خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » همه چیز درباره خواص و مضرات کاسنی

همه چیز درباره خواص و مضرات کاسنی

همه چیز درباره خواص و مضرات کاسنی

گیاه کاسنی علفی است سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مفید که از جمله آن‌ها می‌توان به ویتامین C، ویتامین E، اسید فولیک، آهن و زینک اشاره کرد. خواص کاسنی به‌ قدری زیاد است که از آن به عنوان گیاه جادویی یاد می‌کنند. کمک به کاهش وزن، جلوگیری از بیماری های گوارشی، غلبه بر اضطراب و کاهش خطر احتمال ابتلا به بیماری های قلبی از فواید کاسنی هستند. در این مقاله شما را با خواص کاسنی این گیاه درمانی آشنا خواهیم کرد.

dfaa9aab 0b75 4fd7 aff1 39a5700d6bcc - همه چیز درباره خواص و مضرات کاسنی

ارزش غذایی کاسنی

فواید کاسنی از دیر باز جزء گیاهان دارویی به شمار می آید. تمام قسمت های گیاه کاسنی از ریشه گرفته تا برگ و گل، دارای مواد و ترکیبات منحصر به فردی است که این گیاه را تبدیل به معجزه طبیعت و اکسیر سلامتی کرده است.

گیاه کاسنی سرشار از مواد ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و کالری کم می باشد. بنابراین این گیاه نه تنها به عنوان دارو، بلکه به عنوان یک میان وعده و یا غذای اصلی بسیار سالم و پرخاصیت است. برگ کاسنی حاوی ۹۲% آب، ۵ % کربوهیدرات، ۲% پروتئین و حاوی بسیار ناچیزی چربی می باشد.

طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده بر روی برگ کاسنی، مشخص گردید که ۱۰۰ گرم برگ کاسنی حاوی ۲۳ کیلوکالری و مقادیر قابل توجهی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، برخی ویتامین های گروه B و منگنز می باشد.

همچنین مقدار ویتامین E و کلسیم در مقادیر متوسط وجود دارد. گل کاسنی نیز حاوی ۹۴% آب است ولی در مقایسه با برگ گیاه دارای درصد مواد مغذی کمتری می باشد.

جدول زیر ارزش غذایی کامل این گیاه و درصد ترکیبات موجود در این گیاه را در ۱۰۰ گرم نشان می دهد :
 

انرژی ۲۳ کیلوکالری
کربوهیدرات ۴٫۷ گرم
شکر ۰٫۷ گرم
فیبر رژیمی ۴ گرم
چربی ۰٫۳ گرم
پروتئین ۱٫۷ گرم
ویتامین A به مقدار ۲۸۶ میکروگرم
بتا کاروتن به مقدار ۳۴۳۰ میکروگرم
لوتئین زیکسانتین به مقدار ۱۰۳۰۰ میکروگرم
تیامین ( B1 ) به مقدار ۰٫۰۶ میلی گرم
ریبوفلاوین ( B2 ) به مقدار ۰٫۱ میلی گرم
نیاسین ( B3 ) به مقدار ۰٫۵ میلی گرم
پانتوتنیک اسید ( B5 ) به مقدار ۱٫۱۵۹ میلی گرم
ویتامین B6 به مقدار ۰٫۱٫۵ میلی گرم
فولات ( B9 ) به مقدار ۱۱۰ میکروگرم
ویتامین C به مقدار ۲۴ میلی گرم
ویتامین E به مقدار ۲٫۲۶ میلی گرم
ویتامین K به مقدار ۲۹۷٫۶ میکروگرم
کلسیم به مقدار ۱۰۰ میلی گرم
آهن به مقدار ۰٫۹ میلی گرم
منیزیم به مقدار ۳۰ میلی گرم
منگنز به مقدار ۰٫۴۲۹ میلی گرم
فسفر به مقدار ۴۷ میلی گرم
پتاسیم به مقدار ۴۲۰ میلی گرم
سدیم به مقدار ۴۵ میلی گرم
زینک به مقدار ۰٫۴۲ میلی گرم

1.
 

خواص کاسنی برای سلامتی

 

۱. کمک به گوارش

یکی از فواید کاسنی کمک به گوارش است. زیرا حاوی «اینولین» بوده که یک پری بیوتیک قوی است.

پری بیوتیک‌ها دسته‌ای از باکتری‌های مفید برای بدن هستند. از اینولین برای مبارزه با برخی ناراحتی‌ها و مشکلات روده و گوارش مانند ریفلاکس معده، سوء‌ِهاضمه و سوزش معده استفاده می‌شود. زیرا اینولین میزان اسید را در دستگاه‌های بدن کاهش می‌دهد.

۲. کمک به سلامت قلب

اینولین تنها برای دستگاه گوارش مفید نیست، بلکه براساس تحقیقات، اینولین می‌تواند سطح کلسترول بد (LDL) را در بدن کاهش بدهد.

این کلسترول یکی از عوامل اصلی بروز تصلب شرایین و فشار خون بالا است. زیرا با اتصال به سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌ها، مانع از جریان طبیعی خون می‌شود.

این کلسترول خطر بروز سکته مغزی و حملات قلبی را افزایش می‌دهد. جالب است بدانید که مسیر شیمیایی‌ای که اینولین با آن باعث کاهش کلسترول LDL می‌شود، تنها در صورتی فعال می‌شود که فرد کربوهیدرات بسیار زیادی مصرف بکند.

بنابراین این خاصیت اینولین دامنه‌ی کاربرد کوچک‌تری دارد. با این حال هنوز هم تحقیقات بیشتری در جریان است تا مشخص بشود کاسنی از چه راه‌های دیگری می‌تواند به سلامت قلب کمک بکند.

کاسنی سرشار از فِنُل‌های گیاهی است که خاصیت ضدلختگی و ضدآریتمی در بدن دارند.

این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و براساس مطالعات مصرف قهوه‌ و دمنوش کاسنی به‌جای قهوه‌های معمولی می‌تواند به‌طور چشمگیری به تعادل خون و پلاسما در بدن کمک بکند و درنتیجه خطر بروز بیماری های قلبی-عروقی را کاهش بدهد.

11(422) - همه چیز درباره خواص و مضرات کاسنی
 

۳. پیشگیری از سرطان

پیشگیری از سرطان یکی دیگر از خواص کاسنی است. مصرف عصاره‌ی کاسنی می‌تواند از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری بکند.

گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که این امر به‌خاطر وجود فروکتان‌ها در کاسنی است که خاصیت ضدتوموری و آنتی اکسیدانی دارند.

پلی فنول ها و فیتوکمیکال‌های (یا همان مواد شیمیایی گیاهی، ترکیبات شیمیایی‌ ای هستند که به‌طور طبیعی در گیاهان ساخته می‌شوند و بیشتر اثرات پزشکی دارند تا تغذیه‌ای) موجود در کاسنی تأثیر مثبتی در پیشگیری از سرطان‌های مختلف مانند سرطان پستان و سرطان روده‌ بزرگ دارد.

۴. کاهش دردهای ناشی از التهاب مفصل

از کاسنی به‌طور سنتی به‌عنوان درمانی برای التهاب مفاصل استفاده می‌شده است.

مطالعات نیز نشان می‌دهند که کاسنی خاصیت ضد التهابی دارد و درنتیجه می‌تواند باعث کاهش درد بیماری‌هایی مانند التهاب مفصل بشود.

در یک مطالعه که در سال ۲۰۱۰ انجام گرفت ۷۰٪ مبتلایان به آرتروز در اثر درمان با کاسنی، بهبود قابل توجهی را در شدت دردشان گزارش کردند.

از کاسنی می‌توان به‌عنوان یکی از مواد ضد التهاب عمومی برای دردها، درد عضلات و مفاصل استفاده کرد.
 

۵. کاهش وزن

کاسنی منبع خوبی از اُلیگوفروکتوز و اینولین بوده که خودشان شکلی از فیبر هستند.

اینها با کمک به کاهش وزن می‌توانند به داشتن وزن ایده آل شما کمک بکنند. هردوی اینها در تنظیم هورمون «گرلین» مؤثرند.

این هورمون اسید آمینه‌ای است که با احساس گرسنگی در ارتباط است.

کاسنی با کاهش میزان گرلین، باعث جلوگیری از پرخوری می‌شود و کمک می‌کند فرد زودتر احساس سیری بکند و در نتیجه وزنش کاهش یابد.
 

۶. درمان یبوست

درمان یبوست یکی دیگر از خواص کاسنی است. اینولین به‌عنوان یک فیبر طبیعی این خاصیت را برای مصرف‌کنندگان کاسنی به ارمغان آورده است.

فیبر می‌تواند حجم مدفوع را افزایش بدهد و به حرکات لوله‌ی گوارش و ترشح شیره‌ی معده کمک بکند.

درنتیجه گوارش بهبود یافته و میزان یبوست بسیار کاهش می‌یابد.

با روان‌شدن و تنظیم فرایند گوارش احتمال بروز مشکلات و بیماری‌های گوارشی مانند سرطان معده و روده‌ی بزرگ در افراد کاهش می‌یابد.
 

۷. تقویت دستگاه ایمنی

کاسنی چندین خاصیت دارد که به‌لطف آنها به‌عنوان یکی از مواد تقویت کننده‌ سیستم ایمنی شناخته می‌شود.

کاسنی خاصیت ضدباکتری داشته و می‌تواند برخی سویه‌های خطرناک باکتری‌ها را از بین ببرد.

همچنین ترکیبات پلی‌فنولیک کاسنی نیز به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

فیتوکمیکال‌های موجود در کاسنی به‌عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند و رادیکال های آزاد را از گردش خون می‌زدایند.

درنتیجه خطر برخی مشکلات و بیماری‌ها مانند بیماری های قلبی و سرطان‌ها کاهش می‌یابد.
 

۸. کاهش اضطراب

کاسنی خاصیت آرام‌بخش دارد و موجب آرامش ذهن و کاهش اضطراب می‌شود، درنتیجه در کاهش استرس و اثرات مخرب استرس بر بدن مؤثر است.

عصاره‌ ی ریشه‌ کاسنی به‌خاطر خاصیت آرام‌بخش‌اش می‌تواند به داشتن خواب راحت کمک کند و علاوه‌ بر این از بیشتر داروهای خواب موجود در بازار بسیار سالم‌تر است. کاهش استرس و اضطراب، احتمال بیماری های قلبی، عدم تعادل هورمونی، بی خوابی، اختلالات شناختی و پیری زودرس را کاهش می‌دهد.
 

۹. درمان اختلالات کلیه

عصاره‌ی ریشه‌ی کاسنی مُدر است و می‌تواند حجم ادرار را افزایش بدهد. ادرار منظم می‌تواند سموم انباشته در کبد و کلیه‌ها را از بدن دفع بکند.

درنتیجه می‌تواند از بروز مشکلات و بیماری‌های ناشی از باقی‌ماندن سموم در بدن جلوگیری بکند.

همچنین ادرار منظم می‌تواند مقدار اضافی آب و حتی چربی را نیز از بدن دفع بکند. زیرا ۴٪ از ادرار را چربی ‌ته‌ نشین‌ شده تشکیل می‌دهد که در صورت عدم‌ دفع، در بدن ذخیره می‌شود. 2

10(452) - همه چیز درباره خواص و مضرات کاسنی
 

عوارض جانبی کاسنی

با اینکه خواص کاسنی برای بدن بسیار است، ولی نباید در مصرف آن زیاده‌ روی بکنید.

اگر باردار هستید، ممکن است کاسنی با ایجاد خونریزی رحم موجب سقط جنین بشود.

باتوجه به اینکه مطالعات کافی برای بررسی کاسنی منتقل‌شده از شیر مادر به نوزاد وجود ندارد، بهتر است زنان شیرده کاسنی را در مقادیر بالا مصرف نکنند.

با توجه به اینکه کاسنی، کهنه‌واش، گل همیشه‌ بهار و مینای چمنی از یک خانواده هستند بروز واکنش‌های آلرژیک در اثر مصرف کاسنی محتمل است.

این احتمال زمانی افزایش می‌یابد که به گیاهانی که نام بردیم نیز حساسیت داشته باشید.

توصیه می‌شود قبل از افزودن چیزهای جدید به رژیم غذایی‌تان با پزشک مشورت بکنید.

درنهایت اگر از سنگ کیسه‌ صفرا رنج می‌برید، مصرف زیاد کاسنی می‌تواند وضعیت‌تان را بدتر بکند.

بنابراین اگر در گذشته نیز سنگ کیسه‌ ی صفرا داشته‌اید، قبل از مصرف کاسنی با پزشک مشورت بکنید. 3

پی نوشت:
1.www.royka.ir
2.www.chetor.com
3.www.namnak.com

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد