شروع زندگى مشترک واقعى پیدا نمى کنند . گرچه این خوشى ها در دوران نامزدى ایرادى ندارد ولى مى باید براى شروع زندگى آماده بود و مى باید مهارت هاى زن دارى و شوهردارى و تعاملات خانوادگى را آموخت . احساسات و هیجان ها چند ماه بیشتر طول نمى کشد ، بعد از آن مرد و زن مى باید نگاهى واقع بینانه پیدا کنند و توقعات نیز واقعى مى شود . مرد توقع دارد همسرش با او رفتارى منطقى و متناسب با شرایط روحى و کارى که دارد ، داشته باشد . توقع دارد نیازهاى عاطفى ، رفتارى و خانوادگى درستى داشته باشد . لذا دوران نامزدى فرصت خوبى براى کسب مهارت هاى اجتماعى و همسردارى است .
. 6 بها دادن به ارزش ها و عواطف همدیگر
پسر و دختر مى بایست به ارزش هاى یکدیگر احترام بگذارند و همچنین به عواطف و احساسات لطیف یکدیگر ، بهاى لازم را بدهند و به آن بى اعتنایى نکنند . هرگز نباید تصور کنند که بى اعتنایى به عواطف فرد مقابل باعث عزیزتر شدنشان مى شود و باعث اعتبار او مى گردد ! و حال آنکه کاملاً برعکس است و چنین رفتارهایى باعث جریحه دار شدن عواطف نامزد مى شود . مرد و زن نباید به ارزش ها و مقدمات یکدیگر بى تفاوتى یا بى محلى داشته باشند و حتى نباید به بستگان یکدیگر خداى ناکرده توهین کنند .
. 7 شرکت در مجالس معنوى و اخلاقى
از برنامه هاى سازنده و تأثیرگذار در دوران عقد ، شرکت در جلسات معنوى و اخلاقى است که باعث رشد تربیتى و معنوى طرفین مى شود و آن ها را با مسایل اخلاقى و معنوى بیشتر آشنا مى کند . نامزدهایى که به صورت مشترک در مجالس دعا ، عزادارى ، جلسه اخلاق ، نماز جمعه و غیره شرکت مى کنند ، وجودشان مملو از نورانیت و صفا گردیده و این مراسم ها زمینه ساز گرایش بیشتر آن به ارزش هاى دینى و اسلامى مى گردد و جهت زندگى آنان را به طرف بندگى خدا و دورى از کارهاى حرام ، تغییر مى دهد .
. 8 فراگیرى مهارت هاى زندگى و همسردارى
دوران عقد فرصت مناسبى براى آشنایى با وظایف همسردارى ، تربیت کودک ، کیفیت برخورد با بستگان همسر ، مهارت هاى زندگى ، آشپزى و غیره است . دختر و پسرى که قبل از عقد در منزل پدرى و به صورت مجرد زندگى مى کردند ، نیازى به یادگیرى مسایل مربوط به زندگى را احساس نمى کردند ولى حالا که زندگى مشترکى را پایه ریزى نموده اند مى بایست با حقوق و مسایل ضرورى زندگى مشترک آشنا گردند . در این زمینه مى توان از کتاب هایى نظیر :
الف . اخلاق در خانواده ، نوشته سید على اکبر حسینى ، ب . روان شناسى همسران برتر ، نوشته دکتر غلامعلى افروز ، ج . آیین همسردارى ، نوشته آقاى سعیدیان و کتاب هاى آیت الله امینى در موضوع خانواده و همچنین کتاب همسردارى از منظر دین با رویکرد روان شناختى ، تألیف على احمد پناهى ، استفاده کرد .
. 9 یادگیرى حقوق واجب و مستحب همسر
زن و شوهر در رابطه با یکدیگر وظایفى دارند که برخى از آنها واجب بوده و برخى نیز مستحب است . انجام این وظایف از ناحیه همسران ، باعث استحکام خانواده مى گردد و بدون التزام به آنها ، نمى توان خانواده اى به هنجار را توقع داشت . اخلاق نباشد ، مادیات نه تنها به زندگى آرامش نمى دهد ، بلکه نتیجه معکوس مى دهد . مطلب آخر این که اگر گفتیم عشق را باید پس از ازدواج پرورش داد ، لازم نیست راه هاى پرورش آن را نیز بدانیم . سخنى که به طور کلى در این باره مى توان گفت این است که از کارهایى که عشق و محبت را افزایش مى دهد مثل به کار بردن کلمات و جملات عاشقانه ، رعایت ادب و احترام ، قدردان بودن ، تعریف و تمجید کردن ، آرایش و زیبایى و مانند آن غفلت نکنیم و در مقابل از کارهایى که نابود کننده عشق است مثل منت گذاشتن ، توهین کردن ، به رخ کشیدن دیگران ، اجتناب کنیم .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد