خانه » همه » مذهبی » چرستار- حقوق پرستار- دستمزد پرستار بخش خصوصی

چرستار- حقوق پرستار- دستمزد پرستار بخش خصوصی


چرستار- حقوق پرستار- دستمزد پرستار بخش خصوصی

۱۳۹۵/۱۰/۲۲


۳۹۹۲ بازدید

با سلام من ۳۴ساله از شهرستا ن شهربابک رشته پرستاری درس خوانده ام پس از طرحم بیکار بودم تزریقات بیمارستان شهرمون خصوصی شد نیرو میخواست با هزاران زحمت انجا مشغول شدم من دو فرزند دارم شوهرم خدمات است تو حوضه علمیه برادران سه ماهی یک بار حقوق میگیرد اون هم حقوق کارگری در ازمون استخدامی امسال شرکت کردم اما سهمیه نداشتم فبول نشدم میخواستم این را بگویم حقوق من بر اساس قانون کار ۸۰۰هزار است در حالی که کارم از پرستار استخدامی بیشتر است ساعت کاریم هم بیشتر است حقوق پرستار استخدامی ۲میلیون است تفاوت را میبینید چرا نباید دولت با ما قرارداد ببندد زندگی کردن تو این دوره با دو تابچه مدرسه ای خیلی سخته سختتر اینه که تو بیمارستان ما کاررواج ده هستیم ولی هیچ مزایای دیگه ای نداریم همیشه خدا شرمنده بچه هامون هستیم لطفا رسیدگی کنید

با عرض سلام خدمت پرسشگر محترم
ضمن تشکر از ارتباط جنابعالی با این مرکز، ابتدالازم است خدمت شما متذکر شویم که این سامانه، متعلق به اداره ی مشاوره و پاسخ نهاد نمایندگی رهبری در دانشگا ها بوده و مسوولیت آن پاسخگویی و مشاوره به دانشجویان عزیز و نسل جوان پیرامون سوالات و شبهات دینی ، اعتقادی، سیاسی و … می باشد. فلذا هیچ گونه مسوولیت خاص دیگر و اجرایی نداشته و ارتباط خاص و ارگانیکی نیز با دفتر رهبری یا ریاست جمهوری وسایرسازمانها ووزراتخانه ها ندارد.
پرسشگر محترم،بایستی خدمت شما عرض نماییم که هرساله طبق قانون وبا تنظیم و ارائه بودجه توسط دولت و تصویب بودجه سالیانه توسط مجلس شورا اسلامی دستمزد کارگران وکارمندان وکارکنان نیروهای مسلح وبازنشستگان و… افزایش می یابد و همچنین طبق ماده ۵۰ قانون برنامه پنجم (افزایش حقوق در سقف اعتبارات مصوب بودجه سالانه) و بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری متناظر با تورم سال قبل خواهد بود.
پرسشگر ارجمند،درزمینه تفاوت دستمزد پرستاران در بخش دولتی وخصوصی دکتر یعقوب جعفری، عضو شورای عالی نظام پرستاری در تیرماه95می گوید: حداقل حقوق پرستاران در بخش دولتی، یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۸۰۰ هزارتومان است اما کارانه این پرستاران به طور میانگین بین ۲۰۰ هزار تومان تا حداکثر یک میلیون تومان است. خیلی نادر دیده شده که پرستاران بخش دولتی دو میلیون تومان هم کارانه می گیرند .
وی می افزاید: در بیمارستان های خصوصی بر اساس قانون کار با پرستاران قرار داد می بندند و پایه حقوق قانون کار بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان است، اما در بیمارستان های خصوصی تهران، پرستاران بخش خصوصی، کارانه ای بین یک میلیون تا دو میلیون تومان می گیرند، اما در شهرستان ها اوضاع خیلی بد است و حتی برخی از بیمارستان های خصوصی در خصوص کارانه نیز اجحاف می کنند و خیلی میزان حقوق پایین است.
جعفری در رابطه با تدوین کتاب تعرفه های پرستاری نیز می افزاید: تعرفه های پرستاری اگر اجرا می شد، چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی مشکل حل می شد و این به آن معنا بود که هر کس به میزان کار و نوع بخش بیمارستانی و سختی کار، درآمد مکفی و به اندازه کار خواهد داشت و نیازی به اضافه کار و ارتقای بهره وری نیست، ولی متاسفانه بعد از ۹ سال هنوز قانون تعرفه گذاری را اجرا نکرده اند که اگر این قانون اجرا شود خیلی از مشکلات حل می شود.
وی تاکید می کند: به نظر می رسد که اراده ای برای اجرای این قانون وجود ندارد.
وزارت بهداشت بارها اعلام کرده که در صورت تخصیص اعتبارات، حاضر است به سرعت این قانون را اجرا کند، اما متاسفانه در طی چند سال اخیر، هیچ بودجه ای برای تحقق این قانون به وزارت بهداشت، تخصیص داده نشده است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به اینکه این امر یک نوع احجاف به حقوق پرستاران است تصریح می کند : آنها در بخش دولتی و خصوصی یکسان کار می کنند و شاید در بخش خصوصی بیشتر نیز کار کنند. در این شرایط واقعا بستن قرار داد وزارت کاری با پرستاران در بخش خصوصی نوعی بی انصافی است.
تعهد پرداخت تعرفه پرستاری، همت بیمه ها را می طلبد
مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستان های خصوصی از زاویه ای دیگر به موضوع نگاه می کند و معتقد است تعرفه های پرستاری باید عادلانه تصویب و تعهد پرداخت آن توسط بیمه ها تضمین شود. درواقع، اجرای کتاب تعرفه های پرستاری، بدون حمایت بیمه های درمانی، امکان پذیر نیست.
دکتر محمدرضا نوروزی درباره تفاوت میزان حقوق پرستاران در بخش خصوصی و دولتی و نظارت وزارت بهداشت بر این موضوع به سلامت آنلاین می گوید: در بخش خصوصی، پرستاران یکی از پایه های اصلی درمان محسوب می شوند و حقوق آنان در بخش خصوصی ،تابع قوانین وزارت کار و وزارت بهداشت است.
وی می افزاید: در بخش خصوصی فقط پرستاران هستند که کمک حال پزشکان چه در اتاق عمل و چه در بخش های بیمارستانی هستند. بنابراین باید تامین حقوق آنها بیشتر از بخش دولتی رعایت شود. فوق العاده شغل، کشیک روزهای تعطیل و شبانه، مطابق قانون باید پرداخت شود که در این مورد هم اختلاف هایی وجود دارد.
نوروزی، مهم ترین دلیل این اختلاف را جابجایی پرستاران در بخش خصوصی دانسته و خاطر نشان می سازد: وقتی یک پرستار از یک بیمارستان به بیمارستان دیگر می رود که این امر در بخش خصوصی شایع است، پایه حقوق وی به پایه اولیه برمی گردد و سنوات قبلی وی ممکن است در بعضی موارد دیده نشود.
وی می افزاید: بیمارستان های خصوصی بخشی از درآمد پزشک و بخشی از درآمد بیمارستان را در قالب کارانه به همکاران پرستار و بقیه کادر درمان که مثلا شامل بهیار می شود، پرداخت می کند، ولی این عدد آنقدر قابل توجه نیست که همکاران پرستار در بخش خصوصی را راضی کند.
مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستان های خصوصی اظهار می کند: آنچه که اجزای حقوق و درآمد را تغییر می دهد یکی سطح سنوات است. در بخش های دولتی، پرستار استخدام است و هر سال به سنوات وی اضافه می شود ولی در بخش های خصوصی با جابجایی ها مشکل پیدا می کنند، چون در قالب قرارد داد فعالیت می کند و بنا به قوانین تامین اجتماعی، این قراردادها در قالب قرار دادهای موقت بسته می شود.
به گفته نوروزی، کارانه های پرستاران در بخش خصوصی کمتر از بخش دولتی و مجموع درآمد پرستاران در بخش خصوصی کمتر از بخش دولتی است. همین موضوع باعث شده است که با توجه به کمبود پرستار در بخش های خصوصی، بسیاری از پرستاران در قالب استخدام به سمت بخش دولتی حرکت کنند و بخش خصوصی از کمبود پرستار در این میان رنج ببرد.
ضرورت تعیین تعرفه های اضافه برای پرستاران
نوروزی عقیده دارد: لازم است در قالب تعرفه های خدمات درمانی در بخش خصوصی، تعرفه ویژه ای هم نه فقط از درآمد بیمارستان و پزشک، بلکه در قالب تعرفه ای که بیمار پرداخت می کند و یا بیمه ها پرداخت می کنند، به پرستار پرداخت شود.
مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستان های خصوصی در مورد اقدامات وزارت بهداشت برای این راه حل می افزاید: کتاب تعرفه های پرستاری تدوین شده است و امیدواریم به سمت اجرایی برود، به شرطی که بیمه ها تعهد پرداخت آن را تقبل کنند. این درحالی است که بیمه ها در پرداخت ها مشکل دارند و بدهی آنها به بیمارستان های خصوصی بسیار زیاد است و همان بدهی هایشان را هم پرداخت نمی کنند.( http://www.salamatonline.ir/news/7676/رنج-پرستاران-بخش-خصوصی-از-دستمزدهای-ناعادلانه)
همچنین دکتر میکائیلی سرپرست دفتر بیمه‌های سلامت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ارسال بسته پیشنهادی تعرفه پرستاری به دبیرخانه شورای عالی بیمه(در17/10/95) گفت: وزارت بهداشت برای رفع تکلیف، این بسته ناقص را ارسال کرده و قابلیت اجرایی ندارد و در حال بررسی و جلسات کارشناسی برای تکمیل این بسته پیشنهادی هستیم.
از حدود 9 سال پیش وزارت بهداشت مکلف به پیشنهاد تعرفه‌های پرستاری بود، پس از این مدت بسته پیشنهادی را به صورت ناقص به شورای عالی بیمه ارسال کرده است که نه نظام پرستاری آن را قبول دارد و نه معاونت پرستاری وزارت بهداشت آنرا پذیرفته است.
به تازگی جلسه‌ای در کمیسیون اجتماعی دولت برگزار شده بود و رییس کمیسیون اجتماعی دولت، وزارت بهداشت را مکلف کرد ظرف یک هفته بسته تعرفه‌های پرستاری را به شورای عالی بیمه ارسال کند، اما موضوع این است که تعرفه‌گذاری یک امر تخصصی و زمانبر است و نمی‌توان در عرض چند هفته آن را ارائه و بررسی کرد.
بسته‌ای که به دبیرخانه ارسال شده، بسته‌ای نیست که مجریان و ذینفعان موافق آن باشند و در واقع می‌توان گفت وزارت بهداشت برای رفع تکلیف آن را ارسال کرده و قابلیت اجرایی ندارد.
میکائیلی با اشاره به اینکه حدود 1000 خدمت در این بسته آمده است که باید همگی با هم متوازن باشند و تصویب آن کار مشکلی است، گفت: حتی ویرایش سوم کتاب ارزش نسبی که 1.5 سال است در دست بررسی است و مرتبا جلساتی پیرامون آن برگزار می‌شود هنوز به مرحله تصویب نرسیده است؛ برای تعرفه‌های پرستاری نیز جلساتی را شروع کردیم که اعضای نظام پزشکی نیز در آن حضور دارند و مشغول پیگیری و بررسی هستیم تا این بسته را کامل کنیم.( http://www.ghanoondaily.ir/fa/news/detail/18690/بسته-پیشنهادی-تعرفه‌های-پرستاری-ناقص-است)
اطلاعات بیشتر:
شورای عالی بیمه مخالف تعرفه های پرستاری است
http://www.mehrnews.com/news/3865911/شورای-عالی-بیمه-مخالف-تعرفه-های-پرستاری-است

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد