با فواید آب کرفس برای سلامتی و تناسب اندام آشنا شوید
آب کرفس سرشار از انواع ویتامینها و آنزیمها است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. آب این سبزی مفید و پرخاصیت، جزو بهترین نوشیدنیهایی است که با داشتن املاح و ویتامینها، علاوه بر اینکه بخش قابل توجهی از نیاز بدن به ویتامینها را تأمین میکند برای لاغری و کاهش وزن نیز بسیار مفید است و مصرف روزانه آن چاقی را که مادر بسیاری از بیماری های قرن حاضر است رفع می کند.
خواص آب کرفس
در طب سنتی ایرانی و سایر کشورها استفاده از انواع کرفس، آب کرفس و تخم کرفس برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها رایج بوده است، زیرا املاح، ویتامینها و فیتوکمیکالهای موجود در آن از نظر کمیت و کیفیت به صورتی تنظیم گردیده که نظیر آن را نمیتوان در مواد غذایی دیگر مشاهده نمود. برخی از خواص آب کرفس عبارتند از:
از مهمترین فواید مصرف آب کرفس استفاده از آن در در تناسب اندام و زیبایی پوست است. با مصرف آب کرفس بدن احساس سیری و پری میکند و فرد بدون پرخوری و مصرف غذای اضافی سیر میشود.، همچنین نوشیدن آب کرفس به طور روزانه، باعث افزایش متابولیسم بدن می گردد. (فزایش متابولیسم به این معنی است که بدن شما کالری بیشتری میسوزاند و در نتیجه با افزایش مصرف انرژی از ذخایر چربی بدن استفاده می کند)
آب کرفس در کاهش فشار خون بالا تاثیر دارد. ماده موجود در آب این سبزی، سبب آرامش بافتها و ماهیچههای بدن و عروق میشود و نرمی و انعطاف خاصی به آنها میبخشد؛ به همین جهت، خون بهآسانی در عروق گردش میکند و به تمام بافتها میرسد و باعث تنظیم فشار خون میگردد. جالب است بدانید که در صورت مصرف مداوم آب کرفس، فشار خون در حد طبیعی باقی میماند و بیشتر از آن کاهش نمییابد و این، یکی از شگفتیهای طبیعت این سبزی است که در کنار عوامل شناخته و ناشناخته موجود در آن، اعمال بسیاری از اعضا بدن انسان را تنظیم میکند.
در طب سنتی از خواص آب کرفس برای کمک به درمان سنگ کلیه استفاده می شده است.
آب کرفس حای مواد ضد سرطانی مختلفی مانند کومارین است. مصرف آب سبزی کرفس بر رشد تومورهای سرطانی تاثیر منفی می گزارد.
خواص آب کرفس برای رفع ناراحتی ها و اختلالات کبدی و کیسه صفرا مفید است. در واقع فتالیدهای موجود در کرفس به کاهش کلسترول بد (LDL) از طریق افزایش ترشح اسیدهای صفراوی در کبد کمک می کنند. همچنین مصرف آب کرفس یکی از اصلی ترین درمانهای خانگی کبد چرب است.
مصرف آب کرفس برای مبتلایان به درد مفاصل، ارتروز، روماتیسم و نقرس مفید است و به درمان این بیماری ها کمک می کند.
مصرف روزانه آب کرفس برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است و به دلیل ویتامینهای فروان موجود در آن بر زیبایی و شفافیت پوست تاثیر بسزایی دارد.
ارزش غذایی آب کرفس
آب کرفس حاوی مقادیر بالایی از ویتامین آ و منبع خوبی از ویتامینهای گروه ب به ویژه ویتامین ب1، ب2 و ب6، یتامین ث و املاح ، پتاسیم، اسیدفولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و آمینواسیدهای ضروری است. همچنین سبزی کرفس منبع غنی ازسدیماست که البته این سدیم با سدیم غیر ارگانیک موجود در نمک طعام متفاوت است. به همین علت است که آب کرفس یک ماده با خاصیت دیورتیک عالی است. (دیورتیک بودن به این معنی است که باعث تخلیه بهتر و سریعتر آب از بدن میگردد و این اثر باعث تسریع سوخت و ساز و در نتیجه مصرف توده چربی بدن میگردد و همزمان این امکان را فراهم می کند تا سموم هرچه سریعتر از بدن خارج شوند.)
طرز تهیه آب کرفس
برای تهیه آب کرفس به یک خوشه کرفس ، دو عدد سیب، یک عدد لیموی پوست کنده نیاز دارید. با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری تمام مواد ذکر شده را آب بگیرید و این نوشیدنی را بلافاصله مصرف کنید تا از تمام فواید درمانی آن بهرهمند شوید. همچنین، شما می توانید از مواد دیگری نظیر هویج، لیموترش، زنجبیل و … به آب کرفس خود اضافه نموده و بر خواص بیشمار آن بیفزایید.
بهترین زمان خوردن آب کرفس
بهترین زمان خوردن آب کرفس صبح ناشتا است. همچنین شما میتوانید یک تا دولیوان از آن را شبها قبل از خواب بنوشید. نکته مهم این است که به طور کلی بهترین زمان خوردن آب میوهها و سبزیجات بلافاصله بعد از آب گرفتن است تا همه ویتامین ها و آنزیم های موجود در آن به شما برسد.
مضرات آب کرفس (موارد احتیاطی و منع مصرف)
کسانی که مبتلا به صرع هستند نباید آب کرفس مصرف کنند، زیرا باعث تشدید حملات صرع می گردد.
کسانی که دچاراسهالهستند باید از خوردنکرفس و آب آن خودداری کنند.
زیاده روی در مصرف آب کرفس در دوران بارداری مضر است و خطر سقط جنین را به همراه خواهد داشت.
افراط در رژیم غذایی حاوی آب کرفس به هیچ عنوان توصیه نمی شودچرا که کرفس از سبزی هایی است که ( اگزالات) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن مضر است. همچنین زیاده روی در رژیم لاغری با آب کرفس عوارضی همچون گود رفتن زیر چشم ها، لاغر شدن صورت، عصبی شدن، زود رنج شدن، کم شدن آب زیر پوست را ایجاد می کند.
منبع: سایت ستاره