خانه » همه » مذهبی » علاقه به دروس حوزوی و معرفی کتاب

علاقه به دروس حوزوی و معرفی کتاب


علاقه به دروس حوزوی و معرفی کتاب

۱۳۹۲/۰۲/۲۳


۵۳۵ بازدید

با توجه به علاقه شدید اینجانب به دروس حوزوی و نداشتن این شرایط که وارد حوزه علمیه بشوم هر چه فکر می کنم که آیا استفاده از سی دی وکتابهای آموزش این دروس در فهم صحیح و بدون نقص آنها خوب است یا نه متأسفانه به نتیجه روشنی نمی رسم به هر حال بدنبال بهترین راه حل برای کسب و فهم این علوم هستم که از شما تقاضا دارم بهترین راه را به من معرفی کنید.


پرسشگر محترم در ابتدا به شما به علت علاقه به علوم و معارف الهی تبریک می گوییم و از خداوند متعال توفیق روز افزون شما را در این مسیر الهی خواستاریم.
باید توجه داشت که هیچ چیز مانند حضور مستقیم در کلاس آموزشی مفید و مثمر ثمر نخواهد بود .اما با توجه به علاقه شدید شما و خواست و کمک خداوند متعال ان شاء الله در این مسیر موفق خواهید شد .هم چنین باید توجه داشته باشید که این موفقیت را در صورتی کسب خواهید که این علاقه و توکل را با تلاش مضاعف عجین نمایید.
شما می توانید به صورت غیر حضوری در حوزه ثبت نام نمایید و از این طریق و بدون حضور در کلاس بتوانید از برنامه های آموزشی حوزه نهایت استفاده را ببرید .که این کار مزیت های فراوانی دارد .زیرا در این صورت می توانید به صورت منسجم و ساده مطالعات خود را شروع نمایید و چون سطح دروس را خود حوزه برای هر ترمی معین می نماید در این صورت سیر مطالعات شما از مرتبه پایین به بالا خواهد بود که این نیز باعث فهم عمیق شما از مطالب خواهد شد . در کنار این مطالعات برای شما پیش نهاد می نماییم که حتما از کلاس های اخلاق اساتید مجرب غافل نمانید چرا که همه ی مطالعات شما در کنار اخلاق به عنوان یک فرد حوزوی معنا پیدا می کند . باید توجه داشت که علم بدون اخلاق و خود سازی نه نتها هیج سودی ندارد،بلکه باعث نابودی و انحطاط فرد می شود . اگر شرکت در  کلاس های اخلاق هم برایتان مقدور نیست می توانید از سی دی های این بزرگواران که در این زمینه موجود است را استفاده نمایید .(می توانید از سی دی های آیت الله فاطمی نیا ،آیت الله انصاری ,حجت الاسلام پناهیان ،دکتررفیعی ، حجت الاسلام فروغی ودیگر اساتید بزرگ استفاده نمایید)
یک طلبه باید مطالعه ی منظم و دقیق ومتناوب درزمینه های زیر را داشته باشد:              
1_مجموعه آثار شهید مطهری .(برای داشتن جهان بینی مناسب وبنیه یِ علمی قوی )
2_ کتاب هایی که اساتید در موردِ صرف ونحو توصیه می کنند. (زیرا هر چه از لحاظ علمی بالاتر روید بیشتر کتابهای درسی شما به زبان عربی است و برای فهم بهتر متون ،باید به زبان عربی و قواعد آن بیشتر مسلط باشید.)
3_در زمینه ی فقه واصول (زیرا فقه واصول درس های اصلی ومهم حوزه هستند وطلبه باید در زمینه ی فقه واصول بسیار فعال باشد)
4_در زمینه ی فلسفه ؛ حاقل کتاب های بدایه الحکمه و نهایه الحکمه علامه طبا طبایی را به صورت دقیق با استاد فلسفه ی قوی مطالعه شود .همان طوری که مقام معظم رهبری به اهمیت فلسفه اشاره فرمودند.
5_در زمینه کلام جدید وقدیم   ،چرا که یکی از وظایف مهم یک طلبه دفاع از دین است.
و در کنار مطالعه های اصلی خود،مطالعات جنبی در مورد مسائل علمی ،فرهنگی ،سیاسی
…داشته باشد تا هر چه بیشتر وبهتر پاسخگوی مسائل روز خود باشد.
و در آخر سعی کنید بیشر اهل عمل باشد که در این صورت بیشتر نتیجه می گیرید.
هم چنین باید توجه داشت که هدف از درس خواندن باید خشنودی پروردگار و کسب رضایت الهی باید باشد.
یکی ازعلما در مورد طلبه می فرماید:
«درس خواندن باید جنبه‌ی عبادی پیدا بکند، باید با قصد قربت همراه باشد، باید به نیت خدمت به ساحت مقدس شرع، نجات دادن بندگان خدا و متوجه کردن مردم به تکالیفشان باشد.»
و می فرماید:
«اگر کسی مقصود و هدفش از تحصیل علم، خشنودی پروردگار باشد؛ چنین مقامی خواهد داشت، اما اگر – خدای ناکرده- هدف دیگری داشته باشد و به دنبال بحث و مناظرات علمی باشد؛ چنین علمی در برزخ نقشی نخواهد داشت» ( برگرفته از سایت پایگاه وارثون )

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد