خانه » همه » مذهبی » پیروزی بزرگ ارتش سوریه و حزب الله در غرب سوریه

پیروزی بزرگ ارتش سوریه و حزب الله در غرب سوریه


پیروزی بزرگ ارتش سوریه و حزب الله در غرب سوریه

۱۳۹۲/۱۲/۲۵


۷۱ بازدید

پیروزی بزرگ ارتش سوریه و حزب الله در غرب سوریه/

تکرار نقشه فتح خرمشهر این بار برای فتح شهر استراتژیک یبرود/ شکست کامل تروریست ها در جبهه غرب سوریه/ قطع ارتباط تکفیری‌ها با مرز لبنان

کمیل نقی پور – گروه بین الملل، رجانیوز: «یبرود ترحب بکم». بر روی اولین تابلوی شهر یبرود این جمله حک شده است و حال نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان حزب الله نه تنها بر دورازه یبرود بلکه بر کل شهر مسلط هستند.

به گزارش رجانیوز، روز گذشته ارتش سوریه و رزمندگان حزب الله به دروازه شهر استراتژیک یبرود رسیدند و امروز توانستند در کمتر از چند ساعت این شهر را از وجود تروریست ها پاکسازی کنند.

پیروزی بزرگ ارتش سوریه و حزب الله در غرب سوریه/

تکرار نقشه فتح خرمشهر این بار برای فتح شهر استراتژیک یبرود/ شکست کامل تروریست ها در جبهه غرب سوریه/ قطع ارتباط تکفیری‌ها با مرز لبنان

کمیل نقی پور – گروه بین الملل، رجانیوز: «یبرود ترحب بکم». بر روی اولین تابلوی شهر یبرود این جمله حک شده است و حال نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان حزب الله نه تنها بر دورازه یبرود بلکه بر کل شهر مسلط هستند.

به گزارش رجانیوز، روز گذشته ارتش سوریه و رزمندگان حزب الله به دروازه شهر استراتژیک یبرود رسیدند و امروز توانستند در کمتر از چند ساعت این شهر را از وجود تروریست ها پاکسازی کنند.

بر اساس اخبار منتشر شده توسط خبرگزاری المیادین و العالم، پس از سقوط استحکامات تروریست ها در اطراف شهر یبرود با حضور نیروهای ارتش سوریه و حزب الله لبنان به این شهر بسیاری از این تروریست ها کشته و عده زیادی به سمت مرزهای لبنان فرار کردند.

نکته قابل تامل آنکه استراتژی فتح یبرود شباهت قابل توجهی به استراتژی فتح شهر خرمشهر در سال 1361 در جریان جنگ ایران و عراق دارد.

یبرود چگونه فتح شد؟

نیروهای ارتش سوریه برای فتح یبرود در ابتدا با قطع ارتباط منطقه القصیر و قلمون از یک سو و همچنین محاصره منطقه غوطه شرقی از سوی دیگر، جبهه غربی و جنوب غربی تروریست ها را به سه جبهه کوچک تر و جدا از هم تبدیل کردند.

جبهه اول : منطقه القصیر، جبهه دوم منطقه غوطیه شرقی و جبهه سوم منطقه قلمون.

پس از فتح منطقه القصیر در خرداد ماه سال جاری در مرحله اول عملیات، ارتش سوریه و نیروهای حزب الله ، منطقه غوطه شرقی را به صورت کامل محاصره کردند تا ارتباط آن با منطقه قلمون قطع شود.

در مرحله سوم عملیات، ارتش سوریه با حمله به مناطق شمالی و شرقی قلمون گام نهایی را برای از بین بردن تروریست ها آغاز کرد.

در ابتدای علمیات مرحله سوم ، ارتش سوریه موفق شد منطقه النبک و قاره و روستاهای اطراف آن را به تصرف در آورد و پس از انجام چند عملیات در منطقه غوطیه شرقی به منطور تثبت موقعیت خود ، گام نهایی و مرحله چهارم عملیات را برای تصرف یبرود آغاز کند.

“یبرود” شهری تاریخی و قدیمی است که در 80 کیلومتری شمال “دمشق” در منطقه مرتفع “قلمون” و در دل سلسله کوه‌های این منطقه راهبردی قرار دارد. کوه‌های قلمون هم مرز با لبنان است.

این شهر که بخشی از استان “ریف دمشق” به شمار می‌آید، در 80 کیلومتری جنوب شهر “حمص” واقع شده است.

علاوه بر شهر یبرود، در منطقه راهبردی و مرتفع قلمون شهرهای بسیار مهم و معروفی مانند “صیدنایا”، “عین منین”، “معلولا”، “رنکوس”، “تلفیتا”، “بخعة”، “جبعدین”، “حلبون”، “النبک”، “القطیفه”، “الرحیبة”، “قارة”، “دیر عطیة”، “رآس المعره”، “السحل”، و”عسال الوردو” قرار دارند.

عملیات گسترده نیروهای ارتش سوریه به هدف پیشروی به سوی شهر یبرود و پاکسازی آن اما از 23 بهمن آغاز شد. نیروهای ارتش این کشور در ابتدا پس از تحت کنترل در آوردن شهرها و مناطق و ارتفاعات اطراف این شهر مهم و راهبردی بر محور شمالی و شرقی و همچنین محور جنوب و غربی شهر یبرود مسلط شدند.

روز شنبه نیروهای ارتش به دورازه های شهر یبرود رسیدند .

اوایل روز یک شنبه، در ابتدا، نیروهای ارتش سوریه از منطقه شمالی و شرقی وارد شهر یبرود شدند و به دلیل آنکه استحکامات و سنگرهای اصلی تروریست ها در بیرون از شهر قرار داشت، تقریبا بدون هیچ مقاومت در کمتر از چند ساعت قسمت های شمالی و شرقی شهر به تصرف ارتش درآمد و تروریست ها به منطقه جنوب و غربی فرار کردند که همزمان با ورود نیروهای ارتش از محور غرب و جنوب تروریست ها با به جا گذاشتن تلفات زیاد، مجبور به عقب نشینی به ارتفاعات مشرف بر مرز لبنان شدند.

یکی از ویژگی های اصلی این استراتژی آن است که به دلیل نابودی سنگرها و استحکامات نیروهای دشمن و همچنین حضور همه جانبه نیروهای خودی به محض اجرای عملیات نهایی، تروریست ها که توان دفاعی و سنگرهای خود را از دست دادند توان مقاومت نداشته به همین دلیل یا کشته و یا آنکه مجبور به فرار شدند.

این استراتژی اما پیش از این در عملیات الی بیت المقدس به منظور فتح خرمشهر از سوی رزمندگان ایرانی به اجرا درآمده بود.

در عملیات الی بیت المقدس استحکامات اصلی در مناطق پیرامونی شهر قرار داشت. که از منطقه طلاییه از شمال، ایستگاه حمیدیه در شرق تا جاده اهواز – آبادان امتداد داشت.

قرارگاه مرکزی کربلا در سه مرحله ابتدایی عملیات با از بین بردن استحکامات دشمن ، شرایط را برای ورود به خرمشهر و حتی حرکت به سمت مرزهای عراق فراهم آورد .

و در مرحله چهارم عملیات در تاریخ یک خرداد سال 61، در برابر تک سریع و غافلگیرانه، نیروهای عراقی دچار وحشت وسرگردانی شدید شدند و نتوانستند واکنش مهمی از خود نشان دهند و ارتباط یگان‌های دشمن با یکدیگر قطع شد. فرار افسران و درجه داران و سربازان عراقی از منطقه خرمشهر گویای از هم پاشیدگی سازمان یگان‌های دشمن بود.

در روز دوم خرداد نتیجه پیکار بسیار درخشان بود و قرارگاه کربلا به هدف خود که احاطه کامل خرمشهر بود، رسید. تعداد اسرای عراقی در این روز از ۲۸۳۰ نفر تجاوز کرد و یگان‌هایی از دشمن که در منطقه بین نهر عرایض و شلمچه مستقر بودند، به میزان زیاد منهدم شدند.

در اواخر روز دوم خرداد، قرارگاه کربلا پس از بررسی آخرین وضعیت، تصمیم گرفت تا نیروها با ورود به شهر، آنرا از لوث وجود نیروهای عراقی پاک گردانند. و در سه بامداد روز سوم خرداد واحدهایی از رزمندگان ایران به آن سوی رودخانه وارد شدند.

نقش ایران در تحولات نظامی سوریه چیست؟

بهره گیری از استراتژی فتح خرمشهر و عملیات بیت المقدس به منظور آزاد سازی القصیر و یبرود در حالی است که فرمانده سپاه پاسدران پیش از این اعلام کرده بود که این نیروی نظامی تجریبات خود را به فرماندهان ارتش سوریه منتقل کرده و به آنها مشورت نظامی می دهد.

سردار عزیز جعفری شهریور ماه سال جاری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سدوالی درباره جوسازی برخی رسانه های غربی و عربی مبنی بر حضور نظامی ایران در سوریه گفته بود: در مقایسه با میزان حمایت و حضور نظامی کشورهای عربی از گروه‌های معارض سوریه ما اقدامی در آنجا انجام ندادیم. ما تنها کمک فکری و مستشاری و انتقال تجربه را دنبال کرده‌ایم.

فرمانده کل سپاه تاکید کرد: از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است که برای دفاع از سوریه که در حلقه مقاومت است، انتقال “تجربیات” خود و هرگونه کمک فکری را به سوریه داشته باشد و این در حالی است که کشورهای دیگر ابایی از کمک نظامی به گروه‌های معارض سوریه ندارند و ما این کار را محکوم می‌کنیم.

چرا پاکسازی شهر “یبرود” سوریه مهم است ؟

اهمیت راهبردی و نظامی شهر “یبرود” را ناشی از قرار داشتن آن به عنوان بزرگترین شهر در ارتفاعات “قلمون”، در مجاورت مرزهای لبنان عنوان کرد.

در واقع آزادسازی شهر یبرود از دست تروریست ها را به منزله پاکسازی ارتفاعات “القلمون” از وجود گروه های مسلح است و به این ترتیب کمک هایی که از لبنان برای این گروه ارسال می شد، قطع شده و در عین حال دسترسی تروریست ها به خاک سوریه نیز از این مسیر دیگر میسر نیست.

منطقه یبرود شاهراه اصلی به شهر دمشق و سواحل سوریه بوده است و با توجه به اینکه امنیت دمشق و مناطق ساحلی از اولویت های اصلی امنیت این کشور به حساب می آید، پاکسازی یبرود نقش مهمی در نثبیت امنیت در منطقه جنوب و جنوب غربی سوریه دارد.

خط های سبز مسیر ارسال سلاح از یبرود به دیگر نقاط سوریه

ارتش سوریه همچنین هفته گذشته نیز با پاکسازی شهر “زارا” در استان حمص و به دست گرفتن کنترل روستای “تلکلخ” توانست دستاورد راهبردی مهمی را با مهار مرزهای شمالی سوریه و لبنان محقق کند؛ این مناطق همواره گذرگاه افراد و تسلیحات گروه های تروریستی بود؛ و اکنون با پاکسازی یبرود، مرزهای سوریه با لنبان به طور کامل در کنترل ارتش قرار گرفت.

با توجه به این که گروه های مسلح پایگاه دیگری در این منطقه ندارند، نبرد یبرود آخرین نبرد در ارتفاعات قلمون بود.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد