هواوی اخیرا گزارش مالی مربوط به سال ۲۰۲۰ را منتشر کرده است تا بهتر بفهمیم تحریمهای ایالات متحده چه آثاری روی کسبوکار این شرکت چینی در سال اخیر گذاشته است. به گزارش ورج، گزارش مالی هواوی نشان میدهد درآمد این شرکت از بازار آمریکای شمالی و اروپا به شکلی چشمگیر افت کرده است؛ اما هواوی در بازار چین بسیار قوی ظاهر شده و توانسته است فروش و سود خالص بیشتری در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کسب کند.
هواوی گزارش مالی فصلی را که روالی مرسوم محسوب میشود منتشر نمیکند؛ چون شرکتی خصوصی است و ساختار مالکیت غیر معمول دارد. گزارشهای سالانهی هواوی بهترین معیار برای بررسی عملکرد واقعی این شرکت هستند.
طبق آمار رسمی، هواوی در سال ۲۰۲۰ درآمد ۸۹۱٫۴ میلیارد یوآن (تقریبا ۱۳۶ میلیارد دلار) کسب کرده است که نشان از رشد ۳٫۸ درصدی درآمد این شرکت نسبت به سال ۲۰۱۹ دارد. سود خالص هواوی رشد ۳٫۲ درصدی تجربه کرده و در سال ۲۰۲۰ به ۶۴٫۶ میلیارد یوآن (تقریبا ۹٫۸۶ میلیارد دلار) رسیده است.
۶۶ درصد از فروش محصولات هواوی در سال ۲۰۲۰ مربوط به بازار چین است و این عدد در سال ۲۰۱۹ برابر ۵۹ درصد بود. در همین حین آمار نشان میدهد درآمد هواوی از قارهی آمریکا در سال ۲۰۲۰ افت ۲۴٫۵ درصدی تجربه کرده است. هواوی میگوید به دلیل پیادهسازی سریع زیرساختهای 5G، کسبوکار این شرکت در حوزهی ارتباطات مخابراتی در چین رشد کرده است. شبکهی 5G چین بهشدت به فناوریهای هواوی متکی است و نبود نوکیا در زیرساختهای شبکهی 5G چین عجیب به نظر میرسد.
پیادهسازی شبکهی 5G هواوی در اروپا، خاورمیانه و آفریقا درآمد زیادی برای این شرکت به همراه آورده؛ البته کسبوکار تجهیزات شبکهی هواوی در قارهی آمریکا با افت درآمد مواجه شده است. هواوی دلیل این اتفاق را «نوسانات سرمایهگذاری در بازار تجهیزات مخابراتی برخی از کشورها» عنوان میکند. برای مثال کشورهایی نظیر کانادا تصمیم گرفتند برای پیادهسازی شبکهی 5G به جای هواوی سراغ سامسونگ بروند.
مقالههای مرتبط:
یکی از مدیران اجرایی هواوی که نخواسته نامش فاش شود، به واشینگتن پست گفته است «۲۰۲۰، سال واقعا سختی برای هواوی» بود. محدودیتهای صادرات که توسط ایالات متحده اعمال شد «اثر عظیمی روی هواوی گذاشتهاند؛ خصوصا روی کسبوکار وسایل مصرفی این شرکت.»
طبق گفتهی هواوی، کسبوکار وسایل مصرفی این شرکت در سال ۲۰۲۰ رشد ۳٫۳ درصدی سالانه تجربه کرده است. این در حالی است که بهوضوح میبینیم فروش گوشیهای هواوی حتی در بازار چین به مرور زمان افت میکند. یکی از دلایلی که باعث کاهش فروش شده، ناتوانی هواوی برای تأمین قطعات مورد نیاز در زمان مقرر است؛ زیرا تا پیش از تحریم شدن، اکثر قطعات گوشیهایش را از شرکتهای خارجی تأمین میکرد. هواوی قبل از تحریم شدن قطعات زیادی انبار کرد؛ اما به نظر میرسد این قطعات در حال تمام شدن هستند.
بلومبرگ ادعا میکند در سهماههی پایانی سال ۲۰۲۰، سود فصلی هواوی در مقایسه با سهماههی پایانی ۲۰۱۹ برای اولین بار در تاریخ این شرکت افت کرده است.
به گفتهی مدیر اجرایی هواوی، این شرکت اعتقاد دارد تحریم هواوی در بلندمدت به «شهرت و همچنین مزایای رقابتی صنعت ایالات متحده ضربه میزند.» این مدیر اجرایی میگوید هواوی فعلا هیچ نشانهای از دولت بایدن مبنی بر برداشته شدن تحریمهایی که دونالد ترامپ وضع کرده بود، ندیده است.