مهارت مطالعه ی صحیح
شما این ضرب المثل را شنیده اید که «کار نیکو کردن از پر کردن » . به نظر شما آیا این ضرب المثل برای مطالعه نیز جواب می دهد ؟ آیا زیاد خواندن شما را به هدف مورد نظرتان که همانا فهم و یادگیری و موفقیت در امتحان است می رساند ؟ به نظرمن این جمله ناقص است .
من دوستان زیادی را دیده ام که به من گفته اند : آقا ما شب تا صبح بیدار بودیم و داشتیم درس می خواندیم اما نتوانستیم در امتحان موفق باشیم .
به نظر می رسد اگر ما نحوه ی درست مطالعه را ندانیم بیهوده وقتمان را هدر می دهیم بدون اینکه نتیجه ی دلخواهمان را بگیریم . به عبارت دیگر به کارگیری مهارت های مطالعه موجب می شود که ما یک مطلب را در مدت زمان کوتاه تری یاد بگیریم ؛ در این صورت دیگر لزومی ندارد پرخوانی یا دوباره خوانی کنیم .
مطالعه ی ثمربخش متأثر از دو عامل است . عامل اول علاقه نسبت به مطلب خواندنی ، و عامل دوم کاربرد ماهرانه ی فنون و مهارت های مطالعه .
علاقه نسبت به مطالب خواندنی سبب می شود که شخص بیشتر مطالعه کند و مطالعه ی بیشتر توأم با کاربرد فنون و مهارت ها ، مطالعه را آسان تر ، سریع تر و لذت بخش تر می سازد . در نتیجه علاقه ی خواننده نسبت به مطالب خواندنی افزایش می یابد ، و سبب می شود تا وی به مطالعه ی بیشتر بپردازد و از خواندن مطالبی که باید بخواند دوری نکند ، و در زمان کمتر مطالب بیشتری را بداند .
منبع : مهارت های تحصیلی (اردشیر کیانی)
برچسبها: مهارت مطالعۀ صحیح