خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » کیهان: رئیسی تا سال ۱۴۰۵ باید بدهی‌های روحانی را بدهد/نماینده تبریز: رئیسی مگر نمی‌دانست در چه شرایطی قرار است دولت را در دست بگیرد؟ /پرسشی از امام جمعه رشت؛ آیا فقر و گرانی فقط امتحان الهی برای مردم است؟

کیهان: رئیسی تا سال ۱۴۰۵ باید بدهی‌های روحانی را بدهد/نماینده تبریز: رئیسی مگر نمی‌دانست در چه شرایطی قرار است دولت را در دست بگیرد؟ /پرسشی از امام جمعه رشت؛ آیا فقر و گرانی فقط امتحان الهی برای مردم است؟

بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزه های مهم خبری به خصوص سیای و اقتصادی ، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

واکنش صداو سیما به خبرسازی ها در مورد دیدار جبلی با رهبری
حسین قرایی مدیرکل روابط عمومی صداو سیما:انتشار خبرd سراسر تحریف از دیدار شیرین و الهام بخش، رئیس سازمان با رهبر معظم انقلاب، قاعدتا کار کسانی است که از حمایت جدی رهبری از تحول در سازمان ناراحتند و ژورنالیسم زردشان را برای مقابله با رویش سبز رسانه ملی فعال کرده اند.برخی کانال های تلگرامی طی روزهای گذشته، اخباری را در مورد ملاقات اخیر رئیس سازمان صداوسیما با رهبر معظم انقلاب منتشر کرده بودند که ضمن مشخص نبودن منبع خبر، دارای محتوای غیر قابل باوری بود.

واردات کالای اساسی منحصر به دولت شد
اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران گفت: بر اساس برنامه ‌ریزی‌ها در وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوصی کامل از فرایند واردات کالای اساسی شامل روغن، دانه روغنی، ذرت، جو و کنجاله سویا حذف شد.

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از روند کاهشی نرخ تورم در ایران
بر اساس اعلام صندوق بین‌المللی پول، نرخ تورم ایران در سال ۲۰۲۱ (سال گذشته میلادی) برابر با ۴۰.۱ درصد اعلام و پیش‌بینی شده است، این رقم در سال ۲۰۲۲ (سال جاری) به ۳۲.۳ درصد کاهش یابد. بنا بر اعلام این گزارش، نرخ تورم ایران در سال ۲۰۲۳ به روند کاهشی خود ادامه می‌دهد و به ۲۷.۵ درصد خواهد رسید. بر اساس گزارش‌های پیشین صندوق، نرخ تورم ایران در سال ۲۰۲۰ نیز ۳۶.۴ درصد بوده است.

هر کیلو هندوانه ۲۸۶ لیتر آب می‌خورد/مناطق خشک، هندوانه بیشتری می‌کارند!
مطابق آمارهای سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ایران در تولید هندوانه و خیار مقام سوم جهان را دارد که به معنای کشت دو محصول آب‌بر در سرزمینی خشک و نیمه خشک است.براساس گزارش دفتر پژوهش ایرنا، سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور به کشت هندوانه اختصاص دارد و بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن هندوانه نیز در مناطق مختلف کشور تولید و برداشت می‌شود که به طور متوسط برای تولید هر کیلو هندوانه ۲۸۶ لیتر آب نیاز است.تولید محصولات جالیزی و صیفی‌جات در هجده سال گذشته، همواره در استان‌های کرمان، خراسان‌رضوی، فارس و خوزستان بیشترین میزان تولید را داشته و جالب اینکه در برخی از سال‌ها مانند سال زراعی ۹۰-۸۹ استان یزد به عنوان چهارمین تولید کننده و از سال زراعی ۸۸-۱۳۸۷ تا ۹۷-۱۳۹۶ استان سیستان و بلوچستان همواره در بین چهار استان برتر تولیدکننده قرار داشته است.

بهبود قیمت طلای سیاه از ریزش سنگین شب گذشته
قیمت نفت روز چهارشنبه تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به عرضه محدودتر از سوی روسیه و لیبی و کاهش هفتگی ذخایر نفت آمریکا، از ریزش سنگین شب گذشته بهبود پیدا کرد. بهای معاملات نفت برنت با ۹۸ سنت معادل ۰.۹ درصد افزایش، به ۱۰۸ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای ماه آینده که روز چهارشنبه منقضی می‌شود، با ۹۴ سنت معادل ۰.۹ درصد افزایش، به ۱۰۳ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید. قرارداد جدید با یک دلار و هفت سنت افزایش، به ۱۰۳ دلار و ۱۲ سنت در هر بشکه رسید.

علیرضابیگی: آقای رئیسی مگر نمی‌دانست در چه شرایطی قرار است دولت را در دست بگیرد؟
نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم به اظهارات اخیر برخی دلتمردان درباره گرانی های افسارگسیخته و افزایش وحشتناک اقلام خوراکی واکنش نشان داد. احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به هجمه‌های اخیر اصلاح‌طلبان به دولت رئیسی، اظهار کرد: بخش عمده مشکلاتی که امروز در جامعه اعم از گرانی‌ها و نابه‌سامانی در قیمت ارز شاهد هستیم، به کارکرد دولت قبل بر می‌گردد، اما بالاخره دولت آقای رئیسی هم متوجه بود در چه شرایطی قرار است سکان اجرایی کشور را در دست بگیرد. در این شرایط خاص ضروری است که ما برنامه‌ریزی و اثربخشی هر چه بیشتر تلاش‌های دولت را شاهد باشیم و بارقه‌های امید را در دل مردم ایجاد کنیم؛ هر چند این بارقه‌های امید کم‌سو و کمرنگ باشند، در کل باید امیدواری مشاهده شود. علیرضابیگی تأکید کرد: آن چیزی که نمایندگان مجلس از وزرای دولت انتظار دارند، ‌ یک برنامه مدون برای فائق آمدن دولت بر مشکلات کشور است، امروز بی‌برنامگی بیش از هر چیزی آزاردهنده است.

قائم‌مقام وزیر صمت: نظام توزیع عامل گرانی هاست
محمدصادق مفتح گفت: در هر کجای ایران که زندگی کنید در فاصله شش ماه در محدوده منزل مسکونی شما یک سوپرمارکت جدید ایجادشده، با توجه به این‌که مصرف‌کننده بیشتر نشده، باید دید که این سوپرمارکت‌ها هزینه‌های خود را از کجا تأمین می‌کنند؟ قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی تصریح کرد: نکته بسیار مهم این است که ما یک گرانی و یک گران‌فروشی داریم که دو موضوع متفاوت هستند؛ ناکارآمدی سیستم‌های توزیع و فروش منجر به گرانی می‌شود و درواقع سوپرمارکت‌هایی که تعداد آن‌ها به‌شدت نیز در حال افزایش است، هزینه‌ها، حقوق، پول برق و … خود را به‌صورت قیمت تمام‌شده از مصرف‌کننده دریافت می‌کنند.

واکنش جالب نماینده مجلس به تجمع امروز رانندگان
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضورش در جمع رانندگانی که در مقابل مجلس تجمع کرده بودند، گفت: مطالبات به حق رانندگان را پیگیری می کنیم. کیومرث سرمدی واله نماینده اسدآباد در مجلس با انتشاری کلیپی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «بعد از شنیدن خبر تجمع رانندگان در مقابل مجلس به میان آنها رفتم. مطالبات به حقی دارند که پیگیری و انجام آنها را وظیفه‌ی وزارت صمت می‌دانم. به این قشر زحمت‌کش اطمینان دادم من و همکارانم جهت پیگیری خواسته های ایشان از ظرفیت مجلس استفاده می‌کنیم.»

۶۰ لیتر بنزین یارانه ای امشب شارژ می‌شود
۶۰ لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه خودروهای شخصی بدون هیچ‌گونه تغییری، ساعت صفر بامداد پنج‌شنبه (یکم اردیبهشت‌ماه) در کارت‌های هوشمند سوخت شخصی شارژ می‌شود.

پرسشی از امام جمعه رشت؛ آیا فقر و گرانی فقط امتحان الهی برای مردم است؟
امام جمعه رشت: فقر، گرانی، فساد، سیل و سلطه ظالمان، امتحان الهی استامام جمعه رشت: فقر، گرانی، فساد، سیل و سلطه ظالمان، امتحان الهی است. مهدی نصیری نوشت: نماینده ولی فقیه و امام جمعه رشت در سخنانی گفته است که فقر و گرانی و فساد و سلطه ظالمان امتحان الهی است. نمی دانم دقیقا منظور امام جمعه محترم از این عبارت چیست و در پی چه نتیجه و توصیه ای است؛ اما برای این حرف، یک معنای کاملا درست از جهت مبانی دینی وجود دارد. هیچ اتفاق خوب و یا بدی در زندگی انسانها خارج از اراده الهی نیست، ولی واضح است آنچه آدمیان به صورت فردی و اجتماعی علیه خود و به ضرر خویش صورت می دهند گرچه خارج از مشیت و حکمرانی خداوند نیست، به دست خداوند نبوده و خود انسانها عامل آن هستند و این معنای دقیق این آیت قرانی است که: «خداوند حال (خوش) ملتی را بد نمی کند مگر آن که خود عامل این دگرگونی باشند.» (رعد/11)

با این مقدمه، روشن می شود اگر وضعیت ملتی از ثروت و آسایش و آزادی و صلاح به فقر و فلاکت و استبداد و فساد دگرگون شود، این امر پیش و بیش از هر چیز نتیجه سیاست ورزی و حکمرانی ضعیف و غلط حاکمان بر آن ملت است و خداوند به نظاره و آزمایش این ملت نشسته است که آیا اینان به حکم عقل و شرع، در صدد اعتراض و بازخواست حاکمان خود برمی آیند و آیا به وظیفه مهم امر به معروف و نهی از منکر در برابر حاکمیت خطاکار خود عمل می کنند یا نه؟ آیا این ملت اهل ظلم پذیری است و حاکمان و مسئولان خطاکار را با سکوت و انفعال و ترس خود تایید و همراهی می کند تا همدست با آنها محسوب شود یا آن که در صدد انتقاد و اعتراض مدنی به اشکال مختلف به استناد حق قانونی و شرعی و عرفی خود برمی آید و حاکمیت سهل انگار و ناآگاه و در مواردی فاسد و ظالم را بابت سیاست های فقر و فساد و تورم آفرین و نیز تحمیل کننده عقب ماندگی بر ملت بازخواست می کند؟ بدترین فرض این است که مردم تحت تاثیر القائات برخی تریبون های مذهبی همدست با مسئولان خطاکار، این مصائب و عقب ماندگی ها را به حساب اراده و فاعلیت الهی بگذارند و چنین گمان برند که سکوت در برابر این وضعیت ویران و جانکاه، موجب ثواب و پاداش الهی در آخرت است. چنین باوری جز افترا و تهمت به ساحت حکیم و عادل الهی نبوده و موجب عقوبت خداوند در دنیا و آخرت خواهد بود.

هزینه ۹۲ میلیونی برای دریافت وام مسکن در تهران
زوج‌های تهرانی می‌توانند تا سقف ۴۸۰ میلیون تومان شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین، زوجین باید ۸۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه آن ۷۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می‌شود که همراه با هزینه ۱۵ میلیون و ۳۶۰هزار تومانی وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند، در مجموع باید ۹۲ میلیون و ۱۶۰هزار تومان پرداخت کنند.

دیدار سرکنسول‌های ایران و روسیه در اربیل عراق
«اولگ لوین» سرکنسول فدراسیون روسیه در اربیل عراق امروز چهارشنبه میهمان «نصرالله رشنودی» همتای ایرانی خود شد و دو طرف درباره مسائل مورد علاقه گفت و گو کردند. سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل در خبری کوتاه اعلام کرد: روز چهارشنبه ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ اولگ لوین سرکنسول فدراسیون روسیه در اربیل به همراه دو تن از همکارانش با حضور در سر کنسولگری جمهوری اسلامی ایران با نصرالله رشنودی سرکنسول جمهوری اسلامی‌ایران در اربیل دیدار و در خصوص تحولات داخلی، منطقه ای و بین المللی و مسائل مورد علاقه گفتگو و تبادل نظر کردند.

ارزش سهام عدالت امروز چقدر شد؟
در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۲ میلیون و ۵۶ هزار و ۵۷۱ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۰.۰۸ درصد معادل ۸ هزار و ۴۷۴ تومان افزایش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۷ میلیون و ۲۳۳ هزار و ۹۴۲ تومان رسیده است.

چرا دولت تمایلی به شفاف‌سازی درباره محتوای مذاکرات ندارد؟
​قاسم محبعلی گفت: وضعیت فعلی در مذاکرات نسبت به دولت قبل، هم از جهت پوشش رسانه‌ای هم از جهت نوع مواضعی که اتخاذ می شود بسیار ضعیف هست. چند ماه از شروع دور جدید مذاکرات در دولت رئیسی می گذرد اما اخبار شفافی از آن بیرون نیامده است و تنها چهره های مسئول در این زمینه، کوتاه به شرح مذاکرات پرداخته اند و تاکنون گویا خبرنگاران مشخصی به آن محل برای پوشش خبری اعزام نشده‌اند. قاسم محبعلی، دیپلمات پیشین، درباره علت عدم پوشش رسانه‌ای مذاکرات در دور جدید گفت: «البته این سوال را باید دوستان وزارت خارجه پاسخ دهند و احتمالا می خواهند شفاف سازی صورت نگیرد. بخشی از آن می تواند ناشی از ناتوانی باشد، چون تیم مذاکره کننده جدید نسبت به تیم قبل سابقه دیپلماتیک روشنی ندارد و از نظر حرفه ای بنظر می رسد با مسائل رسانه ای و دیپلماسی عمومی آشنا باشد.»

افت اندک شاخص کل بورس در آخرین روز هفته
شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۸۱۸ واحدی معادل ۰.۰۵ درصد، به یک میلیون و ۵۱۲ هزار و ۲۸۷ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با کاهش ۲ واحدی به ۲۰ هزار و ۷۶۳ واحد رسید.

ادعای جالب نماینده مجلس درباره طرح «شفافیت»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی معتقد است: تریبون مجلس همواره باز بوده و برای ایجاد شفافیت باید تریبون‌های دولت و مجمع تشخیص مصلحت نیز باز شود. عبدالحسین روح الامینی با اشاره به تصویب دو فوریت طرح شفافیت قوای سه گانه و دستگاه های ذی‌ربط اظهار کرد: تریبون مجلس شورای اسلامی همواره باز بوده و هست، امیدواریم با این طرح تریبون‌های دولت و مجمع تشخیص مصلحت و دیگر نهادهای تصمیم‌گیر کلان در کشور هم باز شود. وی با اشاره به رأی 74 درصدی دو فوریت طرح شفافیت در صحن مجلس افزود: از ابتدا با فراگیری شفافیت، تعمیق و کیفیت آن موافق بودم و اکنون نیز به آن رأی می‌دهم.

واکنش نماینده کارگران به شایعه تغییر مصوبه افزایش دستمزد ۱۴۰۱
هادی ابوی نماینده کارگران در شورای عالی کار، تشکیل هرگونه جلسه دوباره به منظور بررسی و تغییر مصوبه دستمزد را رد کرد و گفت: مصوبه شورای عالی کار در خصوص افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ به قوت خود باقی است و کارگران آسوده خاطر باشند که تغییری در این مصوبه ایجاد نشده است. ابوی درباره کارفرمایانی که حقوق کارگران خود را در این ماه علی الحساب پرداخته بودند، گفت: جلسه‌ای برای تغییر یا اصلاح مصوبه برگزار نمی شود و مصوبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ شورای عالی کار از فروردین ماه باید اجرا شود لذا کارفرمایانی که دستمزد نیروهای کار خود را این ماه علی الحساب داده بودند، مابقی آن را باید بپردازند.

محمدرضا تاجیک: فائزه هاشمی در سطحی نیست که درباره‌اش صحبت کنم
مشاور رئیس دولت اصلاحات به اظهارات جنجالی فائزه هاشمی اشاره کرد و گفت: بنده اصلا مطالب ایشان را جدی نمی‌گیرم و اصلا در خصوص افراد آن هم در این سطح اظهار نظر نمی‌کنم. محمدرضا تاجیک، مشاور رئیس دولت اصلاحات و تئوریسین این جریان سیاسی درباره اظهارات فائزه هاشمی درباره پیامبر(ص) اظهار داشت: بنده نه اظهارات ایشان را خوانده‌ام و نه چیزی می‌دانم؛ بنده اصلاً مطالب ایشان را جدی نمی‌گیرم که بخواهم اظهار نظر کنم و موجب انتشار آن شود. وی با بیان اینکه اظهارات فائزه هاشمی را خیلی نباید جدی گرفت، گفت: پرداختن به این نوع اظهارات بیشتر موجب برجسته شدن آن می‌شود. تاجیک افزود: من در خصوص افراد، آن هم در این سطح اظهار نظر نمی‌کنم.
 
فهرست بدهکاران بزرگ بانک‌های دولتی و خصوصی توسط بانک مرکزی منتشر شد
بانک مرکزی امروز اعلام کرد: در راستای اجرای ردیف ۱ بند د- احکام تنظیمی تبصره ۱۶- تسهیلات تکلیفی قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، آمار مقدماتی تسهیلات و تعهدات کلان (از بانک‌هایی که تاکنون دریافت شده) در پایان اسفند ماه سال ۱۴۰۰ مطابق بند یاد شده منتشر می‌شود. بر اساس بند یاد شده انتشار این اطلاعات، فصلی بوده و طبعاً می‌بایست در تیر ماه سال جاری منتشر گردد، لکن به جهت شفاف سازی هرچه بیشتر اطلاعات و آمار؛ این امر از ماه جاری در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است. 

کیهان: رئیسی تا سال ۱۴۰۵ باید بدهی‌های روحانی را بدهد
روزنامه کیهان در ستون گفت وشنود شماره امروز خود درباره ادعای دولت ابراهیم رئیسی مبنی بر آزادسازی پول های بلوکه شده ایران نوشت:
گفت: چه خبر؟!
گفتم: سخنگوی دولت گفته است هر ماه ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع آزاد شده را بابت بدهی‌های دولت قبل پرداخت می‌کنیم.
گفت:‌ تا کی باید پرداخت کنند؟
گفتم: اعلام شده این پرداخت‌های ماهیانه تا سال ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت! البته بدهی‌ها و مشکلات دیگری نیز هست که دولت محترم تدبیر و امید و مدعیان اصلاحات برای دولت سیزدهم باقی گذاشته‌اند!
گفت: کاش فقط خزانه خالی باقی می‌گذاشتند! خزانه را با بدهی کلان به دولت سیزدهم تحویل داده‌اند!
گفتم: از یارو پرسیدند مرحوم پدرت چه ارثیه‌ای برایت باقی گذاشته است؟ گفت؛ ۵۰ سال نماز و روزه قضا‌!

وزیر اقتصاد: حذف دلار ۴۲۰۰ یک قرائت غیرواقعی است
سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در جمع تعدادی از خبرنگاران در مورد سؤالی مبنی بر تعیین تکلیف ارز با نرخ ترجیحی برای کالا‌های اساسی گفت: حذف ارز ترجیحی یک قرائت غیرواقعی است، البته برخی معتقد به آزاد شدن نرخ ارز در قالب سیستم بازار آزاد و اقتصاد لیبرالی هستند، اما دولت می‌خواهد از کالا‌های اساسی حمایت کند، سال گذشته ۱۷ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالا‌های اساسی پرداخت شد، اما امسال به دلیل افزایش قیمت‌ها و همچنین امکان کمبود برخی کالا‌های اساسی به خاطر جنگ بین روسیه و اوکراین احتمال می‌دهیم، این نیاز افزایش پیدا کند و به ۲۶ تا ۲۷ میلیارد دلار ارز ترجیحی نیاز داشته باشیم تا بتوانیم به اندازه سال گذشته کالا‌های اساسی تأمین کنیم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد