معرفی زرد آلو و فواید آن
زردآلو میوهای مفید و پرخاصیت است که در فصل بهار طرفداران بسیار دارد. این میوه خوش طعم و لذیذ منبع بسیار خوبی برای تامین ویتامین آ مورد نیاز بدن و همچنین ویتامین ث، پتاسیم، آهن، مس و فیبر غذایی است. خواص زردآلو بسیار گسترده بوده، برخی از فواید و خواص درمانی این میوه پرفایده، پیشگیری و کمک به درمان سرطان، کمک به درمان یبوست، حفظ سلامت چشمها و پیشگیری از بیماری های قلبی است.
زردآلو
درخت زردآلو بومی نواحی چین و ایران است و ارتفاع آن تا 6 متر هم میرسد. برگهای این درخت همانند شکل قلب، نوک تیز و گلهای آن درشت و سفید و متمایل به قرمز است. میوه زردآلو گوشتی و شیرین بوده، عموما زرد و گاهی زرد مایل به قرمز است. مغز هسته زردالو نیز مصرف خوراکی دارد و دارای خواص درمانی فراوان بوده در طب سنتی برای درمان برخی بیماریها نظیر رفع مشکلات تنفسی، سوء هاضمه، فشار خون بالا، تقویت غرایز جنسی، تسیکن درد، تقویت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با عفونت و همچنین کمک به درمان آرتریت استفاده می شده است. از نظر متخصصان تغذیه، خواص هسته زردآلو شبیه خواص بادام درختی است و به همان مقدار مغذی و دارای مواد معدنی مفید برای بدن است. سایر بخشهای این گیاه نیز علاوه بر میوه و مغز دانه نظیر گل، پوست، تنه و ریشه در طب کاربرد دارد.
برای آشنایی بیشتر با خواص زردآلو و مزایای مصرف آن در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.1
بهبود دستگاه گوارش
اولین فایده ی عنوان شده از میوه ی شیرین زردآلو در این مطلب مختص دستگاه گوارش است. فیبر محلول در زردآلو، حرکت روده را بهبود می بخشد که باعث دفع بهتر مدفوع می شود. علاوه بر این اسیدهای چرب را سریع تجزیه می کند که موجب بهبود هضم می شود. فیبر موجود در زردآلو یبوست و نفخ را درمان می کند.
درمان دیابت
زردآلو کالری و کربوهیدرات کاملا پایینی دارد (این میوه شامل 17 کالری و 4 گرم کربوهیدرات می باشد) که برای دیابتی ها مفید است و می تواند بخشی از رژیم غذایی افراد دیابتی باشد، فیبر زردآلو می تواند سطح قند خون را تنظیم کند.
همچنین شاخص گلیسمیک پایینی دارد، به این معنی که اثر پایدار بر روی سطح قند خون دارد. زردآلو غنی از ویتامین ایی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و سطح قند خون را بهبود می بخشد
مبارزه با التهاب
نه تنها زردآلو بلکه هسته آن در تسکین التهاب موثر است. در حقیقت، مطالعه انجام شده روی حیوانات نشان می دهد که چگونه روغن هسته زردآلو در برابر کولیت زخمی، که یک بیماری ملتهب روده است از بدن محافظت می کند.
زردآلو حاوی بتا – کریپتوزانتین است که می تواند از آرتروز و دیگر بیماری های التهاب مفاصل جلوگیری کند. منیزیم در میوه ها نیز می تواند درد التهابی را کاهش دهد. زردآلو به دلیل دارا بودن مقداری اسید سالسیلیک، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.
بهبود بینایی
مصرف زردآلو بطور منظم با کاهش خطر از دست رفتن بینایی مرتبط بوده است. اما مهمتر از هر چیزی، زردآلو غنی از کاروتنوئیدها، زانتوفیل رتینول و ویتامین آ است که می تواند از بیماری های بینایی مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند و به رشد اطفال کمک می نماید.
همچنین کاربرد موضعی عصاره هسته زردآلو می تواند با تحریک تولید اشک، خشکی چشمان را کاهش دهد.
جلوگیری از آسیب کبد
زردآلو می تواند از آسیب کبد جلوگیری کرده و از علایم بیماری چربی کبد (تجمع چربی در کبد) محافظت کند. جالب تر اینکه، زردآلو در بازسازی کبد موثر است.
محافظت از قلب
پتاسیم موجود در زردآلو می تواند سطوح فشار خون را کاهش دهد، در نتیجه از حملات قلبی و بیماری های قلبی مانند آترواسکلروز جلوگیری می کند. همچنین فیبر موجود در این میوها سطح کلسترول را کاهش می دهد.
زردآلو مجاری عروق را باز می کند. بدین جهت بهتر است آن را در ساعت 10 صبح و 5 عصر میل کنید. این میوه خاصیت آرام بخشی و نشاط آوری دارد؛ به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که ناراحتی قلبی دارند، توصیه می شود.2
درمان یبوست
زردآلو سرشار از فیبر است. بنابراین میتواند اجابت مزاج را بهبود ببخشد. اغلب توصیه میشود بیمارانی که به طور مکرر از یبوست رنج می برند از این میوه استفاده کنند زیرا خاصیت ملین دارد. فیبر به اجابت مزاج کمک میکند. در چنین شرایطی انتقال مواد قابل دفع از بدن به سمت رودهها راحت تر میشود و به سادگی از بدن خارج میگردد.
فیبر به تولید شیره معده کمک میکند و همین امر جذب مواد مغذی را ساده تر خواهد کرد. در چنین شرایطی غذا به راحتی شکسته میشود تا هضم آن راحت تر گردد. علاوه بر این، فیبر میتواند حرکات دستگاه گوارش را تحریک کند و این حرکات باعث میشود اجابت مزاج بهتر شود.
سلامت استخوانها
زردآلو دارای مواد معدنی ارزشمند ومهمی است که برای سلامت و رشد استخوانها ضروری است. موادی همچون کلسیم، فسفر، منگنز، آهن و مس نقش بسیار مهمی در ایجاد استخوان و حفظ سلامت آن بازی میکنند. بنابراین، خوردن زرد آلو شما را مطمئن میسازد که استخوانهای سالمی دارید و از بروز شرایط مرتبط با پیری همچون پوکی استخوان جلوگیری میکند.
سطح مایعات و متابولیسم:
سطح مایعات در بدن عمدتا به دو ماده معدنی یعنی پتاسیم و سدیم بستگی دارد.
مقدار بالای پتاسیم در زردآلو به تعادل سطح مایعات در بدن کمک میکندو شما را مطمئن میسازد که انرژی بدن به صورت مساوی در میان همه اندامها و عضلات توزیع شده است. با حفظ سطح الکترولیت ها در بدن، شما میتوانید انرژی بیشتری داشته باشید، از گرفتگی عضلات بکاهید، از جریان خون در سرتاسر بدن مطمئن شوید.
بهبود گوش درد
زردآلو برای گوش درد بسیار عالی است. اگرچه مکانیسم این عمل هنوز مشخص نشده است اما تجربه نشان میدهد که استفاده از زردآلو برای گوش درد مفید خواهد بود. ریختن چندقطره از آن در گوش میتواند یک درمان سریع برای دردهای ناشی از عفونت باشد.
دانشمندان بر این باورند که مواد آنتی اکسیدانی موجود در زردآلو میتواند چنین نتایجی داشته باشد.
تب:
آب زردآلو معمولا برای بیمارانی توصیه میشود که از تب رنج میبرند. این ماده ویتامینها، مواد معدنی، کالریها و آب مورد نیاز بدن را تامین میکند. همچنین این میوه خوشمزه قادر است سموم را از اندامهای مختلف بدن دفع نماید. برخی از افراد از زردآلوی بخار دیده برای کاهش تب استفاده میکنند.
در این روش، زردالو به عنوان یک ماده ضدالتهاب و تسکین دهنده عمل میکند و میتواند بر روی سطح دمای بدن تاثیر بگذارد. علاوه بر این، زردآلو میتواند التهاب موجود در سایر بخشهای بدن را کاهش دهد.
اختلالات پوستی:
زردآلو برای مراقبت از پوست بسیار مفید است. این ماده میتواند به سرعت جذب پوست شود و بعد از اعمال آن، پوست چرب نخواهد بود. زردالو تنها برای نرمی و درخشندگی پوست مورد استفاده قرار نمیگیرد. این میوه در درمان بیماری های مختلف پوستی همچون اگزما و خارش نیز موثر است. این موضوع به خاطر وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی است که در زردآلو یافت میشود.
این میوه نه تنها مقدار قابل توجهی ویتامین A دارد( میتواند ۶۰ درصد از نیاز بدن به این ویتامین را رفع کند) که به داشتن پوستی سالم تر کمک میکند بلکه حاوی انتی اکسیدانهایی است که از پوست در برابر رادیکالهای ازاد محافظت میکند. همانطور که میدانید رادیکالهای ازاد به از بین رفتن پوست و ایجاد نشانههای پیری در صورت کمک می کنند.
کم خونی:
به خاطر وجود آهن و مس، زردالو میتواند در درمان کم خونی مفید باشد. این خاصیت به افرادی که از کم خونی رنج میبرند بسیار کمک خواهد کرد. کم خونی در اصل کمبود آهن است و میتواند به مواردی همچون ضعف، خستگی، سبکی سر، مشکلات گوارشی و عملکرد ضعیف متابولیسم منجر شود. بدون گلبولهای قرمز خون، بدن نمیتواند اکسیژن مورد نیاز خود را تامین کند. اندامهای بدن نیز در چنین شرایطی به درستی کار نخواهند کرد.
آهن بخش کلیدی تشکیل گلبولهای قرمز است و مس نیز در این فرایند کمک میکند. هردوی این مواد معدنی در زردالو موجودند و میتوانند تشکیل گلبولهای قرمز را تسریع کنند.
سرطان:
دانه زردآلو به درمان سرطان کمک میکند. به خاطر وجود کاروتنوئیدها و از سوی دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانهایی که در زردآلو یافت میشود، این میوه میتواند به محافظت از بدن در برابر آنتی اکسیدانها کمک کند. همانطور که میدانید رادیکالهای ازاد محصول فرعی و خطرناک متابولیسم سلولی هستند و باعث میشوند سلولهای سالم DNA خود را تغییر دهند و به سلولهای سرطانی تبدیل شوند.
آنتی اکسیدانها می توانند این مواد خطرناک را خنثی کنند. در چنین شرایطی می توان مطمئن بود که بدن دچار بیماری هایی همچون سرطان، بیماری قلبی و آلزایمر نمیشود. زردآلو میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
آسم:
محققان و دانشمندان بر این باورند که روغن زردآلو خاصیت ضد آسمی دارد ومی تواند در درمان نشانههای این بیماری مفید باشد. وجود چنین خاصیتی میتواند به کاهش استرس و فشار موجود در ریهها کمک کند. در نتیجه از بروز حملات آسم جلوگیری مینماید.
پی نوشت:
1.www.borna.news
2.www.amnak.com
3.www.majalesalamat.com