ولی این غذای سنتی به علت اینکه مواد هورمونی به مرغها تزریق می کنند به یکی از غذاهای مضر برای بدن تبدیل شده است که مصرف آن برای افراد مضر است. در این بخش با نکاتی درباره جگر مرغ آشنایتان می کنیم که شاید نظرتان در مورد خوردن جگر مرغ تغییر کند.
جگر مرغ مفید برای مبارزه با استرس
خوردن جگر مرغ برای کسانی که خیلی سخت کار میکنند و استرس دارند، مفید است. مواد مغذی موجود در جگر مرغ، با استرس مبارزه میکنند و موجب بهبود وضعیت خواب میشود.
تقویت ذهن، انرژی و سیستم ایمنی
جگر مرغ سرشار از آهن، زینک، فسفر و منیزیم است و ذخیره سلولهای قرمز خون را افزایش میدهد و سبب تقویت ذهن سیستم ایمنی میشود.
سلامت دندانها و استخوانها با جگر مرغ
فسفر موجود در جگر مرغ فوایدی عالی برای سلامت دندانها و استخوانها دارد و به رشد استخوانها و دندانها در کودکان کمک میکند.
جگر مرغ برای حفظ سلامت پوست، مو و ناخن
جگر مرغ حاوی پروتئین است که به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن ها کمک می کند.
درمان کم خونی با جگر مرغ
جگر مرغ سرشار از آهن و ویتامین ب ۱۲ است که نقش مهمی در روند خونسازی دارد. ویتامین B12 می تواند به تولید سلول های قرمز خون کمک کرده و عملکرد سلولها را افزایش دهد و در تولید سلولهای قرمز خون و جلوگیری از کم خونی نقش دارد.
تقویت بینایی با خوردن جگر مرغ
جگر مرغ سرشار از ویتامین A به شکل رتینول، آلفا کاروتن، بتاکاروتن و لیکوپن است که برای تقویت بینایی مفید است.
جلوگیری از آلزایمر با جگر مرغ
جگر مرغ در مبارزه با آلزایمر تاثیر دارد و ویتامن B12 موجود در آن به تقویت حافظه کمک می کند.
خواص جگر مرغ برای سلامت بافتهای بدن
جگر مرغ حاوی ۲.۳ میلی گرم ریبوفلاوین است که از ترک یا پوسته پوسته شدن گوشه های دهان جلوگیری می کند. ریبوفلاوین، برای تولید مثل، رشد و ترمیم بافت های بدن از جمله پوست ضروری است.
درمان پلاگر با جگر مرغ
جگر مرغ از منابع عالی نیاسین هستند و کمبود آن در بدن به شکل پلاگر ظاهر شده و موجب هذیان، اسهال، التهاب غشاء مخاطی و پوسته شدن پوست منجر می شود.
جگر مرغ موثر در کمک به باروری
جگر مرغ حاوی فولات است و برای زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند مفید است و به باروری کمک کرده و از نقص لوله عصبی جنین پیشگیری می کند.
مواد و محتویات در ۱۰۰ گرم جگر مرغ
کالری ۱۵۶ کیلوکالری
پروتئین ۲۲.۹ گرم
ویتامین B12، میکروگرم ۴۵
نیاسین ۰.۱۶ میلی گرم
پتاسیم ۳۰۰ میلیگرم
منیزیوم ۲۳ میلیگرم
آهن ۱۱.۳ میلیگرم
مس ۳.۸ میلیگرم
چربی ۷.۱ گرم
کلسترول ۳۹۰ میلیگرم
ویتامینB6 میلیگرم ۰.۵۴۹
با وجود فواید جگر مرغ که دکر شد، خوردن آن توصیه نمیشود زیرا :
در پرورش مرغ ها از مواد هورمونی استفاده شود. هنگامی که به مرغ آنتی بیوتیک تزریق می کنند باید ۵ تا ۱۴ روز از کشتار آن خودداری کنند اما این مسئله رعایت نمی شود و در بسیاری از مرغداریها چند ساعت قبل از کشتار مرغ به آن آنتی بیوتیک میدهند.
بنابراین مقدار زیادی از این داروها، در جگر مرغ باقی می مانند زیرا جگر، محل سم زدایی است و بسیاری از داروها، قبل از دفع از بدن، داخل جگر به روش های مختلف آنزیمی، خنثی می شوند.
به همین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ، آلودگی بالایی، بخصوص به آنتی بیوتیک ها دارند.اما گوشت مرغ، کمتر تحت تاثیر آنتی بیوتیک ها قرار می گیرد و این دارو بیشتر در جگر و کلیه های مرغ تجمع پیدا می کنند.
عوارض مصرف جگر مرغ چیست؟
آنتی بیوتیکها، فلزات سنگین و سموم بیشتردر بافت نرم تجمع می یابند و از آنجایی که جگر هم بافت نرمی است این گونه مواد در این بافت رسوب می کنند و با خوردن جگر، آنتی بیوتیکها، به بدن انسان منتقل شده و باعث به خطر افتادن سلامتی می شوند.پس اگر از نحوه پرورش مرغ مطلع نیستید آن را مصرف نکنید.
متاسفانه گاهی برخی آنتی بیوتیکهای ممنوع هم مرغداری ها استفاده میشوند به همین علت باید مرغهای بسته بندی زیرنظر سازمان دامپزشکی از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و پیش از مصرف گوشت مرغ آن را حسابی بپزید زیرا فرآیند پخت و پز باعث از بین رفتن برخی از این آنتی بیوتیک ها می شود.
همچنین مصرف جگر مرغ برای مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی، چربی خون بالا و نقرس مضر است. جگر مرغ از غذاهای با کلسترول بالا محسوب میشود، مصرف زیاد جگر مرغ باعث افزایش کلسترول و در نتیجه بیماری قلبی میشود.
برنا