خانه » همه » مذهبی » حق بیمه- شکایت کارگر

حق بیمه- شکایت کارگر


حق بیمه- شکایت کارگر

۱۳۹۵/۱۲/۰۹


۶۰۳ بازدید

خودداری کارفرما از پرداخت حق بیمه؟

با عرض سلام خدمت پرسشگر محترم
ضمن تشکر از ارتباط جنابعالی با این مرکز، ابتدالازم است خدمت شما متذکر شویم که این سامانه، متعلق به اداره ی مشاوره و پاسخ نهاد نمایندگی رهبری در دانشگا ها بوده و مسوولیت آن پاسخگویی و مشاوره به دانشجویان عزیز و نسل جوان پیرامون سوالات و شبهات دینی ، اعتقادی، سیاسی و … می باشد. فلذا هیچ گونه مسوولیت خاص دیگر و اجرایی نداشته و ارتباط خاص و ارگانیکی نیز با دفتر رهبری یا ریاست جمهوری وسایرسازمانها ووزراتخانه ها ندارد.
پرسشگر گرامی، به نوبه خود از بابت مشکلاتی که برای شما ایجاد شده است متاسفیم ،لذا راهکار ما جهت رسیدگی به وضعیت پیش ا مده این است که با مراجعه به افرادی که با مسائل حقوقی آشنا هستند و یا با گرفتن وکیل، مسئله پیش آمده را از طریق حقوقی و مراجع قضائی دنبال کنید. همچنین شما بایستی با سند ومدرک انرا به مسئولان مربوطه (اداره کار، دیوان عدالت و….)گزارش نمایید. جهت احقاق حق وحقوق خود به اداره کار مراجعه نمایید ودرصورت نتیجه نگرفتن به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایید واعتراض وشکایات خود را ازعلت وضعیت پیش آمده پیگیری نمایید که امیدواریم با پیگیری های مستمر مشکلات شما و هرچه زودتر برطرف گردد.
البته ناگفته نماند که ارائه شکایت یا گزارش از تخلفات یک سازمان یا افراد خاص دارای مراحل قانونی است که باید طی شود علاوه بر اینکه در هر سازمانی رسیدگی به شکایات مردمی وجود دارد نهادهای دیگری هم مانند سازمان بازرسی کل کشور ودیوان عدالت اداری وظیفه رسیدگی به شکایات مردمی را دارند. البته ارائه شکایات باید مستند و با دلیل و مدرک باشد. ، سامانه رسیدگی به شکایات سازمان بازرسی کل کشور به نشانی اینترنتی http: / / shekayat. bazresi. ir آماده دریافت شکایات و اعلامات شهروندان محترم در این زمینه است
مرجع شکایت خودداری کارفرما از پرداخت حق بیمه
کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و کارگر بیمه شده به سازمان تامین اجتماعی است و وظیفه دارد در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر کند، سهم خود را بر آن بیفزاید و به سازمان تأدیه کند. قانونگذار کارفرما را مکلف به پرداخت حق بیمه ماهیانه کرده و سازمان تامین اجتماعی نیز مرجع رسیدگی کننده به صورت مزد و اسناد و مدارک کارفرما تعیین شده است.
کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد؛ همچنین صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به سازمان تسلیم کند. سازمان حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار می إهد و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت به شرح ماده ۱۰۰ قانون تامین اجتماعی اقدام و مابه التفاوت را وصول می کند. هرگاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را رأسا تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد. در صورتی که کارفرما از ارسال صورت مزد مذکور خودداری کند سازمان می تواند حق بیمه را رأسا تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول کند.
از این تکلیف قانونی چنین استنباط می شود که سازمان مکلف است از یک طرف سابقه خدمت مستخدم را محاسبه و از طرف دیگر حق بیمه یا مابه التفاوت را از کارفرما وصول کند. با این توصیف موجبی برای طرح دعوی در محاکم قضایی نخواهد بود؛ با این وجود این در صورتی که سازمان از انجام وظیفه قانونی مبنی بر محاسبه سنوات خدمتی خودداری کند، کارگر حق خواهد داشت به دیوان عدالت اداری رجوع کند. اگر کارفرما حق بیمه کارگر را پرداخت نکرد، باید به کجا مراجعه کرد؟ تا چند سال پیش در این خصوص اختلاف بود. برخی به دادگاه ها مراجعه می کردند و برخی دیگر از مراجع سازمان تامین اجتماعی آن را مطالبه می کردند. در سال 1390 رای وحدت رویه دیوان عالی کشور به این اختلافات پایان داد.
منبع: http://www.hvm.ir/print.asp?id=37971

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد