دستورالعمل خودسازی و چله گیری آیت الله حق شناس
۱۳۹۸/۰۷/۰۷
–
۳۳۲۵ بازدید
سلام..دستور کامل و صحیح چله ایت الله حق شناس رو بهم بگین..تو هر سایتی که میری که چیز نوشته .دستور ها با هم فرق دارن ..
مطالعه و تحقیق، کم خوری، کم خوابی، کم گویی، تلاوت قرآن، دعا و توسل، ورزش، تفریح سالم، نماز اول وقت، نماز جماعت، کنترل چشم و گوش و ترک گناه، تهجد و سحر خیزی و مانند آن.
ابتدا برخی از این موضوعات را به قدر توان انتخاب کنید و نسبت به آنها مراقبه خود را به صورت چله گیری شروع نمایید و هر شب هنگام خواب عملکرد خود را بررسی کنید، کارهایی که موفق بوده اید را تیک بزنید و سعی کنید هر روزی که می گذرد، تعدات تیک ها را نسبت به موارد انتخابی کامل کنید.
این برنامه را به صورت چهل روز، چهل روز، ادامه دهید تا یک سال که کامل شد، ملکه می شود و می توانید موارد دیگری را نیز در دستور کار قرار دهید و پیش بروید.
چله آیت الله حق شناس:
مرحوم حقشناس این روش از چله زیارت عاشورا را از مرحوم آیتاللهالعظمی بروجردی فرا گرفته بود و خودش نیز شرایطی را از اخبار و روایات و مکاشفاتش استنباط کرده بود.
بزرگترین اصلی که آیتالله حقشناس بر آن پافشاری داشت، عزم و اراده چهل روزه بر مراقبه از اعمال و ترک محرمات و انجام واجبات بود، به خصوص مراقبت از زبان، زبانی که در این چهل روز قرار است کلمات و بندهای زیارت عاشورای امام حسین (ع) بر آن جاری شود، باید پاک و ظاهر باشد.
مرحوم حقشناس میفرمود:: اگر کسی در این چهل روز مواظبت بر ترک محرمات و انجام واجبات به خصوص مراقبه از ترک گناههای زبانی نداشته باشد و این چله را با بقیه شرایطش به جای آورد، من به هیچ وجه تضمین نمیکنم به حاجتش برسد.
بنا بر توصیههای آیتالله حقشناس معتقد بود: همین که آدمی در این چهل روز تصمیم و اراده حقیقی بر ترک محرمات و انجام واجبات داشته باشد. کافی است و این شرط زیاد هم سخت نیست من خودم بارها به آدمهای معمولی، این چله زیارت عاشورا را توصیه کردهام، در چند مورد بعضی از آنها پس از چهار پنج روز آمدند و با خوشحالی و شعف از من تشکر کردند و اعتراف کردند فقط سه چهار روز بوده که این چله زیارت عاشورا را شروع کرده بوده اند که حاجتهایشان به آنها داده شده است.
آیتالله حقشناس معتقد بود که در این چله، بعد از شرط اهتمام بر ترک محرمات و انجام واجبات، بعضی امور توصیه اکید است و بهتر است حتماً رعایت شود:
– خواندن زیارت، چهل روز پشت سر هم و مستمر باشد.
– خانمهای محترمه در ایامی خاص که نمیتوانند نمازها را به جای آورند، در آن روزها یکی از نزدیکان و آشنایانشان را راضی کنند به جای آنها این زیارت را به جای آورد تا چله و استمرار چهل روزه منقطع شود.
چگونه چله زیارت عاشورا بگیریم؟
– همه زیارت و دیگر اعمال باید یکسره و بدون فاصله خوانده شود؛ یعنی نباید زیارت و اعمالش را تقسیم کرد و بخشی را در ساعتی و بخشی دیگر را در وقتی دیگر انجام داد.
– کلمات و عبارات صحیح و درست ادا شود.
– حرف نزدن در بین خواندن زیارت عاشورا (بعضی میگفتند با توجه به طولانی بودن این عمل، در صورت ضرورت ان شاءالله حرفهای ضروری خللی ایجاد نمیکند).
* سایر مسائلی که بهتر است در چله زیارت عاشورا مورد توجه قرار گیرد، اما اگر مقدور نشد، ان شاءالله مشکلی نیست:
– اولین روز از چله زیارت عاشورا، چهارشنبه باشد.
– این زیارت روزها خوانده شود؛ یعنی از صبح بعد از طلوع آفتاب تا عصر قبل از غروب آفتاب. (بعضیها رعایت این شرط را لازم برشمردهاند).
– به جز همسر و اعضای خانه، دیگران از این چله باخبر نشوند.
(حاج آقا تأکید میکرد: قبل از شروع بهتر است همسر را در جریان بگذارید و او را نیز توجیه کنید تا حد امکان دیگران از این امر مطلع نشوند)
– در این چهل روز، هر روزه به نیت سلامتی حضرت بقیهالله امام زمان (عج) صدقهای پرداخت شود.
دستورالعمل و شیوه به جای آوردن این چله زیارت عاشورا
این شیوه زیارت عاشورا از دو بخش تشکیل شده است. دومین بخش درست همان روشی است که در زیارتنامهها و مفاتیحالجنان ذکر شده است؛ بنابراین فقط اولین بخشی که به طور معمول حداکثر ۱۵ دقیقه طول میکشد، به آن اضافه میشود.
چگونه چله زیارت عاشورا بگیریم؟
طریق اول:
– صد مرتبه تکبیر میگویید. (اللهاکبر)
– لعن و سلامهای زیارت عاشورا را یک بار میخوانید؛ یعنی از «اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و …» تا انتهای «السلام علی الحسین و علی علیبن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.») این دو بخش در قسمتهای پایانی زیارت عاشورا قرار دارد و قبل از هر دو بخش نوشته است: پس صد مرتبه میگویی: …، اما شما در این قسمت، این دو فقره معروف به لعن و سلام را فقط یک مرتبه میخوانید (- خواندن زیارت عاشورا از ابتدای زیارت تا ابتدای این دو فقره لعن و سلام.
– خواندن دو رکعت نماز به نیت هدیه به حضرت اباعبدالله الحسین (ع).
– دوباره صد مرتبه تکبیر گفتن.
طریق دوم:
خواندن زیارت عاشورای امام حسین (ع) به همان روشی که در مفاتیح الجنان آمده است؛ یعنی زیارت عاشورا را از ابتدا تا انتها با همان صد لعن و صد سلام که در متن زیارت مکتوب است میخوانید. به هیچ وجه دو رکعت نمازی را که بعد از زیارت وارد شده است، یادتان نرود؛ زیرا این دو رکعت نماز، از اجزای زیارت عاشورای امام حسین (ع) محسوب میشود و باید خوانده شود.