طلسمات

خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » گونه‌ای از ویروس کرونا که به راحتی منتشر می‌شود، با بقای بهتر در هوا این کار را انجام نمی‌دهد

گونه‌ای از ویروس کرونا که به راحتی منتشر می‌شود، با بقای بهتر در هوا این کار را انجام نمی‌دهد

تخمین زده می‌شود که گونه B.1.1.7 ویروس کرونا نسبت‌به نسخه‌های قبلی ۵۰ درصد بیشتر گسترش پیدا کند، اما به‌نظر نمی‌رسد این افزایش قدرت انتقال را با بقای بهتر در هوا درمقایسه‌با نسخه‌های دیگر ویروس به دست آورده باشد.

براساس مطالعه‌ای که اخیرا در مجله‌ی The Journal of Infectious Diseases منتشر شده است، در آزمایش‌های آزمایشگاهی که در آن‌ها بقای ویروس در ذرات افشانه‌شده به‌صورت مصنوعی بررسی شد، نرخ ماندگاری ویروس تبار B.1.1.7 (که برای اولین‌بار در بریتانیا شناسایی شد) مشابه سویه‌ای از ویروس بود که در ژانویه‌ی ۲۰۲۰ در ووهان چین در گردش بود. برای این مطالعه، پژوهشگران ذرات افشانه‌شده‌ای را تولید کردند که شبیه ذراتی بودند که از اعماق ریه‌های فرد عفونی خارج می‌شود. آن‌ها سپس آزمایش کردند که میزان بقای ویروس‌ها تحت شرایط مختلف دمایی، رطوبت و نور چقدر است.

به گزارش ارز تکنیکا، درست مانند تباری از ویروس که در ووهان در گردش بود، ویروس B.1.1.7 پس از اینکه حدود ۶/۲ ساعت در تاریکی می‌ماند، ۹۰ درصد از عفونت‌زایی خود را از دست می‌داد. در شرایط شبیه‌سازی‌شده نور خورشید، دو ویروس طی حدود ۱۱ دقیقه، ۹۰ درصد از عفونت‌زایی خود را از دست دادند. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که این ویروس‌ها در شرایط دنیای واقعی به سرعت با نور خورشید غیرفعال می‌شوند.

پژوهشگران هچنین دو گونه‌ی دیگر از ویروس را بررسی کردند. یکی گونه‌ای که دارای جهش مرتبط با افزایش انتقال (که در B.1.1.7 نیز وجود دارد) است و دیگری گونه‌ای که دارای جهش مرتبط با توانایی بهتر آلوده کردن سلول‌های انسانی است. هر دوی این گونه‌ها تقریبا همانند گونه‌ی B.1.1.7 و ویروس تبار ووهان عمل کردند و طی حدود ۷ تا ۹ دقیقه ماندن در نور خورشید شبیه‌سازی‌شده، عفونت‌زایی خود را از دست دادند.

به‌طورکلی، داده‌ها از آنچه کارشناسان قبلا براساس داده‌های دیگر فرض کرده‌ بودند، حمایت می‌کند. براین‌اساس، گونه‌هایی از ویروس‌ کرونا که دارای قابلیت انتقال بیشتری هستند، به این خاطر راحت‌تر منتشر نمی‌شوند که برای مدت بیشتری در هوا می‌مانند یا می‌توانند مسافت بیشتری را طی کنند.

درعوض، این ویروس‌ها احتمالا به این خاطر بیشتر گسترش پیدا می‌کنند که یا ویروس‌های بیشتری در مجاری هوایی انسان تولید می‌کنند (یعنی مردم به‌یک‌باره یا در طول زمان ویروس‌های عفونی بیشتری از بدن خود خارج می‌کنند) و/یا اینکه ویروس‌ها ازنظر عفونی کردن سلول‌ها بهتر عمل می‌کنند، بنابراین ذرات ویروسی کمتری برای آغاز عفونت نیاز است. داده‌ها همچنین حاکی از آن است که اقدامات کنونی پوشیدن ماسک و فاصله‌گیری همچنان در کاهش انتشار گونه‌هایی که قدرت انتقال بالاتری دارند، مؤثر است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد