خانه » همه » سلامت » 10 ماده افزودنی به فست فود ها که سوال برانگیز هستند!

10 ماده افزودنی به فست فود ها که سوال برانگیز هستند!

راجع به افزودنی های فست فودی چه میدانید؟

فست فودها، خیلی سریع تر از آن چیزی که تصور می کردیم، به زندگی ما وارد شده اند و چه بخواهیم و چه نخواهیم، در زندگی روزمره مان نقش مهمی دارد.

9561acf7 cd19 406a aa21 ee4250f15ad6 - 10 ماده افزودنی به فست فود ها که سوال برانگیز هستند!

10 ماده افزودنی به فست فود ها که سوال برانگیز هستند!

وقتی در مورد فست فود ها صحبت میکنیم، نگرانی هایی در مورد آنها آشکار می شوند. عمدتا، غذاهای سرخ کردنی که قند و چربی بالایی دارند، در زمره غذاهای سالم قرار نمیگیرند. اما سوال برانگیز ترین ابعاد فست فود مثل افزودنی ها به سادگی مشخص نمیشوند.

این افزودنی ها حتی اگر در مواد تشکیل دهنده ذکر شوند، نمیتوانید متوجه شوید چه خطری برای سلامتی تان دارند و حتی برای تلفظ آن ها به فرهنگ لغت نیاز دارید. حتی اگر این مواد توسط FDA تایید شده باشند حداقل کمی ناخوشایند هستند. مقاله زیر به شما کمک می کند در مورد ۱۰ افزودنی معمول فست فود ها بیشتر بدانید.
 

پروپیلن گلیکول

اگرچه، این ماده” به طور کلی ایمن شناخته شده است” ، اما استفاده صنعتی از پروپیلن گلیکول ممکن است باعث شود برخی افراد از مصرف آن اجتناب کنند.

این ماده در صنایع غذایی برای حفظ محصولات از انجماد مواد جامد و همچنین به عنوان ضد یخ تجاری و ضد یخ هواپیما استفاده می شود. پروپیلن گلیکول یکی از مواد تشکیل هنده پراکنده ساز ها است که برای تمیز کردن لکه های نفتی استفاده می شود.
 
به‌عنوان امولسیفایر با خاصیت افزایش تثبیت کف و هوادهی در تولید خامه‌ها و مخلوط‌های کیک مورداستفاده قرار می‌گیرد.
 

  • این ماده به‌عنوان روان کننده چربی‌دوست در تولید انواع روغن نباتی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

  • منو پروپیلن گلایکول به‌عنوان حلال مواد معطر از تبخیر رطوبت مواد غذایی جلوگیری می‌نماید.

 

  • می‌توان از پروپیلن گلایکول به‌عنوان عامل مرطوب‌کننده در ساخت آدامس استفاده نمود.

 

  • پروپیلن گلایکول یک مرطوب‌کننده و پایدار کننده خوب در بسیاری از زمینه‌های صنعت غذایی اسانس غذا ، کیک و کلوچه می‌باشد.

 

  • پروپیلن گلایکول حلال اصلی در صنعت اسانس است.4

 

آمونیوم سولفات

آمونیوم سولفات برای تنظیم اسیدیته نان ها، رولت ها و کلوچه ها استفاده می شود. این ماده به تاییدFDA به عنوان فرتیلایزر، یکی از مواد تشکیل دهنده اسپری آفت کش و ماده ضد اشتعال نیز کاربرد دارد.
 

کلسیم سیلیکات

این ماده آنتی کیک(عاملی که از چسبندگی و گلوله شدن جلوگیری می کند) در انواع مختلفی از محصولات غذایی از نمک و شکر گرفته تا غلات و در گوشت های فرآوری شده یافت می شود. کلسیم سیلیکات در عایق کاری و ساخت جاده ها نیز استفاده می شود.
 

آزودی کربن آمید

اگرچه استفاده از این ماده به عنوان افزودنی به خوراکی ها (مخصوصا به عنوان عامل ورآمدن و سفید شدن نان) در آمریکا اثبات شده است، اما هنوز استفاده از آن در اتحادیه اروپا تایید نشده است. آزودی کربن آمید در تولید پلاستیک کاربرد دارد.
 

سدیم اسید پیروفسفات

این افزودنی که به عنوان دی سدیم پیروفسفات نیز شناخته می شود، به تاییدFDA برای جلوگیری از رنگ رفتگی استفاده می شود.
 
پیرو فسفات با فرمول شیمیایی Na2 H2P2O7  یک ترکیب  اسیدی با PH 4  است . این اسید به دلیل تولید گاز کربنیک که در حین عملیات مخلوط کردن، نگهداری خمیر و پخت محصولات خمیری و بیسکویت تولید می کند دارای اهمیت است.

پودرهای نانوایی از بیکربنات سدیم و نوعی اسید ضعیف مانند پیرو فسفات ساخته می شوند که در محیط مایع و در اثر بالا رفتن دما ایجاد گاز کربنیک می کنند و این گاز موجب افزایش حجم و اسفنجی شدن و تخلخل بافت نان ، بیسکویت، کیک و فرآورده های مشابه می شود.3
 

سدیم نیترات

این ماده افزودنی رایج ترین ماده در تولید گوشت های فرآوری شده مثل هات داگ و سوسیس است. تحقیقی در سال ۲۰۱۲ نشان داد افرادی که مقدار زیادی گوشت فرآوری شده حاوی سدیم نیترات مصرف کردند، بیشتر از کسانی که گوشت قرمز فرآوری شده استفاده نکردند، در معرض دیابت ملیتوس (نوع ۲) و بیماری قلبی عروق کرونر قرار داشتند. همچنین در طرز تهیه چرم و پراکندگی نفت استفاده می شود و مقدار زیاد آن می تواند باعث ایجاد عدم تعادل مواد معدنی شود.
 

رنگ خوراکی قرمز(carmine)

این رنگ غذای قرمز رنگ، از پوسته های حشره قرمز دانه ساخته شده است. اگر چه این ماده تاثیری بر سلامت اغلب افراد ندارد اما در موارد نادر، می تواند باعث بروز واکنش آلرژیک و یا حتی آنافیلاکسیژ شود.
 

تیتانوم دی اکسید

به عنوان عامل سفید کننده در پودر خامه قهوه، سس سالاد و مجموعه کاملی از محصولات غذایی دیگر استفاده می شود اما مقدار کم تیتانیوم دی اکسید به احتمال زیاد بی ضرر است. گفته می شود در صورت استنشاق، این ماده ممکن است سرطانزا باشد.
 

شلاک (رزین غذایی)

در حالی که ممکن است با شلاک به عنوان رنگ چوب تزیینی آشنا باشید، احتمالا از شنیدن این موضوع که این ماده را به عنوان خوراکی از آبنبات ها گرفته تا سیب ها به شکل لعاب قنادی می خورید، تعجب خواهید کرد.1

شلاک نوعی رزین استفاده شده در صنایع غذایی است که دارای ویژگی‌های منحصر بفردی است. این ماده در واقع از‌ترشحات نوعی شپشک لاک ساز تولید می‌شود.  براقی خیره کننده بسیاری دراژه‌ها، اسمارتیزها، آدامس‌ها، آبنبات‌ها از همین‌ترشحات است. فروش شلاک به صورت پرک خشک انجام می‌شود که با انحلال در الکل شلاک مایع را به دست می دهند.2
 

سیلیکون دی اکسید

این ماده افزودنی، اساسا همان شن و ماسه است که به عنوان عامل آنتی کیک استفاده می شود. شما احتمالا می خواهید مواد تشکیل دهنده هر غذای حبوبات داری را که می خورید بررسی کنید تا ببینید که آیا حاوی سیلیکون دی اکسید است یا نه.1

آیا “عامل ناخوشایند” در بعضی از این مواد تشکیل دهنده حتی اگر از نظر فنی برای مصرف تایید شده باشند، می تواند باعث دوری شما از این مواد شود؟

پینوشتها
1.www.rastineh.com
2.www.namexon.com
3.www.foodyar.com
4.www.pkrad.com

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد