خانه » همه » سلامت » ویژگی یک شیره انگور مناسب

ویژگی یک شیره انگور مناسب

خواص شیره انگور

شیره انگور سرشار از خواصی است که در تمام فصول نباید از خوردن آن غافل شد. شیره ای که از انگور گرفته می‌شود، دارای قند بالایی بوده و بسیار مقوی و مغذی است، ضد نفخ است و در تقویت بنیه بدن تاثیر زیادی دارد، انرژی زا و خون ساز هم است. با ما همراه باشید تا با خواص شیره انگور آشنا شویم.

Benefits of Grape Molasses in Traditional Medicine compressed - ویژگی یک شیره انگور مناسب

شیره انگور و یا دوشاب، یکی از فرآورده های انگور است که از آب انگور به دست می آید. شیره انگور در مقایسه با انگور، کالری فوق العاده بالایی دارد و مصرف مقدار اندک آن انرژی از دست رفته را جبران می کند. این شهد لذیذ حاوی ویتامین های A، B، C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است. با این حال مصرف شیره انگور برای تمام افراد توصیه نمی شود و ممکن است مصرف آن برای برخی از افراد مضر باشد. در ادامه برخی از خواص شیره انگور و معایب آن شرح داده می شود. شیره انگور را دبس یا دوشاب می نامند. طبیعت این خوراکی، گرم و تر است و بیشتر افراد می توانند از آن استفاده کنند. همچنین بعضی افراد با شیره شربت درست می کنند که روش بسیار خوبی است و طبع شربت نیز گرم است.یکی از بهترین زمان های استفاده از شیره انگور فصول سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده ی غذایی در درمان و تسکین بیماری های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه ی غذایی تان باز کنید.

ویژگی یک شیره انگور مناسب

شیره انگور لازم نیست در یخچال نگهداری شود و چنانچه در بیرون یخچال کپک بزند و یا ترش شود شیره مناسبی نیست و آبکی بوده است.

شیره های رقیق دارای رطوبت و آب بالاتر و قند کمتر هستند. بنابراین شیره ای که یک غلظت مناسب دارد دارای مواد مغذی بیشتری است و مقوی تر است.

شیره مرغوب دارای رنگ شفاف بوده و نباید خاک آلود باشد.

شیره انگوری که از انگورهای شیرین و مرغوب تهیه می شود کیفیت بالاتری دارد. از این رو بایستی این محصول را از جای معتبر و مطمئن تهیه کرد.

در ادامه برخی از خواص شیره انگور و معایب آن شرح داده می شود.

محافظت از سلامت استخوان ها

شیره ی انگور باعث استحکام ساختار استخوان می شود، زیرا منبع خوبی از کلسیم است. هم چنین، مصرف شیره ی انگور به بهبود وضعیت سلامت دندان ها نیز کمک می کند. این ماده ی غذایی قدرت انقباض ماهیچه ها را نیز افزایش می دهد. مصرف شیره ی انگور از بدن در برابر بروز بیماری های استخوانی، به خصوص در دوران بعد از یائسگی، محافظت می کند.

رفع یبوست

یکی دیگر از خواص شیره انگور برای سلامتی، کمک به تسکین یبوست است. این ماده ی غذایی باعث آرام شدن معده و روده ها می شود.

حاوی بسیاری از مواد معدنی مفید

مصرف شیره ی انگور می تواند نیازهای روزانه ی بدن را به کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، و آهن برآورده کند. شیره ی انگور به دلیل میزان بالایی مواد معدنی موجود، می تواند برای دوران بارداری، شیردهی، و بازیابی از انواع بیماری ها بسیار مفید باشد.

مفید برای خون

شیره ی انگور حاوی آهن است و می تواند از بروز کم خونی پیشگیری کند. این ماده ی غذایی حدود یک سوم از نیاز روزانه ی بدن را به آهن تامین می کند. هم چنین، شیره ی انگور میزان خون بدن را نیز افزایش می دهد.

9(384) - ویژگی یک شیره انگور مناسب

افزایش انرژی

بدن انسان بر اثر سرما، به خصوص در فصل زمستان، دچار ضعف می شود. مصرف شیره ی انگور با تقویت بدن از ابتلای آن به بیماری ها پیشگیری می کند.

مفید برای درد دوران قاعدگی

در برخی موارد، درد دوران قاعدگی به دلیل کمبود آهن ایجاد می شود. شیره ی انگور حاوی آهن است و می تواند از درد دوران قاعدگی پیشگیری کند. به علاوه، مواد معدنی از قبیل کلسیم و منیزیوم نیز می توانند از ایجاد لخته های خونی پیشگیری کنند. به این ترتیب، گرفتگی های دوره ی قاعدگی درمان می یابند. مصرف شیره ی انگور می تواند از ماهیچه های رحم نیز محافظت کند.1

تقویت قوای عمومی بدن

شیره انگور یکی از شیره های شناخته شده محسوب می شود که از قدیم در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. این ماده غذایی فواید زیادی برای زنان دارد. در فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شود. شیره انگور بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، یا افرادی که بسیار لاغر هستند، بسیار مفید است. ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه و بدن را تقویت می کند.

برای این منظور شیره انگور را با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و روزانه 2 تا 3 لیوان به بیمار بدهید تا قوای بدنش را سریع تر به دست آورد.

فواید شیره انگور برای کودکان و نوجوانان

از آن جایی که کودکان و نوجوانان برای رشد نیاز به مواد مغذی بیشتری دارند، مصرف شیره انگور برای آن ها می تواند علاوه بر تامین کالری، برخی مواد مورد نیاز بدن آن ها برای رشد را فراهم کند. به همین دلیل به والدین توصیه می شود از شیره انگور در رژیم غذایی کودکان و نوجوانان خود استفاده کنند.

فواید شیره انگور برای روده و معده

یکی از موثرترین خواص شیره انگور، خاصیت پاک کنندگی آن است. به طوری که مصرف آن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و در نتیجه پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده است. به علاوه این ماده غذایی ضد نفخ است و به خون سازی کمک می کند.

سلامت پوست

وجود ویتامین ها و مواد مغذی مفید برای پوست در شیره انگور باعث شده است یکی از خواص شیره انگور، حفظ سلامتی پوست باشد. از این شیره می توان به طور مستقیم بر روی پوست های دچار لک استفاده کرد. به علاوه مصرف آن بر روی پوست موجب سفت شدن پوست می شود در نتیجه از پیری پوست جلوگیری می کند. به همین دلیل در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی از عصاره انگور استفاده می شود.

برای درمان کک مک، شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی لکه ها می مالند.

شیره انگور مخلوط شده با کمی گل ختمی پخته را به صورت مرهم روی آبسه (دمل) قرار دهید تا دمل باز شود. علاوه بر آن برای از بین بردن ورم هایی که بر اثر ضربه ایجاد شده اند، مفید است.2

12554380 894 - ویژگی یک شیره انگور مناسب

خواص شیره انگور در درمان بیماری‌ها

مهمترین خاصیت شیره انگور، انرژی زا بودن آن می‌باشد. به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌های ضروری در شیره انگور، این ماده غذایی در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد. از جمله بیماری‌های قابل درمان با شیره انگور یرقان یا زردی، ضعف اعصاب، کک مک، درد‌های روماتیسم و امراض شریانی و وریدی است که مصرف شیره انگور تقش به سزایی در درمان این بیماری‌ها ایفا می‌کند.

کم خونی و شیره انگور

اطبای سنتی بر این باورند که مصرف مرتب شیره انگور به همراه غذا، آب میوه و یا به همراه میان وعده‌های غذایی باعث کاهش تنش‌های عصبی و در نتیجه درمان کم خونی و حفظ سلامت شخص می‌شود. به علاوه مصرف شیره انگور درد سینه و سرفه‌های مزمن را تسکین می‌دهد.

فواید شیره انگور در طول بارداری

یکی از اقدامات درمانی به منظور رفع خونریزی در اوایل بارداری، مصرف شیره انگور می‌باشد. در واقع مواد مغذی موجود در این شیره، تاثیرات مثبتی بر دستگاه تناسلی زنان و به خصوص عملکرد تخمدان‌ها دارد.

مضرات شیره انگور

از آن جایی که شیره انگور طبیعت گرم و‌تر دارد، مصرف بیش از حد آن توسط افراد دارای طبیعت گرم باعث سوزاندن خون، بالا بردن حرارت بدن، سردرد و جوش زدن در صورت و بدنشان می‌شود. به همین دلیل به افراد گرم مزاج توصیه می‌شود شیره انگور را محدود استفاده کنند. با وجود انرژی و کالری موجود در شیره انگور، مصرف آن به افراد کم تحرک که ورزش منظم ندارند، توصیه نمی‌شود چرا که سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد. به علاوه از شیره انگور حاوی قند زیادی است و از این رو مصرف آن برای افراد دیابتی مضر است.

از آن جایی که موثرترین خواص شیره انگور مربوط به کالری آن می‌شود، برای فصل زمستان که بدن به کالری بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شود.

برای جلوگیری از سرماخوردگی شیره انگور به میزان یک تا دو قاشق غذاخوری قبل از خواب شیره انگور بخورید.

تذکر:

شیره طبیعت گرم دارد و مصرف آن برای گرم مزاج‌ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می‌شود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوه‌های تازه با طبیعت سرد است.

افراط در خوردن دوشاب باعث سوزاندن خون، بالا بردن حرارت بدن و سردرد می‌شود به خصوص در گرم مزاجان برای رفع این حالت بهتر است که از تخم ریحان و تخم خشخاش استفاده شود.

شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم ضرر (گلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد، ولی خوردن آن به آن‌ها توصیه نمی‌شود؛ و حواس تان باشد که این ماده به غیر از انرژی زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارد و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰ دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.3

پی نوشت:
1.www.saednews.com
2.www.yotaab.com
3.www.tabnak.ir

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد