خانه » همه » مذهبی » کشور مدعی آزادی، ناامن برای رنگین‌پوستان

کشور مدعی آزادی، ناامن برای رنگین‌پوستان


کشور مدعی آزادی، ناامن برای رنگین‌پوستان

۱۳۹۴/۰۵/۲۲


۶۵ بازدید

کشور مدعی آزادی، ناامن برای رنگین‌پوستان

اندیشکده «امریکن اینترپرایز» در یادداشتی با اشاره به تاریخچه تبعیض نژادی در آمریکا، وقایع سال اخیر در فرگوسن و قتل مایکل براون توسط یک پلیس سفیدپوست را نشان وخامت وضعیت نژادپرستی بخصوص در میان نیروهای پلیس کشور دانست.

کشور مدعی آزادی، ناامن برای رنگین‌پوستان

اندیشکده «امریکن اینترپرایز» در یادداشتی با اشاره به تاریخچه تبعیض نژادی در آمریکا، وقایع سال اخیر در فرگوسن و قتل مایکل براون توسط یک پلیس سفیدپوست را نشان وخامت وضعیت نژادپرستی بخصوص در میان نیروهای پلیس کشور دانست.

فارس، این اندیشکده آمریکایی در گزارشی به قلم «کارلین باومن» نوشت: پنجاه سال پیش در چنین هفته‌ای یک موتورسوار سیاه‌پوست توسط یک پلیس سفیدپوست بازداشت شد که جرقه‌ای بود برای آغاز شورش ها در واتس (محله ای در جنوب لس انجلس). پس از شش روز درگیری ۳۴ تن کشته شده و تحقیقات بعدی درباره این حوادث حکایت از اقدامات نژادپرستانه در اداره پلیس لس آنجلس داشت.

سال گذشته نیز چنین ناآرامی هایی در فرگوسن، ایالت میزوری در پی شلیک یک پلیس سفیدپوست به مایکل براون سیاه‌پوست و مرگ وی به راه افتاد. این حوادث که در نیویورک سیتی، بالتیمور و چارلستون نیز تکرار شد مساله روابط نژادی در آمریکا، تاثیر رییس‌جمهور اوباما بر آن و ارتباط میان پلیس و جامعه دورگه‌های آمریکایی-آفریقایی را برجسته کرده است.

گرچه روابط میان نژادها طی چنددهه اخیر اندکی بهبود داشته اما هنوز راهی طولانی تا حذف سیستمی تثبیت شده از تبعیض نژادی و نژادپرستی که بر سراسر کشور سایه افکنده، وجود دارد. طبق نظرسنجی ها، در سال ۱۹۴۲، ۶۲درصد سفیدپوستان تمایلی به ارتباط با سیاه پوستانی با سطح تحصیلات و درآمد یکسان با خود نداشتند. این آمار در اوایل دهه ۷۰ به کمتر از ۲۰ درصد رسید.

در سال ۱۹۶۳، ۴۵ درصد سفیدپوستان مخالف دوستی یکی از اعضای خانواده خود با یک سیاه پوست و یا ازدواج میان دو نژاد بودند اما اکنون نه تنها چنین مخالفتی وجود ندارد بلکه دوستی یا ازدواج میان سفیدپوست و سیاه‌پوست در حال افزایش است. با وجود این تغییرات، نظرسنجی «سی بی اس» نشان می دهد که هنوز ۴۱ درصد سیاه‌پوستان به نژادپرستی علیه خود اعتراض دارند.

نویسنده این تحلیل همچنین تاکید کرد: حوادث سال گذشته قضاوت درباره وضعیت فعلی ارتباط میان نژادها و مستندات این نظرسنجی ها را به چالش کشانده است. طبق نظرسنجی مشترکی میان نیویورک تایمز و سی بی اس، ۵۶درصد سفیدپوستان و ۶۸درصد سیاهان معتقدند که روابط میان نژادها در ایالات متحده بطور کلی بد است. در نظرسنجی دیگری ۴۰ درصد پاسخگویان از هر دو نژاد اظهار داشته اند که این وضعیت روز به روز بدتر می‌شود.

علیرغم نتایج برخی نظرسنجی ها مبنی بر کاهش تنش میان دو نژاد سیاه و سفیدپوست در آمریکا، دیدگاه ها درباره پلیس بطور کلی براساس تفکیک نژادی مطرح می‌گردد. نزدیک به سه چهارم سیاه‌پوستان اظهار کرده‌اند که پلیس در اکثر مناطق کشور از روش‌های مرگبار علیه سیاهان استفاده می‌کند. از هر ۱۰ سیاه‌پوست، چهار نفر آنها (هنگام عبور و مرور در خیابان) تنها به دلیل رنگ پوستشان توسط پلیس متوقف شده‌اند در حالی که این آمار برای سفیدپوستان تنها ۵درصد بوده است.

بر اساس نظرسنجی اخیر گالوپ، ۴۳ درصد در سراسر کشور رفتار پلیس با سیاهان را غیرمنصفانه دانسته که این مساله در سایر نظرسنجی‌ها نیز به اثبات رسیده است. جمعیت قابل توجهی از سیاه‌پوستان اعلام کرده اند که در حضور نیروهای پلیس احساس ناامنی می‌کنند.

تفاوت در درک فرصت ها میان سیاه و سفیدپوست نیز مساله ای قابل تامل است. تنها ۳۵درصد سیاهان خود را دارای حقی برابر با سفیدپوستان در بدست آوردن فرصت های پیشرفت در جامعه می‌دانند و ۶۰درصد آنها معتقدند این سفیدپوستان هستند که فرصت‌های بهتری برای رشد اجتماعی دارند.

در انتهای این گزارش آمده است: از دیدگاه سیاسی، وفاداری سیاه‌پوستان به رییس جمهور اوباما همچنان باقی‌مانده است. ۷۲درصد جامعه رنگین پوست آمریکا معتقد است که اوباما در سمت ریاست جمهوری بخوبی عمل کرده است. در عین حال بیش از نیمی از آنها می گویند که ریاست جمهوری وی تاثیری بر (بهبودی) روابط سیاه و سفیدپوست نداشته، ۳۰ درصد مغایر این نظر را عنوان کرده و ۱۵ درصد نیز گفته اند که حضور اوباما در کاخ سفید موجب بدتر شدن روابط میان نژادها شده است.

این نظرسنجی‌ها حاکی از اشتباه ما در قضاوت در مورد وضعیت نژادی کشور بر اساس تاریخ و نه مشاهده شکاف‌های عمیق کنونی است. در حقیقت ما از منظر برخی (از مردم آمریکا) «دو ملت» هستیم و از دیدگاه برخی دیگر «یک ملت واحد».

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد