خانه » همه » سلامت » نکات بهداشتی را رعایت کنید

نکات بهداشتی را رعایت کنید

روش هایی برای از بین بردن بوی بد پا و کفش

بوی بد پا و کفش اغلب افراد را آزار می دهد و آن ها از چگونگی از بین بردن بوی بد پا و کفش اطلاع ندارند، در ادامه با بهترین محلول ها و روش فوری برای از بین بردن پا آشنا می شوید.با ما همراه باشید.

1133557799 compressed - نکات بهداشتی را رعایت کنید

بوی پا همچون بوی بد بدن و بوی بد دهان مشکل ناخوشایندی است و موجب خجالت زدگی فرد در جمع می‌شود. اما علت بوی بد پا چیست؟ بسیاری از ما گاهی مشکل رطوبت، عرق و بوی پا را تجربه می‌کنیم، اما برای عده‌ای دیگر این پدیده به مشکلی دائمی و آزاردهنده تبدیل شده است. بوی پا می‌تواند جنبه‌های مختلف زندگی فرد را تحت تأثیر قرار بدهد. در مکان‌هایی مانند فرودگاه یا باشگاه که فرد مجبور است کفش خود را درآورد، بوی بد پا موجب خجالت او خواهد شد. با این مطلب همراه شوید تا با راه‌های مبارزه با بوی پا بیشتر آشنا شوید.

مطالعه‌ی انجام‌گرفته توسط بنیاد پوست استرالیا نشان می‌دهد معمولا تعریق زیاد پا موجب ایجاد بوی بد پا می‌شود. مشکل بوی پا معمولا در دوران کودکی و بلوغ آغاز می‌شود و می‌تواند بر تحصیل، انتخاب‌های شغلی و پیشرفت در زندگی افراد تأثیر بگذارد. افرادی که به این مشکل دچارند، به‌راحتی و با رعایت نکات بهداشتی می‌توانند از شر بوی پا خلاص شوند.

تعریق زیاد پا معمولا با بررسی نشانه‌ها و آزمایش‌هایی بر روی پا تشخیص داده می‌شود. پاپزشک (پزشک متخصص بیماری‌های پا) می‌تواند با انجام آزمایش نشاسته-ید تعریق بیش‌ازحد پا را تشخیص بدهد. در این روش پزشک محلول ید را بر کف پا می‌مالد و وقتی خشک شد، روی آن نشاسته‌ی ذرت می‌پاشد. اگر تعریق پا بیش‌ازحد باشد، نقاطی از پا به رنگ آبی تیره در می‌آیند.

با استفاده از نکات زیر، خودتان در خانه می‌توانید از شر بوی پا رها شوید.

نکات بهداشتی را رعایت کنید

می‌توان به‌راحتی و با رعایت بهداشت روزانه‌ی پا، از شر بوی پا خلاص شد. معمولا این کار از طریق شستن پاها با صابون ضدباکتری انجام می‌گیرد.

هر روز حتما پاهایتان را بشویید و بعد همه‌ی قسمت‌های پا مخصوصا لای انگشتان‌تان را به‌طور کامل خشک کنید. سپس تکه‌ای پنبه را به سرکه سیب آغشته کنید و لای انگشت‌هایتان را با آن مرطوب کنید. استفاده از برس پای ضدباکتری نیز می‌تواند به درمان بوی پا کمک کند. اما اگر دچار ترک پا یا اگزما پوستی هستید، از این برس‌ها استفاده نکنید.

ناخن‌هایتان را همیشه کوتاه و تمیز نگه دارید. این کار از بروز قارچ ناخن (یکی از انواع قارچ پوستی) جلوگیری می‌کند. می‌توانید قسمت‌های سخت‌شده‌ی پوست پا و پینه‌ها را به‌آرامی با سنگ پا یا سوهان بردارید. پوست سخت پا هنگام تعریق بسیار مرطوب و به محل ایدئالی برای رشد باکتری‌ها تبدیل می‌شود.

از پودرهای جذب‌کننده‌ی رطوبت استفاده کنید

وقتی پاهایتان را تمیز و خشک کردید، می‌توانید از پودرهایی مانند جوش شیرین، نشاسته‌ی ذرت و پودر بچه استفاده کنید. این پودرها به‌خوبی رطوبت را جذب می‌کنند.1

از ضد عرق استفاده کنید

برخی ضد عرق هایی که برای بدن استفاده می کنید، تاثیر خوبی روی پا هم دارند، ضدعرق را شب به پا بزنید و صبح با خیال راحت جوراب و کفش بپوشید، درست قبل از بیرون رفتن ضد عرق نزنید، چون باعث لیز خوردن پا در کفش می شود.

استفاده از سرکه و الکل

مخلوطی از نصفه استکان سرکه و نصفه استکان الکل ایزوپروپیل را هر شب با قطره چکان روی پا و بین انگشتان بریزید، این محلول برای پا بی ضرر است و باعث کشته شدن قارچ و باکتری می شود، به این محلول چند قاشق جوش شیرین و اسانس آویشن قطره بریزید تا از بوی پا خلاص شوید.

پاهای خود را با جوش شیرین ماساژ دهید

 جوش شیرین به دلیل ایجاد محیط قلیایی باعث کشته شدن قارچ ها و خلاصی از بو می شود، همچنین می توانید هر روز مقداری جوش شیرین در کفش خود بریزید، جوش شیرین باعث جذب بو و رطوبت از کفش می شود.

 سنگ نهایی تاثیر خوبی در برطرف کردن بوی پا دارد

 سنگ را در هاون بکوبید و پودر آن را در کفش بریزید، در عین حال به عنوان یک گزینه ی خوب، در کفش خود پودر بچه بریزید، پودر بچه هم بوی خوبی ایجاد می کند و هم رطوبت پا را از بین می برد.

کفش های خود را نوبتی بپوشید

 هر روز از یک جفت کفش استفاده کنید تا کفش قبلی طی ۲۴ ساعت کاملا خشک شود، مجددا روز بعد از کفش خشک شده استفاده کنید،در عین حال هر چند وقت یکبار کفش های خود را در ماشین لباس شویی بشویید تا کاملا عاری از باکتری و قارچ شود، قبل از پوشیدن کفش اجازه دهید تا کاملا خشک شود.

پاهای خود را در چایی قرار دهید

چگونه از شر بوی پا خلاص شویم به مدت یک هفته پاهای خود را حدودا ۳۰ دقیقه در ظرفی پر از چایی قرار دهید، تانیک اسید موجود در چایی پاهای شما را عاری از بو و قارچ می کند، پاها را در محلول آب نمک قرار دهید، بعد از خارج کردن پا آنها را نشویید، بلکه فقط خشک کنید.2

استفاده از کفش‌های باز

تهویه پوست پا عامل کلیدی برای پرهیز از بوی بد و رطوبت بیش از حد است که می‌توانند به واسطه استفاده از کفش‌های بسته شکل بگیرند. بر همین اساس، استفاده از پاپوش‌هایی با تهویه مناسب مانند صندل‌ها توصیه شده است.

شستشوی روزانه پا

زمانی که موضوع بوی بد پا‌ها مطرح می‌شود، رعایت بهداشت مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین دلیل، شستشوی منظم و روزانه پا‌ها با آب، صابون ملایم و برس مخصوص پا ضروری است.

استفاده از برس‌های مخصوص پا می‌تواند به پاکسازی موثرتر سلول‌های مرده پوست و آلودگی کمک کند.3

نکات و راه حل هایی فوری برای رفع و رها شدن ازبوی انواع کفش و پا

 یک لنگه جوراب پر از جوش شیرین درست کنید و هر شب در بالای کفش هایتان بگذارید.

 یک قاشق چای خوری بی کربنات را در هر لنگه کفش بریزید، خوب تکان دهید تا پودر به نوک و تمام کفش نفوذ کند و اجازه دهید یک شب بماند.

 کمی میخک به کفش های بد بو خود بزنید:یک مشت میخک را در یک دستمال بریزید و گره بزنید و آنها را در هر لنگه کفش قرار دهید. بگذارید چند ساعت بماند تا زمانی که بو از بین برود.

شما می توانید همین کار را برای کشوی جوراب ها انجام دهید.

 پس از پوشیدن، یک ورق نرم کننده پارچه خشک کن را در کفش های خود جای دهید. یک ورق می تواند حدود یک هفته باقی بماند.

 کفش ها را در کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید و آن ها را یک شب در فریزر قرار دهید. دمای انجماد بیشتر باکتری های بو دار را می کشد.

 زغال را به قطعات کوچکی تقسیم کنید و داخل یک جفت دستکش کهنه قرار دهید و در کفشهایتان بگذارید.

 با قرار دادن آن ها در نزدیکی یک گرم کن و یا در جایی که آفتابی است، کفش های خود را خشک کنید.

 بند کفش را بردارید و زبانه اش را بلند کنید تا کفش ها را سریع تر خشک کنید.

 با خشک کردن کفش هایتان به جلوگیری از رشد باکتری کمک می کنید تا باعث بوی بد نشود.

 مخلوطی از جوش شیرین، بکینگ پودر و نشاسته ذرت درست کنید و آن را در داخل جوراب های پنبه ای بریزید و بگذارید یک شب در کفش ها بمانند.

 نمک در حذف رطوبت بسیار عالی است و باعث می شود باکتری در کفش ها بمیرند.

 2 قاشق چای خوری نمک را داخل هر کفش بریزید تا بعد از چند ساعت بوی بهتری پیدا کنند.

 سعی کنید پاهای خود را در محلولی از جوش شیرین، صابون و کمی سرکه سفید قرار دهید تا به بوی بد پا کمک کنید، سرکه هم یک ضد عفونی کننده طبیعی است.

 کیسه ای بردارید و با جوش شیرین پر کنید و چند قطره روغن درخت چای به آن اضافه کنید.بی کربنات بوها و درخت چای، باکتری ها را جذب خواهد کرد.

 ترکیبی رقیق شده به نسبت 50/50 از سرکه و آب رادر آستر کفش و کف کفش اسپری بکنید و بگذارید به مدت 30 دقیقه خشک شود.

 اگر برای خشک کردن کفش ها عجله دارید، از یک سشوار استفاده کنید.4

پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.avapress.com
3.www.borna.news
4.www.namnak.com

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد