با این حال ، این فرآیند در غذاهای گوشتی یا مرطوب ساده نیست، زیرا قارچها میتوانند به داخل غذا رفته و پس از مصرف باعث ایجاد مشکل در سلامتی شوند. بنابراین همیشه توصیه میشود زمانی که وجود کپک را تشخیص دادید، غذا را دور بریزید. اما استثناهم وجود دارد به خصوص در مورد پنیرها، که ظاهر کپک یا میکروارگانیسمها در آن معمولاً مشکلی برای سلامتی ندارند.
لازم به ذکر است که وجود کپک بیانگر وجود قارچ در خارج و داخل محصول است. عفونتهای قارچی معمولاً علائم متفاوتی نسبت به عفونت های باکتریایی دارند. در این جا به احتمال زیاد کبد عضو آسیب پذیراست. علت سمی بودن کبد به دلیل خوردن کپکهای تجمع یافته است، تا زمانی که مقدار ماده سمی موجود در ارگانیسم به اندازه کافی زیاد نباشد علائمی بروز نمی دهد.
برخی مشکلات ناشی از کپک موجود در غذاها
بیماریهای ناشی از قارچها
این مسئله سلامتی دستگاه گوارش رابا حمله به میکروارگانیسم ها یا رسوب مواد زائد سمی به خطر میاندازد. در بسیاری از موارد علامت آن معمولاً استفراغ، اسهال و ناراحتی رودهای مکرر است.
بسته به ارگانیسم عامل، آسیب می تواند جدیتر باشد. ممکن است کبد را تحت تأثیر قرار دهد و باعث ایجاد برخی از مشکلات شدید شود که باعث عوارض جدی برای سلامت بدن میشود.
اهمیت بهداشت مناسب غذا
بهداشت مناسب مواد غذایی برای جلوگیری از پیدایش کپکها ضروری است. نگهداری غذا در شرایط مناسب دما و رطوبت بسیار مهم است. ما باید غذاها را از هم جدا کنیم تا از آلودگی آنها جلوگیری کنیم. به خصوص در مورد غذاهای خام و پخته شده که خطرات زیادی دارد.
هنگام ذوب غذای یخ زده دمای اتاق معمولاً مناسب نیست. ما پیشنهاد میکنیم این روند را در یخچال انجام دهید. برای به حداقل رساندن این خطرات، در صنایع از مواد نگهدارنده استفاده میشود. در بعضی موارد، آنها طبیعی هستند، مانند نمک، شکر و بسته بندی درخلاء. در شرایط دیگر، آنها به استفاده از عناصر شیمیایی متوسل می شوند که عواقب طولانی مدت آن بر سلامتی روشن نیست. این یکی از دلایلی است که ما باید به جای غذاهای بیش از حد فرآوری شده، غذاهای تازه بخوریم. غذای تازه باید همیشه در شرایط بهداشتی مناسب باشد.
در صورت مشاهده کپک در غذا چه باید کرد؟
رشد کپک روی سطح غذا نشان دهنده وجود یک میکروارگانیسم است که در برای بدن انسان مضر است. نباید فراموش کنید که عواقب مصرف کپک های مضرمشکلات جدی برای سلامتی شما بوجود می آورد. بهتر است غذای کپک زده را دور بریزید تا تصمیم به خوردن آن بگیرید. با این کار از خطرات احتمالی جلوگیری می کنید. نگه داشتن غذا در دمای مناسب و خوردن آن قبل از تاریخ انقضا معمولاً دو کار موفقیت آمیز برای جلوگیری از عوارض مرتبط با بلع میکروارگانیسم های مضر است.
بهداشتنیوز