خانه » همه » سلامت » 10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!

10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!

جایگزین های خوراکی کرم ضدآفتاب

نور خورشید به جای اینکه پوست را برنزه کند خیلی اوقات موجب سوختگی پوست می شود ، اگر شما هم اینطور هستید و از کرم های ضد آفتاب خسته شده اید ، راه های دیگری وجود دارد که می توانید پوست را حفظ کنید. رژیم غذایی نقش مهمی در بهبود آن دارد.

37ed644c 51c0 4b41 8c88 bd1cb4066646 - 10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!

10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!

از زمانی که بچه بودیم به ما گفته میشد هر وقت بیرون می رویم کرم ضد آفتاب استفاده کنیم. می دانیم که آفتاب سوختگی های مکرر می تواند در پیشرفت سرطان پوست در سالهای بعد نقش داشته باشد. به ما گفته شده است که نور ماوراء بنفش خورشید مضر است. در حالی که هنوز مشخص نیست چه میزان قرار گرفتن در معرض آفتاب به سرطان پوست منجر میشود، ما می دانیم که آفتاب سوختگی قطعاً چیز خوبی نیست و به ما آسیب می رساند.
 

محافظت از پوست در برابر آفتاب

موردی که ما با آن روبرو هستیم: برای سلامتی به ویتامین D ناشی از خورشید احتیاج داریم؛ کمبود این ماده مغذی که برای سیستم ایمنی بدن بسیار حائز اهمیت است، مشکلی جهانی و همه گیر است. بخشی از این امر به دلیل گذراندن مدت زمان زیادی در داخل خانه است، و بخشی دیگر به این دلیل است که وقتی بیرون هستیم، ضد آفتاب استفاده میکنیم و جلوی نور خورشید را مسدود می کنیم.

علاوه بر این، اکثر کرم های ضد آفتاب تجاری حاوی مواد سرطان زا و اخلال کننده هورمون هستند، بنابراین اگر آفتاب سوختگی به سرطان منجر نشود، ممکن است ضدآفتاب به ایجاد سرطان دامن زند.

بسیاری از بیماریهای مرتبط با مواجهه بیش از حد در برابر اشعه ماوراء بنفش، نسبتاً خوش خیم هستند ، به جز ملانوم بدخیم  و در افراد مسن بیشتر اتفاق می افتد، که عمدتا به دلیل طولانی بودن فاصله بین قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و بروز علائم یا نیاز به قرار گرفتن طولانی مدت در برابر نور خورشید، یا هر دو می باشد.

در مقابل … عامل بیماری های سالانه که به طور قابل توجهی محسوس تر است … ممکن است ناشی از سطح بسیار پایین قرار گرفتن در معرض اشعه نور خورشید باشد. این عامل منجر به اختلالات عمده سیستم اسکلتی عضلانی و احتمالاً افزایش خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی و سرطانهای تهدیدکننده حیات می شود.
 

گزینه های جایگزین کرم های ضد آفتاب چه هستند؟

پوشش (یا ماندن در داخل خانه) تنها گزینه برای محافظت کامل از پوست است. اگر تمام بدن شما پوشیده شده باشد، ویتامین D آفتاب را دریافت نمی کنید و فرآیندهای پیچیده ای شامل تنظیم هورمون ها و متابولیسم پروتئین ها که در نتیجه نور خورشید اتفاق می افتد، را محدود میکنید.

اگر به راحتی دچار آفتاب سوختگی میشوید، بهتر است به تدریج پوست خود را در برابر نور خورشید قرار دهید و کم کم زمان قرار گیری در معرض نور خورشید را افزایش دهید. شما می توانید ضد آفتاب غیر سمی مختص به خود را تهیه کنید. همچنین می توانید با خوردن برخی خوراکی ها از درون، از پوست خود محافظت کنید.
 

۱۰ خوراکی برتر برای محافظت طبیعی از پوست

بعضی از خوراکی ها به محافظت از پوست شما در برابر آفتاب سوختگی و اثرات بالقوه مضر آن کمک می کنند. پوست به عنوان بزرگترین اندام شما، از خارج و داخل تغذیه می شود. در ادامه این مقاله از راستینه مفیدترین خوراکی هایی که می توانید برای محافظت از خود در برابر قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش مصرف کنید، ارائه شده است.
 
11(223) - 10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!
 

 آلوئه ورا

آب این گیاه شاداب، تسکین دهنده سوختگی و بثورات پوستی است. این “گیاه جاودانگی” هزاران سال است به عنوان اکسیری واقعی برای همه چیز از یبوست گرفته تا درماتیت استفاده شده است.

کاربرد موضعی با فعالیت آنتی اکسیدانی آلوئه ورا از پوست در برابر آسیب محافظت می کند. با مصرف خوراکی آن، ژل آلوئه ورا تولید کلاژن، ماده اصلی تشکیل دهنده بافت پوست را تحریک می کند.

به طور خاص مشخص شده است که آلوئه ورا باعث کاهش چین و چروک و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست هایی میشود که مدتی طولانی در معرض آفتاب قرار گرفته اند. یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را درون یک اسموتی یا چای بریزید.
 

آووکادو

محافظ پوست را به لیست خواص این میوه فوق العاده اضافه کنید. هنگامی که قبل از قرار گیری در برابر نور خورشید، آووکادو میخورید چربی های موجود در آن باعث کاهش التهاب و آسیب به پوست در اثر اشعه ماوراء بنفش- بی (UVB) می شود. علاوه بر این، در صورت استفاده موضعی، روغن آووکادو آسیب سلولی طولانی مدت را کاهش می دهد.
 
12(200) - 10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!
 

شکلات کاکائویی

کاکائو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام فلاونوئیدها است. آنتی اکسیدان ها با مقابله با استرس اکسیداتیو در سطح سلولی، مواد مغذی مهمی برای کاهش التهاب به شمار میروند.

فلاونوئیدها دارای خاصیت ضد سرطان زا هستند و دقیقاً همانطور که به عنوان فیلتر ماوراء بنفش (UV) برای گیاهانی که آنها را تولید می کنند عمل می کنند، هنگام خوردن آنها نیز همین کار را برای بدن انسان و حیوانات انجام می دهند.

این نتایج حاصل مطالعه ای است که در سال ۲۰۰۶ در مجله تغذیه منتشر شد و نشان داد که افزودن کاکائو خام به رژیم های افراد باعث افزایش گردش خون به پوست شده و از کاهش رطوبت پوستی جلوگیری می کند.

تقریباً به هر چیزی که می خورید می توانید کاکائو خام اضافه کنید؛ به خاطر داشته باشید که گرم کردن آن باعث کاهش مواد مغذی آن می شود.
 

ماهی های چرب

درست همانطور که چربی موجود در آووکادو از پوست محافظت می کند، چربی های مختلف موجود در ماهی (امگا ۳) نیز اثر مشابهی دارند.

مشخص شده است که مصرف منظم روغن ماهی علاوه بر فواید آن برای سلامتی مغز و قلب، باعث افزایش ایمنی پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید می شود.

علاوه بر این،اسید چرب امگا ۳ موجود در ماهی، سیستم ایمنی بدن را تعدیل می کند، که می تواند به جلوگیری از پیشرفت سرطان پوست کمک کند. شاه ماهی وحشی، ماهی قزل آلا و ساردین منابع خوبی از چربی امگا ۳ هستند.
 
13(171) - 10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!
 

گریپ فروت

این دسته از مرکبات سرشار از ویتامین C است. احتمالاً کاملاً مطلع هستید که چگونه این ماده مغذی از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و با سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری های دیگر مبارزه می کند. ویتامین C موجود در آن نیز در سلامت پوست نقش دارد.

هنگامی که در معرض آفتاب قرار می گیرید، سلولهای پوستی دچار استرس اکسیداتیو می شوند. در نتیجه، تجزیه کلاژن، الاستین و حتی DNA سلولی در صورتی که توسط آنتی اکسیدان ها برای بازگرداندن تعادل اتمی، خنثی نشود، می تواند اتفاق بیفتد. ویتامین C موجود در گریپ فروت می تواند از استرس اکسیداتیو در داخل بدن جلوگیری کند، کاری که هیچ ضد آفتابی نمی تواند انجام دهد.
 

چای سبز

پلی فنول ها انواعی از آنتی اکسیدان هستند که به وفور در چای سبز یافت می شود. یکی از آنها EGCG (epigallocatechin-3-gallate) است که به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی خود شناخته شده است.

مشخص شده است که کاربرد موضعی چای سبز به پوست قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب، مانع از فعالیت های اکسیداتیون اشعه ماوراء بنفش و متعاقب آن رشد سلول های ملانومای انسان (سلول های سرطانی) می شود. حداقل دو فنجان در روز برای سیستم ایمنی بدن و حمایت از آنتی اکسیدان چای سبز بنوشید.
 
14(156) - 10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!
 

انار

این میوه قرمز پررنگ منبع عجیبی از دو نوع آنتی اکسیدان دیگر است: آنتوسیانین های فلاونوئید و تانن های پلی فنول. آنتوسیانین رنگ دانه ای است که در گیاهان تیره (سیاه، قرمز و بنفش) یافت می شود و تانن ها یک رنگدانه قهوه ای هستند.

مطالعه انجام شده روی پوست های آسیب دیده تحت درمان با آب انار قبل از قرار گرفتن در معرض UVB نشان داد که کاهش قابل توجهی در اکسیداسیون پروتئین و کاهش تولید آنزیم هایی که باعث شکستن کلاژن می شوند وجود دارد.

علاوه بر این، انار با تسریع مکانیسم های ترمیم از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی خود، از آسیب DNA سلول های پوست جلوگیری می کند. این اثر به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سلولهای سرطانی را با گذشت زمان کاهش می دهد.
 

سیب زمینی شیرین

همانطور که در خوراکی های دیگر در بالا دیدیم، آنتی اکسیدان های موجود در رنگدانه های مختلف نقش مهمی در محافظت از پوست ناشی از قرار گیری طولانی مدت در برابر نور خورشید و سلامت عمومی پوست ایفا میکنند. رنگدانه دیگری که به نظر می رسد خاصیت ضد پیری پوست دارد، بتا کاروتن (نوعی کاروتنوئید) است که عامل رنگ نارنجی هویج و سیب زمینی شیرین است.

علاوه بر فعالیت آنتی اکسیدانی، کاروتنوئیدها در واقع پرتوهای UVB و UVA را جذب می کنند و از آسیب به سلول های پوستی جلوگیری می کنند. افزایش مصرف سیب زمینی شیرین، هویج، کدو، پاپایا، فلفل دلمه ای، طالبی و سایر خوراکی های زرد و نارنجی، پوست شما را از داخل محافظت میکند اما می تواند چندین هفته طول بکشد تا این خاصیت در سلول های پوست شما جمع شود.

کاروتنوئیدهای سبز و قرمز (که در خوراکی هایی مانند اسفناج، گوجه فرنگی و هندوانه وجود دارد) همراه با خوراکی های دارای رنگ نارنجی با همکاری هم به محافظت از پوست کمک میکنند.
 
15(119) - 10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می کند!
 

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ها سرشار از لیکوپن، نوعی کاروتنوئید قرمز هستند. همچنین با وجود مقدار زیادی ویتامین C ، گوجه فرنگی و محصولات آن پوست شما را تغذیه و از آن محافظت می کنند.

مطالعه ای در سال ۲۰۰۱ نشان داد افرادی که هر روز به مدت ده هفته رب گوجه فرنگی می خورند، بعد از همان میزان قرار گرفتن در معرض آفتاب، چهل درصد کمتر از افرادی که آن را نخورده اند، دچار آفتاب سوختگی می شوند.
 

گردو

این دسته از مغزیجات که به شکل مغز است منبعی ترد و خوشمزه و با تنوع از چربی های امگا ۳ هستند. مطالعه پیرامون اسیدهای چرب امگا ۳ رژیم غذایی و تأثیر آنها بر سرطان پوست نشان میدهد:

مطالعات بالینی نشان داده اند که هضم امگا ۳ FA (اسید چرب) از بدن در برابر سمیت سلولی ناشی از UVR محافظت می کند، آستانه اریتما UVR (آفتاب سوختگی) را بالا می برد، سطح پروستاگلاندین E2 (PGE2) التهابی و سرکوب کننده سیستم ایمنی را در پوست افرادی که بیش از حد در معرض اشعه خورشید قرار گرفته اند کاهش می دهد و به نظر می رسد از پوست انسان در برابر سرکوب سیستم ایمنی ناشی از اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند.

شما می توانید به عنوان میان وعده یک مشت گردو بخورید، در سالادها، در سوپ ها و به صورت روغن گردو روی سبزیجات یا میوه ها، گردو را میل کنید.

البته، محافظت از پوست در برابر آفتاب تنها فواید سلامتی این خوراکی ها نیست. اگر تصمیم دارید آگاهانه میزان مصرف آنها را به این منظور افزایش دهید، هر روز انواع مختلفی از این خوراکی ها را بخورید.

طول میکشد تا ذخایر مواد مغذی در پوست شما جمع شوند، بنابراین نمی توانید انتظار داشته باشید که آووکادو بخورید، یک فنجان چای سبز بنوشید و بدون آفتاب سوختگی به مدت ۶ ساعت زیر آفتاب بنشینید.

قبل از شروع فصل تابستان، خوردن این خوراکی ها را آغاز کنید و خود را برای قرار گیری در معرض نور خورشید آماده کنید.

منبع: سایت راستینه

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد