خانه » همه » مذهبی » هم نشینی با پیامبر و ائمه در بهشت

هم نشینی با پیامبر و ائمه در بهشت

پرسشگر گرامی ، خداوند متعال درقرآن کریم مى فرماید: « وَ مَن یُطِعِ اللّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَـئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَیْهِم مِّنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِینَ وَحَسُنَ أُولَـئِکَ رَفِیقًا » [1] کسى که خدا و پیامبر را اطاعت کند (در روز رستاخیز) همنشین کسانى خواهد بود که خدا نعمت خود را بر آنها تمام کرده(و آنها عبارتند) از: پیامبران و صدّیقان و شهدا و صالحان و آن ها رفیقان خوبى هستند”.
این آیه با صراحت بیان میکند که : کسانى که در عمل از خدا و پیامبرش اطاعت کنند و واجبات الهى را انجام دهند و از محرّمات دورى کنند، سعادتمند هستند. و در قیامت و بهشت همنشین پیامبران الهى خواهند بود یعنی سعادت دنیا و آخرتشان تأمین خواهد شد.
در شأن نزول این آیه آمده است: یکى از صحابه پیامبر(صلی الله علیه و آله) به نام “ثوبان” که نسبت به حضرت محبت و علاقه شدیدى داشت، روزى با حال پریشان خدمت ایشان رسید، بر حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) از سبب ناراحتى او پرسید، عرض کرد: زمانى که از شما دور مى شوم و شما را نمى بینم، ناراحت مى شوم. امروز در این فکر فرو رفته بودم که فرداى قیامت اگر اهل بهشت باشم، مسلّماً در مقام و جایگاه شما نخواهم بود، بنابراین شما را هرگز نخواهم دید، اما اگر اهل بهشت نباشم تکلیفم روشن است بنابر این در هر حال از درک حضور شما محروم خواهم شد. با این حال چرا افسرده نباشم. در این حال آیه بالا نازل شد و به این گونه اشخاص بشارت داد که افراد مطیع پروردگار، در بهشت همنشین پیامبران و بزرگان خدا خواهند بود.[2]چنان که امام حسین(علیه السلام) در روز عاشورإ؛ به عمرو بن قرظه فرمود: “تو پیش از من به بهشت مى روى، سلامم را به رسول خدا (صلی الله علیه و آله) برسان . [3] کسى که خدا و پیامبر را اطاعت کند (در روز رستاخیز) همنشین کسانى خواهد بود که خدا نعمت خود را بر آن ها تمام کرده(و آن ها عبارتند) از: پیامبران و صدّیقان و شهدا و صالحان و آن ها رفیقان خوبى هستند
رستگارى حقیقى و همنشینى با پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) براى هر کسى میسر است و هر فرد حتى بى سواد و روستایى مى تواند به این مقام برسد، فقط یک شرط دارد و آن با تقوا شدن است.
تقوا عبارت است از این که: انسان از گناهان دورى کند و واجبات را انجام دهد، گر چه حتى یک نماز مستحبى نخوانده باشد و یک ذکر و وِردى هم نگفته باشد. مى توانید فقط با انجام واجبات و ترک گناهان همان چیزى که خود را بر آن قادر مى دانیم به مقامات عالى دست یابید و از افراد مورد نظر نیز بالاتر بروید، و در سرای آخرت همنشین رسول گرامى اسلام باشید. انشاء اللَّه.
قرآن در آیه دیگر رعایت تقوا را منشأ رستگارى و فوز عظیم دانسته و فرمود: “اى مؤمنان، با تقوا باشید و همیشه سخن حق گویید، تا خدا اعمال شما را به لطف خود اصلاح فرماید و از گناهان شما در گذرد و هر که خدا و رسول را اطاعت کند، البته به سعادت و پیروزى بزرگ نایل گردیده است [4]تقوا مایه سعادت انسان است و قرآن و نهج البلاغه و ائمه اطهار (علیه السلام) روى آن تأکید فراوان کرده اند، از حضرت صادق(علیه السلام) در مورد تقوا پرسیدند، حضرت فرمود: “تقوا و عبادت این است که خداوند در جاهایى که امر کرده، تو را گم نکند (یعنى واجبات را انجام دهى )و در جاهایى که نهى کرده تو را نبیند (یعنى گناهان را ترک کنى).[5]على (علیه السلام)فرمود: “المتقى من التقى الذنوب ؛ متقى کسى است که از گناهان پرهیز کند.[6][ منبع : بخش قرآن تبیان ] پی‌نوشت‌ها:
1 – نساء (4)، آیه 69.
2 – تفسیر نمونه، ج 3، ص 459.
3 – بحارالانوار، ج 45، ص 23.
4 – احزاب (33) آیه 71.
5 و 6 – محمد محمدى رى شهرى، میزان الحکمه، واژه تقوا، شماره 22470 -22472.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد