خانه » همه » مذهبی » گفت‌و‌گو با مهندس جوانی که ایران را در تولید بنزین خودکفا کرد

گفت‌و‌گو با مهندس جوانی که ایران را در تولید بنزین خودکفا کرد

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - گفت‌و‌گو با مهندس جوانی که ایران را در تولید بنزین خودکفا کرد
چه شد که آقای مهدی دوستی جوان در سن ۳۲ سالگی مدیر سایت پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پس از آن مجری این پروژه عظیم که بیش از نیمی از بنزین مصرفی کشور را تولید می‌کند و به لحاظ ظرفیت و خوراک بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی دنیا است گردید؟

پاسخ: بسم الله الرحمن الرحیم، ضمن تشکر از مجموعه فاخر قرارگاه خاتم الانبیا که بسترساز و زمینه ساز طی مسیر اینجانب شد بنده ابتدا به عنوان سرباز به مجموعه قرارگاه ورود کردم و با کارشناسی سکو به فعالیت شمع کوبی مشغول شدم پس از مدت کوتاهی به عنوان معاون و مدیر اجرایی زیرمجموعه ها و معاونت و مدیریت سایت پروژه ها و مدیریت عامل طی مسیر کردم از هیچ قسمتی از راهی که پیمودم ناراضی نیستم و از همه کسانی که در این راه به من کمک کردند تشکر میکنم. البته این مسیر طی شده حدود۱۷ سال طول کشیده است.
درحال حاضر چه فعالیت‌هایی پیش روی مجموعه سازندگی قرارگاه خاتم الانبیا قراردارد؟ 
پاسخ: ما دو پروژه پترو پالایشگاهی را دنبال می‌کنیم یکی در جنوب کشور و درکنار پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تحت عنوان پترو پالایشگاه مهر خلیج فارس که در مرحله عملیات اجرایی است و انشالله تا پایان سال به ۳۰٪ پیشرفت فیزیکی خواهیم رسید و در پالایشگاه غرب کشور که با خوراک نفت خام فعالیت خواهد کرد در فاز مطالعات هستیم و امیدواریم با رویکرد و اراده ای که در مجموعه قرارگاه است در سال ۱۴۰۰ استارت پروژه را بزنیم.
در خصوص پتروپالایشگاه ها توضیحاتی ارائه دهید و اینکه چرا فاز چهارم ستاره خلیج فارس به پترو پالایشگاه مهر خلیج فارس تغییر یافت؟
پاسخ : در پالایشگاه صرفاً فرآورده های سوختی تولید می شود ولی در پتروپالایشگاه علاوه بر فرآورده های سوختی ، فرآورده های پتروشیمیایی هم تولید می شود . در واقع به دنبال تکمیل زنجیره ارزش و تبدیل به محصولات نهایی هستیم و می خواهیم از سوخت محوری به سودمحوری حرکت کنیم. البته علاوه بر نرخ بالای اشتغال زایی ، پتروپالایشگاه ها اثرات ضدتحریمی زیادی را به دنبال خواهند داشت. چون در صادرات مواد خام مانند نفت با محصولات بزرگ سایزی روبه رو هستیم که به راحتی قابل شناسایی و تحریم اند و حتی محدودیت استفاده از نفت خام ایران برای پالایشگاه های دنیا وجود دارد. مجموعه ی این عوامل باعث آسیب پذیری ما در دوران تحریم می شود لذا پتروپالایشگاه بسیار حائز اهمیت است.

در خصوص استفاده از کالاهای ایرانی در پروژه ی ستاره خلیج فارس توضیحاتی دهید.

پاسخ : ما تمام تلاشمان را کردیم تا استفاده از کالاهای ایرانی را نظام مند نماییم و از کوچکترین ملزومات مانند پیچ تا تجهیزات سنگین مورد نیاز را از داخل تأمین کنیم. خوشه های متصل به یک صنعت از خود صنعت مهم ترند و پیوند های پیشین و پسین بسیار حائز اهمیت است.

در خصوص سرمایه گذاری در پترو پالایشگاه توضیحات بیشتری ارائه می‌دهید؟

پاسخ: باتوجه به رسالتی که در مردمی سازی اقتصاد داریم و برای جذب سرمایه گذاران مردمی، زمین، یوتیلیتی شامل: آب و برق و سایر زیرساخت ها و تضمین ۳۰ ساله خوراک و همچنین مجوزهای لازم روی طرح را ارائه میدهیم و این باعث میشود سرمایه گذاران با حداقل هزینه پروژه اقدام به سرمایه گذاری بکنند. 

لطفا با صراحت در خصوص تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز توضیحاتی ارائه دهید که چه ظرفیت ها و فرصت های معقولی وجود دارد؟
پاسخ: حرکت به سمت ارزش در دنیا بر اساس اشتغال به ارزش افزوده و اقتصاد است چون اگر در صنایع بالادست به ازای هر ۱/۵ میلیون دلار ۱ شغل میتوان ایجاد کرد، این عدد در صنایع تکمیلی حدود ۲۴ هزار دلار برای ۱ شغل است. یعنی به ازای هر ۱ شغل در بالادست میتوان ۶۰ شغل در پایین دست ایجاد کرد. موضوع دیگر بحث تحریم و تضاد منافع است و امکان ندارد یک تمدن چند هزارساله در مقابل یک دولت مستبد ۲۰۰ ساله سر تعظیم فرود آورد چوت اگر قراربود در برابر هر رویش و ریزشی در شرق و غرب مان کرنش میکردیم که دیگر ناممان ایران نبود و لذا باید مدل های توسعه کشور را به این سمت ببینیم.
**  مهندس دوستی درخصوص مسائل فنی و زنجیره ارزش نیز توضیخاتی درقالب نمودار ارائه داد و در ادامه…

 پیش بینی تقاضای انرژی را چگونه ترسیم می‌کنید؟
پاسخ: در یک پیش بینی در خصوص تقاضای انرژی تا سال ۲۰۵۰ و براساس چشم انداز BP تا ۳۰ سال آینده روند تقاضا در نقاط مختلف جهان به نحوی است که در اروپا و امریکای شمالی این‌روند کاهشی است و این موضوع راهبرد نگاه ما به شرق را در حوزه انرژی توجیح می نماید. ما علاوه بر مناطق جنوب غرب آسیا، افزایش روز افزون تقاضا در هند و چین را شاهد خواهیم بود و جنوب شرق آسیا همچون اندونزی و مالزی هم پتانسیل خوبی دارند. در واقع جهت گیری دیپلماسی انرژی ما شرق محور است و نگاه بر غرب توجیحی ندارد.

به عنوان مثال ۱۵ کشور همسایه ما در گروه لاستیک و پلاستیک حدود ۵۰ میلیارد دلار واردات دارند در حالی که از دهه ۴۰ به بعد سیاست ما جایگزینی وارد و توسعه صادرات با محوریت خام فروشی بوده که شاید نیاز باشد یک سیاست جایگزینی صادرات را از مواد خام به مواد با ارزش افزوده بیستر شاهد باشیم اگر ما بتوانیم در سیاست های توسعه صنعتی هرچه از خام فروشی به تکمیل زنجیره ارزش پیش برویم هم شرکت های دانش بنیان را مشغول و هم نیروهای نخبه و متفکرمان‌را نقش می‌دهیم.
پایان گفتگو
اما امید آنکه بازهم با اعتماد به جوانان نخبه و انقلابی همچون مهندس مهدی دوستی گامی بلند در پیشرفت و خودکفایی در همه عرصه ها که از منویات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دو انقلاب بوده است برداشته شود…

 
مسیرنیوز

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد