خانه » همه » سلامت » کالری لپه

کالری لپه

فواید و مضرات لپه برای سلامت بدن

مصرف لپه فواید و خاصیت های عالی را برای بدن به همراه دارد، کنترل فشار خون، جلوگیری از کم خونی، کمک به ایمنی و افزایش انرژی جزئی از خواص لپه محسوب می شوند. در ادامه بیشتر به بررسی خواص و عوارض مصرف لپه می پردازیم.

f00a39b5 5ad3 44f5 b624 dbbcb426a91a - کالری لپه

آنچه در کشور ما به عنوان لپه شناخته می‌شود در واقع دانه‌های پوست کنده و جدا شده نخود است. لپه مانند سایر حبوبات پروتئین بسیاری دارد و جایگزین مناسبی برای گوشت محسوب می‌شود. ارزش غذایی لپه تنها در پروتئین بالای آن خلاصه نمی‌شود، بلکه این دانه‌ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین هستند و خواص فراوانی برای سلامتی دارند. لپه نسبت به سایر حبوبات زودتر پخته می‌شود، از این‌رو این دانه‌ها جایگاه ویژه‌ای در آشپزی دارند و از آن‌ها برای تهیه خورش قیمه، خورش بامیه با لپه، شامی لپه، انواع سوپ و … استفاده می‌شود.

کالری لپه

هر ۱۰۰ گرم لپه ۳۴۱ کالری دارد.

Untitled1(1) - کالری لپه

کالری لپه پخته (آب پز)

هر ۱۰۰ گرم لپه پخته (آب‌پز) ۱۱۸ کالری دارد.

Untitled1(2) - کالری لپه

کالری لپه پخته شده با روغن

هر ۱۰۰ گرم لپه پخته شده با روغن ۱۶۷ کالری دارد.

Untitled1(3) - کالری لپه

خواص لپه

لپه سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین است و خواص فراوانی برای سلامتی دارد؛ برخی از خواص لپه عبارتند از:

۱. کمک به کنترل بیماری دیابت

بیماران دیابتی با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می‌توانند بیماری‌شان را کنترل کنند. معمولا مصرف حبوبات از جمله لپه به این بیماران توصیه می‌شود. در واقع فیبر موجود در لپه به کنترل قند خون کمک می‌کند. فیبر از کربوهیدرات‌های پیچیده به شمار می‌آید و به سرعت در بدن تجزیه نمی‌شود، بنابراین باعث کاهش سرعت آزاد سازی گلوکز در بدن شده و از افزایش ناگهانی قند خون در افراد مبتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.

۲. کاهش وزن

فیبر موجود در لپه باعث می‌شود، افراد برای مدت طولانی احساس سیری کنند و کمتر به سراغ مصرف مواد غذایی بروند، در نتیجه کالری مصرفی‌شان کاهش یافته و به راحتی وزن کم می‌کنند.

۳. درمان یبوست

یکی از دلایل اصلی ابتلا به یبوست نبود فیبر کافی در رژیم غذایی است، در چنین شرایطی برای درمان یبوست کافی است مواد غذایی حاوی فیبر همچون لپه به رژیم غذایی اضافه شوند. فیبر در روده‌ها هضم نمی‌شود و باعث حجیم شدن مدفوع می‌شود، همچنین حرکات روده را بهبود می‌دهد.

۴. کاهش فشار خون بالا

افرادی که از فشارخون بالا رنج می‌برند، با ایجاد تغییرات کوچک در رژیم غذایی‌شان می‌توانند فشار خون خود را کنترل کنند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم باعث کاهش فشارخون می‌شود و از آنجایی‌که لپه مقدار چشمگیری پتاسیم دارد، خوردن آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید است.

۵. حفظ سلامت قلب

کلسترول و فشارخون بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. فیبر موجود در لپه کلسترول و فشارخون بالا را کاهش داده و به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

۶. درمان کم خونی

در صورتی‌که کم خونی به دلیل کمبود آهن ایجاد شده باشد، آهن و فولات موجود در لپه می‌تواند این مشکل را برطرف کند و باعث افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون شود.

۷. پیشگیری از پوکی استخوان

یکی از دلایل پوکی استخوان کمبود دریافت کلسیم و فسفراست. لپه سرشار از پتاسیم و کلسیم است و مصرف آن نقش موثری در پیشگیری از پوکی استخوان دارد.

۸. حفظ سلامت مو

پروتئین و منگنز موجود در لپه فولیکول‌های مو را تقویت کرده و مانع ریزش مو‌ها می‌شود. همچنین لپه حاوی روی و ویتامین آ است، این مواد باعث کاهش التهاب پوست سر شده و به درمان شوره سر کمک می‌کنند.

مضرات لپه

برخی از مضرات لپه عبارتند از:

زیاده روی در مصرف لپه همچون سایر حبوبات باعث نفخ می‌شود.
مصرف لپه باعث افزایش اسیداوریک خون شده و علائم نقرس را تشدید می‌کند.
لپه به دلیل دارا بودن پتاسیم با دارو‌های کاهش دهنده فشار خون تداخل دارد.

فعالیت‌های مورد نیاز برای سوزاندن ۱۰۰ کالری لپه

با انجام فعالیت‌های زیر می‌توانید ۱۰۰ کالری لپه را بسوزانید:

فوتبال ← ۱۳ دقیقه
بیس بال ← ۱۸ دقیقه
دویدن ← ۹ دقیقه
شنا ← ۱۵ دقیقه
والیبال ← ۲۶ دقیقه
کوهنوردی ← ۱۵ دقیقه
طناب زدن ← ۹ دقیقه
پیاده روی ← ۲۶ دقیقه
طناب زدن ← ۹ دقیقه

سخن آخر

مصرف لپه یک الی دو بار در هفته خواص فراوانی برای سلامتی دارد. اگرچه لپه مانند سایر حبوبات نفاخ است، اما به دلیل اینکه پوست آن کنده شده است، نفخ کمتری دارد، با این وجود در صورتی‌که دچار مشکلات گوارشی هستید، بهتر است لپه‌ها را قبل از مصرف چند ساعت بخیسانید و آب آن چند مرتبه عوض کرده. در نهایت پیش از پخت، آب لپه را دور بریزید.

منبع: سایت ستاره

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد