خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » میرزایی: برخی چهره‌های موثر مجلس از ابتدا ۲، ۳ وزیر را نمی‌خواستند / گمانه‌زنی‌ها درباره گزینه نهایی برای ریاست مجلس / افشاگری «ابتکار» از پشت پرده سدسازی‌ها در ترکیه / جزئیات ناپدید شدن ۱۵۰۰ میلیارد تومان در اتاق بازرگانی ایران

میرزایی: برخی چهره‌های موثر مجلس از ابتدا ۲، ۳ وزیر را نمی‌خواستند / گمانه‌زنی‌ها درباره گزینه نهایی برای ریاست مجلس / افشاگری «ابتکار» از پشت پرده سدسازی‌ها در ترکیه / جزئیات ناپدید شدن ۱۵۰۰ میلیارد تومان در اتاق بازرگانی ایران

بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزه های مهم خبری به خصوص سیای و اقتصادی ، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

پله های برقی تهران به تحریم ها گره خورد! / سخنگوی شورای شهر: تقریبا بیشتر پله برقی های تهران به خاطر تحریم ها خرابند

نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران:وقتی در سطح شهر تردد می‌کنیم، تقریبا بیشتر این پله برقی‌ها خاموش نیستند، بلکه به طور کل خراب هستند.به طور کلی می‌توان گفت که وضعیت پله‌برقی‌ها به علت نبود قطعات یدکی و تحریم‌ها دچار مشکلات زیادی شده‌اند و هزینه زیادی هم به دنبال دارند.با این حال موضوع تعمیر پله برقی‌ها چون با سازمان زیباسازی است، دوستان قبول کرده‌اند که ظرف مدتی تعمیراتش را انجام دهند.

ختم رسیدگی به پرونده مهرشاد سهیلی اعلام شد

وکیل مدافع مهرشاد سهیلی:دادگاه موکلم به اتهامات «تحصیل مال نامشروع» و «غصب عنوان» و «جعل سند» در شعبه ۱۱۰ دادگاه کیفری قم که ویژه اطفال است برگزار شد.اقدامات موکلم همواره خیر و در جهت کمک به فقرا بوده است.با ختم جلسه دادگاه رای پرونده طی روزهای آتی صادر خواهد شد./ایسنا

میرزایی: برخی چهره‌های موثر مجلس از ابتدا ۲، ۳ وزیر را نمی‌خواستند

حسین میرزایی نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، در رابطه با اینکه «برخی نمایندگان مباحثی را پیرامون استیضاح تعدادی از وزرا مطرح می‌کنند و گروهی دیگر نیز احتمال می‌دهند که ترمیمی از سوی رئیس‌جمهور در کابینه صورت گیرد»، گفت: هر دو اقدام یعنی هم استیضاح و هم تغییر توسط دولت کمتر از یکسال با هیچ عقلی سازگار نیست، به دلیل اینکه به صورت عرفی یک وزیر کمتر از یکسال نمی‌تواند کارهایی که می‌خواسته را انجام دهد یا بسترهای مناسب برای کار خود را فراهم کند.وی افزود: چطور شما کمتر از یکسال عملکرد یک وزیر را مورد سنجش قرار دادید و به این نتیجه رسیدید که باید تغییر بدهند یا استیضاح شوند. اگر قصد سوال یا استیضاح وجود دارد لازم است که یک فرصت کافی و عقلایی برای کار او در نظر بگیرید، اگر این فرصت کافی را در اختیار داشت و کار موثر انجام نداد، بله هم استیضاح هم جابه‌جایی ممکن است انجام شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه به انگیزه‌های مختلف از مطرح کردن مساله تغییرات کابینه اشاره کرد و ابراز داشت: ببینید چند انگیزه برای این مسائل وجود دارد، ما هم انتقاداتی داریم در عین حال جای قدردانی و تشکر از بعضی از رفتارها وجود دارد، شاعر می‌گوید: «عیب می جمله چو گفتی هنرش نیز بگو». در عین حال انگیزه‌ها متفاوت است، بعضی از موثران مجلس ۲-۳ تا از وزرا را از ابتدا نمی‌خواستند و امروز نه به خاطر عملکرد سوء این‌ها بلکه چون از ابتدا نظرشان تامین نشده و مجلس رأی دیگری خلاف نظر این‌ها داده، روزانه یک مشکلاتی را برای وزرا درست می‌کنند، یک گوشه از واقعیت این است.

انتقاد جنتی از تیم مذاکره‌کننده

علی جنتی، وزیر ارشاد دولت یازدهم در توییتی به انتقاد از تیم مذاکره کننده برجام در دولت سیزدهم پرداخت.جنتی نوشت: «گفته می شود یکی ازموانع توافق برای احیای برجام مخالفت امریکا با حذف سپاه پاسداران از فهرست تروریسم FTOاست در حالیکه در دولت دوازدهم خارج ساختن مقام رهبری و نهادهای وابسته به رهبری از تحریم و حذف سپاه از فهرست تروریسم به عنوان پیش شرط هرگونه مذاکره مورد توافق امریکاقرارگرفته بود.»او ادامه داد: «باگذشت یکسال از توقف مذاکرات احیای برجام هیئت مذاکره کننده نه تنها دستاورد جدیدی نداشته بلکه آنچه را که دولت دوازدهم درسایه ورزیده بودن دیپلماتهای خود به دست آورده بود بطورکامل بدست نیاورده است زیرا آنان میدانستند برای احقاق حقوق ملت باچه زبانی باقدرتهای جهانی سخن بگویند.»

گمانه‌زنی‌ها درباره گزینه نهایی برای ریاست مجلس

براساس شنیده‌ها قرار است محمد باقر قالیباف رئیس فعلی مجلس گزینه نهایی فراکسیون انقلاب اسلامی برای پست ریاست مجلس در اجلاسیه سوم باشد.شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی قرار است طی هفته های آینده جلسه ای با موضوع اجلاسیه سوم مجلس شورای اسلامی برگزار کند.در این جلسه قرار است گزینه های این فراکسیون برای پست های هیئت رئیسه مجلس مشخص شوند و سپس در جلسه فراکسیون انقلاب اسلامی مطرح شده و گزینه های نهایی طبق نظر تمام اعضا انتخاب شوند.جلسه اصلی فراکسیون انقلاب اسلامی قرار است در نیمه دوم اردیبهشت ماه و با حضور تمام اعضا برگزار شود تا گزینه نهایی فراکسیون اکثریت مجلس برای پست های هیئت رئیسه مشخص شوند.طبق شنیده ها قرار است محمد باقر قالیباف رئیس فعلی مجلس گزینه نهایی این فراکسیون برای پست ریاست مجلس باشد.

سفیر اوکراین در ایران: دو نامه به رئیسی و امیرعبداللهیان نوشتم اما جواب ندادند

سفیر اوکراین در تهران گفت: من دو نامه شخصی به رئیس جمهوری ایران آقای دکتر رئیسی و وزیر امور خارجه نوشته‌ام، اما هیچ جوابی از ایشان دریافت نکرده‌ام. بعد از وقوع جنگ در اوکراین که ۴۰ روز پیش شروع شده همه‌ی کشور‌های آسیای میانه و خاور میانه کمک‌های بشردوستانه زیادی فرستاده‌اند، اما از جمهوری اسلامی ایران حتی یک ریال نگرفتیم.سرگئی بوردیلیاک، سفیر اوکراین در تهران ضمن بیان این مطلب افزود: «تا آنجایی که من می‌دانم شما تا اول فروردین ممنوعیت صادراتی نفت و سوخت و مواد پتروشیمی داشتید. یعنی از فروردین شما می‌توانید این اقلام را صادر کنید. فرصت تجاری دیگری نیز برای ما و شما هست. ما برای تجهیزات کشاورزی‌مان به سوخت نیاز داریم و می‌توانیم با محصولات دیگر تهاتر کنیم. نباید این فرصت را از دست بدهیم.»

پاسخ فعال سیاسی اصلاح‌طلب به مدیر مسئول کیهان: برادر حسین، بفرمایید با چین چه کنیم؟

 بیگدلی به پیشنهاد حسین شرعتمداری درباره تحریم کره جنوبی از سوی ایران واکنش نشان داد.درپی پیشهاد حسین شریعتمداری: که اعلام کرد :«تا وقتی کره جنوبی هفت میلیارد دلار ما را نداده است، باید تنگه هرمز را به روی کشتی‌های این کشور ببندیم!»، رخمت الله بیگدلی ، فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت :

برادر حسین، کشور برادر و دوست شما چین هم ۲۲ میلیارد دلار ما را نمی‌دهد، بفرمایید چه‌کارش کنیم؟!

قطعا از تیم قبلی هم مشاوره گرفته می‌شود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا تیم مذاکره کننده فعلی از تیم مذاکره دولت حسن روحانی مشاوره می‌گیرند، گفت: قطعا از تیم قبلی هم مشاوره گرفته می‌شود و بعضی از آن‌ها هم در اتاق فکر هستند و انشاالله اگر تاخیری هم ایجاد شده از طرف تیم مذاکره کننده ما نبوده و نیست و از سوی طرف‌های مقابل بوده است. طرف‌های مذاکره کننده در حال برطرف کردن مشکلات هستند که فکر میکنم در فرصت‌های آینده نهایی شود و مذاکره به اتمام برسد.وی افزود: کلیه توافقاتی که از سوی تیم مذاکره کننده صورت بگیرد، بایستی مورد تایید رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور و به تایید مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد.

افشاگری «ابتکار» از پشت پرده سدسازی‌ها در ترکیه

ابتکار نوشت: مشاور فنی بسیاری از طرح‌های سدسازی در ترکیه شرکت‌های اسرائیلی هستند.معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان حفاظت محیط‌زیست ایران در کشور نوشت: ما متاسفانه واقعیت خشکسالی و تغییر اقلیم از سوی طیف‌‌‌های خاصی انکار شده است و گفته می‌شود که اصلا چنین مشکلی وجود ندارد. اما این روزها و البته هرچه بیشتر بگذرد، آثار تغییر اقلیم و گرمایش زمین، خود را بیشتر نشان می‌دهد و با تشدید پدیده‌‌‌هایی همچون گردوغبار، شرایط جدید ساکنان زمین را به رخ می‌‌‌کشد. مردم ما هم کم و بیش با گردوغبار و اطلاعات درست یا نادرستی که در این باره منتشر شده است، آشنا هستند. بنابراین بهتر است، سخن را از راه‌حل‌ها و راهکارها آغاز کنیم. در سال‌های گذشته، کشورهای منطقه، بیشترین نقش را در انتشار گردوغبار در ایران داشته‌اند؛ اما نباید سهم کانون‌های داخلی را نادیده گرفت. گردوغبار با منشأ داخلی با توجه به فصول یا سال‌های مختلف، حدود ۴۰ تا ۶۰ بوده است. کانون‌های داخلی در دولت یازدهم با همکاری سازمان جنگل‌ها و مراتع شناسایی شدند و برنامه‌های مدیریت آنها مشخص شد. به این منظور باید مدیریت عرصه خاک و جلوگیری از فرسایش خاک، مدیریت مرتع، کاشت نهال و استفاده از فناوری‌های نوین در مالچ‌پاشی که آلاینده و تخریب‌کننده خاک و هوا نباشد، همچنین مدیریت منابع آب مانند حفاظت از آبخوان و مرتع و از همه مهم‌تر، بحث حفاظت از تالاب مدنظر قرار گیرد و برنامه‌های مرتبط با جدیت و اختصاص بودجه دنبال شود.

معاون رئیسی مقصد دلارهای آزادشده را مشخص کرد

مسعود میرکاظمی معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزهای آزاد شده ایران در دیگر کشورها تا چه میزان می‌تواند به جبران کسری بودجه سال جاری کمک کند و در کدام بخش‌ها هزینه خواهد شد، گفت: ارزهای آزاد شده در سه بخش در اختیار بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و دولت قرار می‌گیرد تا براساس سیاست و برنامه مشخص هزینه شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه در واکنش به انتظار افکار عمومی در خصوص اینکه با آزادسازی ارزهای بلوکه شده ایران اتفاقات موثری در کشور اتفاق بیافتد، بیان کرد: قطعا همینطور است و اگر ارزی آزاد شود، برای کمک به پیشرفت پروژه‌های عمرانی، کارهای زیرساختی و رفع مشکلات مردم تزریق می‌شود و این موضوع کاملا روشن است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از آنالیز قیمت تمام شده میوه‌ها خبر داد

برومندی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه در سال جدید، قیمت کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه 48 درصد کاهش یافته است، تأثیر بسیار مهمی در بهبود عملکرد محصولات باغی و کاهش هزینه‌های تولید دارد. وی افزود: یکی از دلایل همین سرمازدگی باغات عدم استفاده کافی از کود است و در صورتی که در سرمازدگی اخیر کود پتاسه به اندازه نیاز استفاده می‌شد میزان سرمازدگی بسیار کمتر بود. با کاهش 48 درصدی قیمت کود که با دستور مستقیم وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفت، مصرف کود افزایش می‌یابد و درختان تغذیه بهتری خواهند داشت که این اتفاق روی کیفیت، میزان تولید، مقاومت به سرما و آفات درختان میوه تأثیرگذار خواهد بود. وی تصریح کرد: وقتی هزینه‌های تولید کاهش می‌یابد در نتیجه قیمت تمام شده میوه نیز برای سال جاری کاهش می‌یابد که آنالیز جدیدی برای قیمت تمام شده میوه‌ها با توجه به کاهش هزینه کود و سایر هزینه‌های تولید در دست تهیه است.

جزئیات ناپدید شدن ۱۵۰۰ میلیارد تومان در اتاق بازرگانی ایران

فرهیختگان نوشت: بررسی‌های مفصل نشان می‌دهد تناقض‌های زیادی درخصوص اعداد و ارقام بودجه و درآمد اتاق بازرگانی ایران وجود دارد. آن‌طور که در جدول به‌طور مفصل آمده، بررسی‌های «فرهیختگان» از وضعیت ارقام واقعی و دریافتی اظهار شده توسط اتاق بازرگانی ایران از درآمد 4 در هزار تعداد 40 شرکت بزرگ طی سال‌های 1396 تا 1399 نشان می‌دهد یک اختلاف 1500 میلیارد تومانی بین ارقام اظهارشده در سامانه اتاق بازرگانی و محاسبات از سهم 4 در هزار شرکت‌ها وجود دارد. به عبارت روشن‌تر، بررسی اعداد و ارقام صورت‌های مالی 40 شرکت بیانگر این موضوع است که ارقامی که شرکت‌ها باید به‌عنوان سهم 4 در هزار به اتاق بازرگانی بپردازند، با ارقامی که اتاق بازرگانی ایران در سامانه‌های خود ثبت کرده، تفاوت نزدیک به 1500 میلیارد تومانی دارد. لازم به ذکر است ارقام جدول صرفا مربوط به سهم 4 در هزار اتاق بازرگانی است و ارقام 3 در هزار به جهت عدم دسترسی به آمار کارت‌های بازرگانی، در این محاسبات لحاظ نشده است. آن‌طور که در جدول آمده است، 40 شرکت طی سال‌های 1396 تا 1399 درمجموع باید یک هزار و 851 میلیارد تومان به‌عنوان سهم 4 در هزار به اتاق بازرگانی پرداخت می‌کردند اما آن عددی که در سامانه اتاق به‌عنوان پرداختی این 40 شرکت ثبت شده، رقم 387 میلیارد تومان است. به عبارتی یک رقم 1464 میلیارد تومانی در این میان گم شده است. طبق اطلاعات گزارش صورت مالی اتاق بازرگانی ایران نیز کل درآمد اتاق از 4 در هزار مالیاتی طی سال‌های 1397 تا 1399 رقم 242 میلیارد تومان بوده که شامل 13 میلیارد تومان در سال 97، نزدیک به 100 میلیارد تومان در سال 98 و 129 میلیارد تومان در سال 1399 است. اگر رقم 10 تا 12 میلیارد تومان هم به‌عنوان پرداختی سال 96 اضافه کنیم، به رقم 252 تا 254 میلیارد تومان در صورت‌های مالی اتاق خواهیم رسید که فاصله 133 تا 135 میلیارد تومانی با ارقام دریافتی از این 40 شرکت دارد.

تداوم سبزپوشی شاخص برای بورسی‌ها

شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۷۴۰۸ واحدی معادل ۰.۵۰ درصد، به یک میلیون و ۴۷۵ هزار و ۵۲ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با افزایش ۱۴۷ واحدی به ۲۰ هزار و ۳۹۰ واحد رسید.

رشد ارزش سهام عدالت در کانال 11 میلیونی

در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۱ میلیون و ۶۶۵ هزار و ۹۱۶ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۰.۶ درصد معادل ۶۵ هزار و ۷۵۷ تومان افزایش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۹۹۹ هزار و ۵۴۹ تومان رسیده است.

فردا؛ تحقق وعده افزایش دامنه نوسان

با روی کار امدن دولت جدید و پس از آنکه مجید عشقی عنوان دار ریاست سازمان بورس شد، اعلام کرد باز کردن دامنه نوسان در دستور کار این سازمان قرار دارد. وی همچنین در اخرین نشست خبری خود در سال گذشته نیز دوباره از اصلاح تدریجی دامنه نوسان از اوایل سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: تغییر دامنه نوسان در برنامه سازمان بورس است، اما این موضوع نیازمند روشن شدن برخی ابهامات از جمله بودجه و ریسک‌های سیاسی است. پیش از این اعلام کرده بودم که اصلاح دامنه ابتدا از شرکت‌های بزرگ آغاز می‌شود و اکنون برنامه این است که از یک تاریخی به بعد اصلاح به صورت تدریجی و با یک درصد آغاز خواهد شد. این روند در مقاطع سه ماهه و با توجه به بازخورد بازار بازبینی خواهد شد. در نهایت وعده عشقی به تحقق پیوسته و دامنه نوسان روزانه قیمت در بازار اول (تابلو اصلی و فرعی) بورس تهران از روز دوشنبه، ۲۹ فروردین ماه، مثبت و منفی ۶ می شود.

سهامدار چه گناهی کرده است

عباس آرگون نایب‌رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران نوشت: اگرچه گفته می‌شود مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر اخذ عوارض از صادرات شرکت‌های معدنی در راستای کنترل بازار داخلی بوده است اما این اقدام در واقع به معنای برداشت بخشی از سود شرکت‌هاست؛ چرا که شرکت‌های مشمول این مصوبه در حال حاضر هم با مازاد تولید روبه‌رو هستند و بیش از نیاز کشور تولید می‌کنند که طبعا این مازاد باید صادر شود. باید هوشیار بود تا این مصوبه باعث نشود بازارهای صادراتی را از دست بدهیم. اما از سوی دیگر این مصوبه به صورت آنی و خلق‌الساعه اعلام شد. در حالی که بهتر بود اگر قرار است چنین اقدامی انجام دهند پیشتر اعلام می‌شد. بسیاری از افراد از طریق بازار سرمایه در این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند که در صورت اجرای این مصوبه متضرر می‌شوند. سرمایه‌گذاران با توجه به سودآوری و عملکرد شرکت در بهمن و اسفندماه سال گذشته به این شرکت‌ها ورود کرده و سهام خریده‌اند؛ حالا اما در فروردین ماه اعلام می‌کنند برمبنای قیمت محصولات در دی ماه، شرکت‌ها باید به صورت پلکانی عوارض بیشتری پرداخت کنند. باید پرسید سهامدار چه گناهی کرده است که سهام این شرکت‌ها را خریداری کرده و حالا باید متضرر شود؟ این‌ها تصمیمات خلق‌الساعه‌ای است که باید جلوی آن گرفته شود.

قیمت دلار در صرافی ها چند؟

در معاملات امروز بازار ارز و در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور، هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ 25218 تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت 25471 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد.

گرانی سکه در کانال 13 میلیونی

قیمت سکه طرح جدید امروز (یکشنبه، ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۱) با افزایش ۴۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته ۱۳ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان شد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با قیمت ۱۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان معامله شد. همچنین امروز نیم‌سکه بهار آزادی هفت میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ربع سکه چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان قیمت خورد.

جزئیات جدید از مذاکرات برای آزادسازی دلارهای مسدودی ایران

مدیر امور بین‌الملل بانک مرکزی گفت: اخباری که طی روزهای اخیر، درباره توافق جدید برای آزادسازی بخش قابل توجهی از منابع مسدودی ایران منتشر شده و همچنین اخبار مربوط به سفر هیأت منطقه ای به تهران در این خصوص مورد تایید است. وی افزود: براساس این توافق، چارچوب کلی برای آزادسازی بخش قابل توجهی از منابع مسدودی ایران در یکی از کشورها مشخص شده و سفر هیأت منطقه ای به تهران نیز به منظور جمع بندی جزئیات اجرایی کردن این توافق صورت گرفته است. این مبلغ چندین برابر مبلغی است که اخیرا پس از توافق با انگلیس، وصول شد. مدیر امور بین‌الملل بانک مرکزی در پاسخ به اظهارنظر روز گذشته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مبنی بر رد آزادسازی منابع مسدودی ایران باید گفت که مقامات وزارت خارجه کشورمان در اظهارنظرهای خود، از توافق اولیه برای آزادسازی منابع مسدودی ایران خبر دادند و هیچگاه صحبت از اینکه منابع مذکور آزاد و وصول شده است، از جانب مقامات ایرانی صورت نگرفته است، کما اینکه درخصوص توافق ایران و انگلیس، وقتی که ۳۹۰ میلیون پوند بطور قطعی وصول شد، این موضوع رسما اعلام و تأئید شد. اتفاقا سفر هفته گذشته هیأت منطقه ای به ایران که از سوی وزارت امور خارجه نیز اعلام شد، نیز دقیقا در همین راستا و به منظور بررسی و جمع بندی درخصوص جزئیات نحوه و فرآیند آزادسازی منابع مسدودی ایران در چارچوب همین توافق، صورت گرفت، بنابر این به نظر میرسد هیچگونه تعارضی بین این اظهارنظرهـا وجود ندارد.

چالش در اقتصاد اروپا به دلیل قیمت بالای انرژی

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا در سخنرانی خود پس از اشاره به سطوح پایین بیکاری تاریخی گفت: اقتصاد اروپا همچنان به دلیل قیمت بالای انرژی و مواد غذایی با چالش مواجه است. لاگارد اظهار کرد: جنگ در اوکراین به شدت بر اقتصاد منطقه یورو تاثیر می‌گذارد و به طور قابل‌ توجهی عدم اطمینان را افزایش داده است. تاثیر جنگ بر اقتصاد به چگونگی تحول درگیری، تاثیر تحریم‌های فعلی و اقدامات احتمالی بیشتر بستگی دارد.

آخرین وضعیت تامین زمین برای ساخت 4 میلیون خانه

محمود‌زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت تامین زمین در طرح نهضت ملی مسکن، گفت: حدود ۹۸۰ هزار واحد زمین با کاربری مسکونی طی شش ماه گذشته تامین قطعی شده است؛ علاوه بر آن معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد، زمین شناسایی شده که نیازمند تعیین کاربری یا الحاق به محدوده و یا بررسی فنی در سطح شوراهای برنامه‌ریزی استان‌ها و شورای عالی معماری و شهرسازی دارد. در انتظار تعیین تکلیف نهایی این زمین‌ها هستیم و در صورت تعیین تکلیف نهایی، زمین برای ساخت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی تامین خواهد شد. همچنین به گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، از کل ۴ میلیون واحدی مسکونی که قرار است طی ۴ سال توسط دولت ساخته شود، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد شهری و ۸۰۰ هزار واحد روستایی است. وی توضیح داد: با احتساب تعیین تکلیف نهایی زمین برای ساخت دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی حدود ۷۰ درصد زمین برای ساخت مسکن تامین شده است و این در حالی است تامین همه ۷۰ درصد اراضی مسکن‌سازی از محل اراضی وزارت راه و شهرسازی انجام شده، کار بزرگی محسوب می‌شود.

