خانه » همه » مذهبی » آداب گوش دادن به قرآن

آداب گوش دادن به قرآن


آداب گوش دادن به قرآن

۱۳۹۲/۰۳/۱۱


۱۲۶ بازدید

سلام. بعضی اوقات فراغتشان را قرآن عبدالباسط گوش می کنند. علتش وقتی میپرسی میگن از ترانه ها و موسیقی ها بهتره. و واقعا اینا نمیفهمن معنی آیات رو. فقط میگن کلام عشق است. مگه نگفتن تدبر مگه نگفتن تفکر در آیات؟ اینا همینجور عبدالباسط میخونه حال میکنن و اصلا نمیفهمن داره چی میگه و میخونه. اینکار درسته؟


درجواب سوال حضرتعالی باید عرض کرداگر بعضی اوقات فراغتشان رابه گوش دادن قرآن کریم اختصاص می دهندهیچ اشکالی ندارد.
چون گوش دادن به قرآن بیشتر انسان را با قرآن مأنوس و آشنامی سازد و بیشتر در روح و جان  نفوذمی کند . چون آن آرامش وتاثیری که درگوش دادن به قرآن است .از نظر تأثیرات خود معجزه است و آن در هیچ چیزی وجود ندارد حتی درموسیقی وترانه.اگر وجود هم داشته باشدصوری وموقتی است ودرآخرانسان را دچارافسردگی می کند.
حدیثی از پیامبر اکرم (ص) درباره تاثیر قرآن بر موفقیت انسان است
پیامبر اسلام فرمودند:حکایت قران ومردم حکایت زمین وباران است :درحالیکه زمین مرده وخشکیده است،ناگاه خداوند بر آن باران میفرستد وزمین تکان میخورد ،سپس بارانهای تند را فرو میریزاند وزمین تکان دیگری میخورد ورشد میکند ،آنگاه پشت سر هم نهرها را از دره ها جاری میسازد تا آنکه زمین میروید وگیاهان بالیدن میگیرند. وخداوند آنچه را مایه آراستگی زمین وخوراک مردم وحیوانات است از دل آن بیرون میآورد.
قرآن نیزمردمی را که آن را بپذیرند چنین میکند ولی اگرانسان بخواهدبهره بیشتری ببرد.علاوه برگوش دادن باتلاوت قرآن خودرامونس کندکه بهره بیشتری خواهدبرد.
براى تلاوت قرآن کریم فضایل، آثار و فواید دنیایى و آخرتى فراوانى بیان شده است: بارورى ایمان، صفاى دل، تخفیف گناهان، عبادت برتر، برخوردارى از ثواب فرشتگان و پیامبران، هم‌نشینى با فرشتگان، پیمودن درجات کمال و ترقى در بهشت، درمان بیمارى‌هاى روحى، رفع غم و اندوه، روشنایى دیدگان، مونس تنهایى، عمر با برکت، استجابت دعا، صفاى خانه، رفع عذاب از پدر و مادر و‌ …‌.
پیمودن مراتب کمال قرائت، هم‌چون رسیدن به مرحله تدبّر و عمل، مستوجب کمال ثواب و رضاى الهى و دریافت خیرات بیشتر و بهتر مى‌شود : پیامبر اکرم(ص) مى‌فرماید: «اگر زندگى سعادت‌مندان و مرگ شهدا و نجات در روز جزا و امنیت در روز هراس و نور در روز ظلمت و سایبان در روز حرارتِ شدید و سیراب شدن در روز عطش و ارزش و سنگینى در روز سبکى اعمال را مى‌خواهى، پس قرآن را مطالعه کن، چرا که قرآن یادآور خداى رحمان و حافظ از شیطان و عامل برترى در ترازوى اعمال است1 .
بدیهى است که منظور از تلاوت قرائت سطحى و خالى از تفکر و اندیشه نیست، بلکه خواندنى است که سرچشمه فکر و اندیشه و در نتیجه، عمل‌صالح باشد. در روایات اسلامى نیز به برخى از پاداش‌هاى قاریان قرآن اشاره‌ شده; از جمله :
خداوند به قارى قرآن پاداش عظیمى خواهد داد . پیامبراکرم(ص) فرمود: «هر کس براى رضاى خدا و آگاهى عمیق در دین، قرآن بخواند، ثواب فرشتگان و انبیا و رسولان را خواهد داشت2.
امام کاظم(ع) مى‌فرماید: «درجات بهشت به اندازه آیات قرآن است. به قارى قرآن گفته مى‌شود: بخوان ودر مراتب بهشت بالا برو. سپس مى‌خواند و مقامش بالا‌مى‌رود3.
__________________________
 
1 . میزان الحکمه، ج‌8، ص‌74
2. وسائل‌الشیعه، ج‌6، ص‌184
3.همان، ص‌187
 
 

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد