تابناک : در پی صحبتهای اخیر رئیس کمیسیون مشترک طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت درباره ارائه راهکارهایی برای ازدواج دختران مجرد و مشخصا راهکار «ازدواج بینالمللی»، تعدادی از نمایندگان در مقابل صندلی این نماینده مجلس حاضر شده و به این صحبتهای او انتقاد کردند.
در حالی که نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه، مشغول بررسی موادی از طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری بودند، یکباره نمایندگان زن مجلس مقابل صندلی امیرحسین بانکیپور، نماینده اصفهان و رئیس کمیسیون مشترک طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی حاضر شده و انتقاداتی را به صحبتهای اخیر او درباره توصیهاش پیرامون ازدواج بینالمللی دختران مجرد مطرح کردند؛ انتقاداتی که به گفته یکی از نمایندگان زن مجلس با دفاع بانکیپور از سخنانش روبه رو شد.
به دنبال حضور نمایندگان زن در مقابل صندلی بانکیپور، تعدادی از نمایندگان مرد مجلس هم به این جمعیت پیوسته و در ابتدا درباره علت انتقاد نمایندگان پرس و جو کردند. تعدادی از این نمایندگان آقا وقتی فهمیدند بانکی پور چنین صحبتی را مطرح کرده با صدای بلند اعتراض کردند، تا جایی که محمودوند، عضو کمیسیون امنیت ملی با عصبانیت خطاب به بانکی پور گفت که آیا تو واقعا چنین حرفی را زدهای؟ در این هنگام تعدادی از نمایندگان محمودوند را آرام کرده و او را به قسمت دیگری از مجلس بردند. این پایان انتقادات به بانکی پور نبود، عدهای دیگر از نمایندگان باز مقابل صندلی بانکیپور جمع شدند و این بار کمال علیپور نماینده قائمشهر با صدای بلند به بانکی پور گفت: آیا این صحبتهای تو به معنای راه حل است؟ در نهایت هم ابراز تاسف کرد.
با ورود تعدادی از اعضای هیات رئیسه جو مجلس آرام شد، ولی نمایندگان در گروههای یک یا دو نفره به کنار صندلی بانکی پور آمده و از او علت بیان چنین صحبتهایی را پرس و جو میکنند.
نظری: بانکیپور از ساحت مقدس مادران و خواهران ایرانی عذرخواهی کند
نماینده خلخال در مجلس با اشاره به صحبت های اخیر بانکی پور، نماینده اصفهان درباره پیشنهادش برای «ازدواج بینالمللی» گفت: از این نماینده مجلس می خواهم از ساحت مقدس خواهران و مادران ایرانی عذرخواهی کند.
سیدغنی نظری در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در تذکری گفت: اینکه برخی از دوستان درباره ازدواج دختران ایرانی با اتباع بیگانه به بهانه توسعه روابط فرهنگی صحبت کردند، کاملا غلط است. انتظار داریم رئیس مجلس فرصت دهد تا این نماینده از ساحت مقدس خواهران و مادران ایرانی عذرخواهی کند.
بانکی پور عذر خواهی کرد/ صحبتهای من تقطیع شده بود
امیرحسین بانکی پور در نشست علنی امروز- یکشنبه ۲۹ خرداد- مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر سید غنی نظری نماینده مردم خلخال نسبت به اظهارات بانکیپور در مورد ازدواج دختران ایرانی با اتباع خارجی گفت: برادر بزرگوارم در خلال صحبتهایی، تذکری به من دادند، همه ما مجلسیها میدانیم که رسانههای معاند با تقطیع سخنان، به خصوص سخنان نمایندگان به تخریب مجلس میپردازند. از نمایندگانی که خود قربانیانی تقطیعها هستند انتظار دارم هر وقت در پیامک یا فضای مجازی اظهار نظر میکنند، ابتدا صحبت را کامل بشوند و بعد درباره آن قضاوت کنند.
نماینده مردم اصفهان بیان داشت: صحبت من در یک محیط علمی و آکادمیک بود و در آنجا تحلیل آماری داشتم و تاکید داشتم این بحث رسانهای نیست و مربوط به حوزههای نظری و صاحب نظران است.
وی افزود: آمارهای غلطی در جامعه مطرح میشود که باید اصلاح شود؛ از جمله آماری که می گویند تعداد زنان ما بیشتر از مردان هستند، این آمار غلط است اتفاقاً به تعداد دختران مجرد آماده ازدواج و پسران مجرد آماده به ازدواج طبق سرشماری سال ۹۵ همتراز هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اظهارت منتشره خود گفت: در آن سخنرانی در مورد یک گروه سنی تذکر دادند و گفتم گروه سنی بانوان بالاتر از ۳۰ سال، طبق سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و چهارصد هزار نفر دختر مجرد بالای ۳۰ سال داریم و ۷۰۰هزار خانمی که همسر خود را از دست دادند و یا جدا شده اند، جمعا دو میلیون و صد هزار نفر هستند. در سخنرانی گفتم چنانچه اینها بخواهند طبق عرف ازدواج با پسرهای ۴ و ۵ سال بزرگتر از خودشان ازدواج کنند برای دو سوم این بانوان همسری نیست.
بانکی پور تصریح کرد: در آنجا ازدواج همسالان را توصیه کردم و گفتم ازدواج همسالان را روانشناسان ما تایید می کنند که سن عقلی و ظاهری در ازدواج مراد است نه سن شناسنامهای. اگر ما بخواهیم در فرهنگ غلطی که در ذهن ما وجود دارد حتما دختران با پسران بالاتر از خود ازدواج کنند این ضربه به دختران وارد شده است. در آن جلسه تاکید من به ازدواج همسالان بود از جمله در محیطی صحبت می کردم که بحث دیگری هم مطرح شد و اقبال ها و موانع و مراجعاتی داشتیم؛ از خانم هایی که با برخی از اندیشمندان خارج از کشور ازدواج کرده بودند ولی به فرزندان آنها شناسنامه ایرانی نداده بودند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: در آن جلسه تاکید کردیم این مشکل قانونی ندارد و نباید مانع شویم. اندیشمندانی در کشور ما زندگی میکنند که از نظر اعتقادی و اخلاقی با فرهنگ ما تطبیق دارند و به انقلاب ما علاقه مند هستند و با یک خانم ایرانی ازدواج کردند. ما نباید شرایط را برای آنها سخت کنیم. در آن جلسه تاکید کردم که بحث آماری است اما متاسفانه رسانه ها صحبت های مرا تقطیع کردند و این جو رسانه ای را به وجود آوردند.
نماینده مردم اصفهان گفت: من به نوبه خودم از بانوانی که ممکن است این تقطیع ذهن آنها را آزرده کرده باشد از طرف آن رسانه های غلط عذر خواهی می کنم ولی من معتقدم صورت مساله ها را نباید پاک کنیم.
در ادامه فاطمه قاسم پور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی خطاب به هیأت رییسه مجلس گفت: با توجه به توان مجلس انقلابی، قانون تعالی جمعیت تصویب شد؛ لذا امروز نظارت بر اجرای این قانون بر تک تک نمایندگان و البته هیأت رئیسه مجلس واجب است.
نماینده مردم تهران بیان داشت: علاوه بر این، به نمایندگی از بانوان فراکسیون زنان و خانواده باید بگویم ما همه معتقدیم باید مسیر ازدواج جوانان تسهیل شود اما نه با هر راهکار و هر بیانی؛ لذا اظهارنظرهای هیجانی و غیرکارشناسی که افکارعمومی را جریحهدار میکند نه تنها نظر کلیت مجلس نیست، بلکه اعلام میکنم ارائه راهکارهایی مبنی بر حفظ کرامت جامعه زنان و نگاه همه جانبه برای ارائه راهبردها و سیاستهای مبتنی بر آموزههای دینی و ارزشهای جامعه ایرانی رویکرد این مجلس بوده و است.
وی افزود: مجلس کنونی علاوه بر قانونگذاری در حوزه جوانی جمعیت، اصلاح قانون تسهیل ازدواج، اصلاح قانون حمایت از خانواده و لایحه حمایت زنان در برابر خشونت را با جلب نظر نخبگان پیگیری میکند فلذا نباید با یکسری اظهارنظرها که نهایتاً جامعه زنان را ـ که کریمانه به دنبال احقاق حقوقشان هستند ـ ملتهب کنیم و این کار در شأن مجلس نیست؛ لذا از این تریبون به تمام زنان و دختران و مردان غیور سرزمین خود اعلام میکنم که حفظ شأن و منزلت آنها را بر خود واجب میدانیم و در این مسیر گام برمیداریم.
در ادامه عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ـ که ریاست مجلس را بر عهده داشت ـ در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: وظیفه ذاتی مجلس دفاع و صیانت از مصوبات مجلس شورای اسلامی است؛ لذا از آنچه در مجلس تصویب شده صیانت میکنیم تا مرّ قانون اجرا شود؛ اما ممکن است هر یک از نمایندگان نظریات شخصی داشته باشند، ولی در نهایت آنچه قانون است، اجرا خواهد شد.