چند درصد از خودپردازها مجهز به سامانه صیاد شده‌اند؟

آمنه نادعلی زاده سخنگوی اجرای قانون جدید چک ضمن برشمردن راه های ثبت چک در سامانه صیاد گفت: بانک مرکزی درگاه های نوین بانکی شامل اینترنت بانک، همراه بانک و برنامک های موبایلی و نیز شعب را فعال کرده تا به واسطه آنها مردم بتوانند چک های خود را ثبت کنند. وی با بیان اینکه در پایان آذر ماه سال 1400 بانکها ملزم شدند که خدمات سامانه صیاد را از طریق دستگاه های خودپرداز ارائه کنند، گفت: از آنجایی که دستگاه های خودپرداز مکانیکی هستند، تجهیز آنها به سامانه صیاد به لحاظ فنی امری پیچیده تلقی می‌شود. در این باره تاکنون اقدمات مناسبی انجام شده و در حال حاضر بیش از 23 هزار کیوسک و خودپرداز بانکی یعنی بیش از ۳۷ درصد خودپردازها در کل کشور مجهز به سامانه صیاد شده‌اند. وی تصریح کرد: پیش بینی ما این است که بزودی این آمار به بیش از ۸۰ درصد برسد.

وعده کاهش قیمت گوجه به کمتر از ۱۰ هزار تومان

رییس اتحادیه بارفروشان از کاهش قیمت گوجه فرنگی به کمتر از ۱۰ هزارتومان از پنجم اردیبهشت ماه خبرداد و گفت: امروز قیمت گوجه فرنگی در میدان عمده فروشان تره بار بین ۷ تا ۱۲ هزارتومان شده است. دارایی نژاد به کاهش تدریجی قیمت سیب زمینی و پیاز اشاره کرد و گفت: با شروع فصل گرما به تدریج سیب زمینی نو و پیاز به وفور وارد بازار می‌شود که موجب کاهش قیمت‌ها خواهد شد اکنون قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی کهنه انباری همدان، اردبیل و کرمانشاه بین ۴ تا ۸ هزارتومان و سیب زمینی نو بین ۷ هزارو ۵۰۰ تا ۱۱ هزارتومان و پیاز بین ۳ هزارو ۵۰۰ تا ۶ هزارتومان است.

کشاورز برنج درجه یک خود را با نرخ پایین به فروش نمی رساند

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی درخصوص برنج گفت: نرخ مصوب دولتی برای این کالا ۶۵ هزار تومان است اما در بازار با قیمت های متفاوتی عرضه می شود زیرا کشاورز بعد از یک سال تلاش و هزینه های مربوطه از جمله کارگر، تورم، کود و آبیاری محصول درجه یک خود را با نرخ پایین به فروش نمی رساند.

قیمت‌های سلیقه‌ای در بازار خودرو

یک نمایشگاه‌دار به ایرنا گفت: اکنون قیمت خودرویی که اواخر اسفندماه پنج میلیارد تومان بود، به ۵.۵ میلیارد تومان در بازار رسیده است. وی، قیمت‌های این روزهای بازار را سلیقه‌ای برشمرد، افزود: به نظر می‌رسد برخی در کشور به دنبال آن هستند تا خودروهای مونتاژی که به‌خصوص از سوی خودروسازان دولتی تولید می‌شود، حرف نخست را در بازار بزند. این فعال بازار یادآور شد: در سال‌های گذشته و با وضعیت به وجود آمده در بازار خودرو، بسیاری از این شغل به سایر مشاغل کوچ کردند یا به‌ناچار دو یا حتی سه‌شغله شده‌اند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد