خانه » همه » مذهبی » رهبری و امید به آینده

رهبری و امید به آینده


رهبری و امید به آینده

۱۳۹۵/۱۰/۱۳


۲۵۴ بازدید

میخواستم بدونم چرا رهبر انقلاب انقدر به آینده انقلاب امیدوارند؟ومعتقدند آینده از امروز ودیذروز روشنتر است؟آیا این،اعتقاد واقعی معظم له است یا جنگ تبلیغی است؟با توجه به اینکه هرچه مطالعه میکنیم با گذشت زمان،انحراف از آرمانهای انقلاب در بین مسولین خرد وکلان و توده مردم بیشتر میشود.امید به آینده،پشوانه اش چیست؟وقتی که رفتار و ساده زیستی و عدالتخواهی مسوولین،روزبه روز کمترمیشود.مقایسه کنید دولتهای صدر انقلاب را با امروز.مگر پیشرفت انقلاب به دست مردم ومسوولین نیست؟

امیدواری رهبری به آینده تنها جنبه تبلیغی و روانی نداشته و مستند به ظرفیت ها ، امکانات و توانمندیهای کشور در عرصه های مختلف است که تا کنون برخی از آنها ظهور و بروز پیدا نموده است . امروز نظام جمهوری اسلامی با وجود همه دشمنیها و کارشکنیها و سنگ اندازیهای دشمنان در عرصه های گوناگون پزشکی ، نانو ، الکترونیک ، هوا و فضا ، هسته ای ، نظامی و… رشد و پیشرفت زیادی پیدا نموده است و در برخی حوزه ها کشور ما جزو چندین کشور برتر دنیا قرار گرفته است . این ها بیانگر وجود ظرفیت های فراوان انسانی و غیر انسانی برای پیشرفت در کشور است که می تواند کشور ما را به جایگاه شایسته خود برساند و این یکی از عواملی است که دشمنی و کینه دشمنان را نسبت به انقلاب اسلامی به دنبال داشته است . مقام معظم رهبری در این باره فرمودند : «دشمنی نظام مستکبر آمریکایی و هر مستکبر در دنیا با نظام اسلامی , به خاطر پرچم برافراشته عدالت است , به خاطر این است که می بیند با نام اسلام و با تعالیم والای اسلام کشوری دارد به سمت رشد و توسعه و پیشرفت علمی و عملی حرکت می کند می داند که این , جلوی نفوذ آنها را خواهد گرفت . آنها با هر کشوری که خارج از قلمرو قدرت آنها به توسعه , به سمت رقابت با آنها حرکت کند , مخالفند . آنها در مناطق مختلف عالم – که از لحاظ منابع حیاتی و منابع اقتصادی و زیر زمینی , ثروتمند و غنی است – منافع خودشان را دنبال می کنند و در پی این هستند که ظالمانه و مستکبرانه براین کشورها پنجه بیفکنند وبا قدرت زور و زر و تزویر خودشان بتوانند این منابع را در اختیار بگیرند . دشمنی آمریکا و استکبار با ایران اسلامی به خاطر این حرکت قدرتمندانه مردمی است چون ایمان مردم , علاقه مردم به استقلال , و اطمینان به نفس مردم , به ضرر آنهاست . آنها می خواهند کشور ما را همیشه وابسته نگه دارند . آنها می خواهند از لحاظ فرهنگی , اقتصادی و سیاسی کشورهای این منطقه را وابسته به خودشان نگه دارند . وقتی کشوری مستقل است , وقتی اطمینان به نفس دارد و با اعتماد به خود , در راهی که او را به سمت اهداف والا می رساند , حرکت می کند , طبعا اینها ناراضی می شوند . نارضایتی دشمنان جهانی ما به این خاطر است . آنها وقتی راضی می شوند که ملت ایران اختیار دین ودنیا و فرهنگ و اقتصاد خود را یکسره به آنها بسپارد . ملت ایران امروز بیدار شده است و زیر بار چنین زور گویی ها و قلدری هایی نمی رود. » (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع مردم رفسنجان , 18/2/84)
گرچه مشکلات و آسیب هایی در کشور وجود دارد ، اما وجود این آسیب ها به معنای انحراف نظام از اصول و ارزشهای خود نبوده و این مشکلات و کاستیها موانعی بر سر راه پیشرفت کشور می باشند که باید با همت و تلاش مسئولان و همراهی مردم برطرف گردد .
هر انقلاب در معرض آسیب ها و انحرافاتی است که ممکن است در مسیر حرکت آن خلل وارد نماید از این رو چالش و دغدغه اصلی همه‌ى تحولات بزرگ اجتماعی از جمله انقلابها صیانت از جهت گیری‌های اصلى آن ها است . زیرا اگر جهت گیری به سمت اهداف در یک انقلاب مورد توجه و صیانت قرار نگیرد انقلاب از اهداف ترسیم نموده فاصله گرفته و به نتیجه مطلوب نخواهد رسید این مسأله از آنجا اهمیت بیشتری پیدا می کند که توجه داشته باشیم که به طور معمول تغییر در جهت گیری ها تدریجی و نامحسوس است و این گونه نیست که تغییر در اهداف و جهت گیری یک انقلاب آنی و بسیار محسوس باشد, انحراف ها و آسیب ها از یک نقطه کوچک آغاز می گردند وآرام آرام در روند حرکت انقلاب تأثیر می گذارند . علاوه بر اینکه افرادی که در پی تغییر هویت یک انقلاب بر می آیند معمولاً به گونه ای آرام و در پوشش های پنهان و ظاهر فریب حرکت می کنند که ایستادگی و واکنش در برابر آن ها شکل نگیرد تا بتوانند اهداف خویش را دنبال نمایند . بدین منظور برای جلوگیری از هرگونه انحراف در اهداف ترسیم شده در هر انقلاب باید از یک سو شاخص هایی ترسیم نمود و حرکت انقلاب را بر اساس آن ارزیابی نمود .شاخص ها همانند قطب نما مسیر حرکت را به اهداف و مقصد مشخص نموده و راه را از بیراهه جدا می نمایند و از سوی دیگر لازم است حرکت هر انقلاب در ابعاد مختلف آسیب شناسی شود و حرکت انقلاب اصلاح شود. این مسأله در مورد انقلاب اسلامی نیز مطرح است بر این اساس برای ارزیابی و تحلیل حرکت انقلاب اسلامی و جلوگیری از انحراف , باید به شاخص ها و محورهای اساسی انقلاب اسلامی توجه شود و حرکت انقلاب اسلامی با آن سنجیده شود علاوه بر اینکه انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف آسیب شناسی شده و کانون های آسیب , شناسایی و ترمیم و اصلاح شوند .
ما معتقدیم با وجود فراز و نشیب های بسیار در روند حرکت انقلاب اسلامی و موانع و مشکلات و علی رغم وجود دشمنی ها و کارشکنی هایی که از سوی دشمنان داخلی و خارجی متوجه نظام جمهوری اسلامی شده است , در حرکت کلی انقلاب اسلامی هیچگونه انحرافی صورت نگرفته است و انقلاب اسلامی به سمت اهداف خویش در حرکت است هر چند در برهه هایی این روند پر شتاب بوده و در برهه هایی به دلایل گوناگون از شتاب آن کاسته شده است ولی در مجموع حرکت نظام جمهوری اسلامی در مسیر تحقق اهداف و آرمان های ترسیم شده بوده و انحرافی در آن صورت نگرفته است . در اثبات این مدعا شاخص های محوری و اساسی انقلاب اسلامی را از دیدگاه امام راحل و مقام معظم رهبری که محور و مدار حرکت انقلاب اسلامی از آغاز تا کنون بوده است , را به اختصار برمی شمریم که خود بیانگر عدم انحراف انقلاب اسلامی از اصول و مبانی خویش است .
1. اسلام ناب , یکی از شاخص های محوری انقلاب اسلامی , اسلامی بودن نظام و حرکت آن در راستای تحقق اسلام ناب بود . امام راحل فرمودند:« اسلام و حکومت اسلامی پدیده الهی است که با بکار بستن آن سعادت فرزندان خود را در دنیا و آخرت به بالاترین وجه تأمین می کند و قدرت آن را دارد که قلم سرخ بر ستمگریها و چپاولگریها و فسادها و تجاوزها بکشد و انسانها را به کمال مطلوب خود برساند و مکتبی است که بر خلاف مکتب های غیر توحیدی در تمام شئون فردی و اجتماعی و مادی و معنوی و فرهنگی و سیاسی و نظامی و اقتصادی دخالت و نظارت دارد و از هیچ نکته ولو بسیار ناچیز که در تربیت انسان و جامعه و پیشرفت مادی و معنوی نقش دارد فرو گذار ننموده است و موانع و مشکلات سر راه تکامل را در اجتماع وفرد گوشزد نموده و به رفع آن ها کوشیده است .» (صحیفه نور , ج21, ص 176)
مقام معظم رهبری وِیژگی های اسلام ناب را چنین برشمردند« اسلام ناب محمدی (ص) اسلام عدل و قسط است , اسلام عزت و اسلام حمایت از ضعفا و پابرهنگان و محرومان است , اسلام دفاع از حقوق مظلومان و مستضعفان است , اسلام جهاد با دشمنان و سازش ناپذیری با زورگویان و فتنه گران است , اسلام اخلاق و فضیلت و معنویت است » (حدیث ولایت , ج1, ص 222-223)
همچنین فرمودند :« فکر اسلام ناب، فکر همیشگی امام بزرگوار ما بود؛ مخصوص دوران جمهوری اسلامى نبود؛ منتها تحقق اسلام ناب، جز با حاکمیت اسلام و تشکیل نظام اسلامى امکانپذیر نبود. اگر نظام سیاسی کشور بر پایه‌ی شریعت اسلامی و تفکر اسلامی نباشد،امکان ندارد که اسلام بتواند با ستمگران عالم، با زورگویان عالم، با زورگویان یک جامعه، مبارزه‌ی واقعى و حقیقی بکند. لذا امام حراست و صیانت از جمهوری اسلامی را اوجب واجبات می دانست. اوجب واجبات، نه از اوجب واجبات. واجب‌ترین واجبها، صیانت ازجمهوری اسلامى است؛ چون صیانت اسلام – به معناى حقیقی کلمه – وابسته‌ی به صیانت ازنظام سیاسی اسلامی است.بدون نظام سیاسی، امکان ندارد. امام , جمهوری اسلامی را مظهر حاکمیت اسلام می دانست. براى همین، امام جمهوری اسلامی را دنبال کرد، در راهش آن همه تلاش کرد و با آن شدت و حدت و اقتدار پای جمهوری اسلامی ایستاد. امام که دنبال قدرت شخصی نبود؛ امام دنبال این نبود که خودش بتواند قدرتی پیدا کند. مسئله‌ی امام، مسئله‌ی اسلام بود؛ لذا پای جمهوری اسلامی ایستاد. این مدل نو را امام به دنیا عرضه کرد؛ یعنی مدل جمهوری اسلامی»(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , نماز جمعه تهران , 14/3/89 )
2. استکبار ستیزی, از شاخص های اصلی انقلاب اسلامی که برخاسته از حاکمیت اسلام ناب است , استکبار ستیزی و مقابله با سلطه طلبی نظام استکبار است . اسلام اجازه نمی دهد که جامعه اسلامی در برابر سلطه طلبی های مستکبران و زور گویان بی تفاوت باشد. امام (ره) فرمودند:« ملت اسلام پیرو مکتبی است که برنامه آن مکتب خلاصه می شود در دو کلمه « لا تظلمون و لا تظلمون » نه ظلم کنید و نه زیر بار ظلم بروید .» (صحیفه نور , ج14, ص 66)
مقام معظم رهبری در این باره فرمودند :« در ایران هر کسی که به انقلاب اسلامی و به اسلام و به پایه های اسلامی این انقلاب اعتقاد دارد , لاجرم به مبارزه همیشگی با پرچمداران قدرت استکباری دنیا که امروز در رأس آن ها آمریکاست نیز اعتقاد دارد .» (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات معظم له در دیدار با جمعی از دانش آموزان و دانشجویان , 10/8/68)
3. حمایت از مظلومان و ستمدیدگان , این ویژگی نیز برخاسته از اسلام ناب است امام راحل فرمودند :« ما اعلام می کنیم که جمهوری اسلامی ایران برای همیشه حامی و پناهگاه مسلمانان آزاده جهان است .» (صحیفه نور , ج20,ص 238)« ما طرفدار مظلوم هستیم هر کسی در هر قطبی که مظلوم باشد طرفدار آنها هستیم » (صحیفه نور , ج4,ص 3) مقام معظم رهبری فرمودند: « شعارها و هدف هایی که این انقلاب ترسیم کرده با ذات و نیازهای ذاتی انسان آمیخته است هدف های این انقلاب عدالتخواهی , تکریم انسان , مبارزه با ستمگری , دفاع از مظلوم , پر کردن شکاف های طبقاتی است … این شعارها هرگز کهنه نمی شود .» (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات معظم له در دیدار با جمعی از دانش آموزان و دانشجویان طرح ولایت , 17/5/81)
4. توجه به مردم , یکی از شاخص های محوری نظام جمهوری اسلامی مردمی بودن آن است پشتوانه اصلی نظام در همه برهه های تاریخی مردم بوده و هستند . امام (ره ) فرمودند:« انقلاب مردم انقلابی است متکی به خود مردم » (صحیفه نور , ج19, ص 58-59) مقام معظم رهبری فرمودند :« امام جمهوری اسلامى را در مقابل این طاغوتهای بشری به وجود آورد؛ اسلام را – که در دل اسلامیت، تکیه‌ی به مردم و رأی مردم و خواست مردم وجود دارد – معیار اصلی این نظام قرار داد. بنابراین جمهوری اسلامی، هم جمهوری است، یعنی متکی به آراء مردم است؛ هم اسلامی است، یعنی متکی به شریعت الهی است. این یک مدل نو است. » (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , نماز جمعه تهران , 14/3/89)
5. عدالت طلبی , از شاخص های محوری نظام جمهوری اسلامی , تلاش برای تحقق عدالت در همه ابعاد و بر پایی نظامی بر پایه عدالت و ریشه کن نمودن ظلم و فساد و تبعیض است .مقام معظم رهبری در این باره فرمودند :« هدف و غایت برای حرکت جامعه اسلامی , تشکیل جامعه عادله است» (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات معظم له در دیدار با اعضای هیأت دولت , 3/6/72) « مشروعیت من و شما وابسته به مبارزه با فساد, تبعیض و نیز عدالت خواهی است . این پایه مشروعیت ماست … ما برای عدالت و رفع تبعیض آمده ایم ما آمده ایم جامعه را از مواهب الهی خودش که مهمترین مواهب الهی در عدالت وجود دارد و همچنین مواهب اخلاقی و معنوی برخوردار کنیم .» (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات معظم له در دیدار با اعضای هیأت دولت , 5/6/82)
6. استقلال , تلاش برای استقلال و ایستادن روی پای خویش همواره از شاخص های اصلی حرکت انقلاب اسلامی بوده است امام (ره) فرمودند:« اساس کار یک جمهوری اسلامی تأمین استقلال مملکت و آزادی ملت ها و مبارزه با فساد و فحشا و تنظیم و تدوین قوانین است که در همه زمینه های اقتصادی , سیاسی اجتماعی و فرهنگی با توجه به معیارهای اسلامی , اصلاحات لازم را به عمل آورد .» (صحیفه نور , ج4, ص 6) مقام معظم رهبری فرمودند : « دشمنی آمریکا و استکبار با ایران اسلامی به خاطر این حرکت قدرتمندانه مردمی است چون ایمان مردم , علاقه مردم به استقلال , و اطمینان به نفس مردم , به ضرر آنهاست . آنها می خواهند کشور ما را همیشه وابسته نگه دارند . آنها می خواهند از لحاظ فرهنگی , اقتصادی و سیاسی کشورهای این منطقه را وابسته به خودشان نگه دارند . وقتی کشوری مستقل است , وقتی اطمینان به نفس دارد و با اعتماد به خود , در راهی که او را به سمت اهداف والا می رساند , حرکت می کند , طبعا اینها ناراضی می شوند . نارضایتی دشمنان جهانی ما به این خاطر است . آنها وقتی راضی می شوند که ملت ایران اختیار دین ودنیا و فرهنگ و اقتصاد خود را یکسره به آنها بسپارد . ملت ایران امروز بیدار شده است و زیر بار چنین زور گویی ها و قلدری هایی نمی رود. » (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات معظم له در اجتماع مردم رفسنجان , 18/2/84 )
آنچه بیان شد شاخص ها و اصولی است که محور و مدار حرکت انقلاب اسلامی را مشخص نموده و سلامت جهت گیری و حرکت کلی نظام جمهوری اسلامی را به اثبات می رساند که با وجود تمامی موانع و دشمنیها و تلاش دشمن برای مبارزه با نظام جمهوری اسلامی و جلوگیری از تبدیل نشدن آن به عنوان الگویی برای کشورهای مسلمان و ملت های آزاده و تلاش برای انحراف در مسیر حرکت آن , انقلاب اسلامی پر توان و با صلابت در مسیر خویش و بر مبانی و اصول خویش حرکت نموده و دشمنان را در رسیدن به اهداف شوم خویش ناکام گذارده است .شدت یافتن دشمنی و کینه نظام استکبار نسبت به انقلاب اسلامی و گسترش حجم مقابله با نظام جمهوری اسلامی خود شاهدی روشن بر عدم انحراف انقلاب اسلامی از مسیر خویش است زیرا اگر انحرافی در اصول , مبانی و ماهیت انقلاب اسلامی صورت گرفته بود و انقلاب اسلامی از مسیر اصلی خویش فاصله گرفته بود باید دشمنان از این روند خشنود شده و از حجم دشمنی های خویش می کاستند مقام معظم رهبری در این باره فرمودند :« باید ببینیم دشمنان دیروز امام در برابر ما چه موضعى می گیرند. اگر دیدیم مواضع ما جوری است که آمریکای مستکبر، صهیونیست غاصب، مزدوران قدرتهای گوناگون، مخالفین و معاندین امام و اسلام و انقلاب از ما تجلیل می کنند، احترام می کنند، بایستی در مواضعمان شک کنیم؛ باید بدانیم که راه درست و مستقیم را نمی رویم.» (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , نماز جمعه تهران , 14/3/89 )
اگر شاخص های محوری نظام مورد توجه مردم و مسئولان نظام قرار بگیرد و حرکت بر اساس آن صورت بگیرد ، از هر انحرافی در روند حرکت نظام جلوگیری به عمل خواهد آمد . فاصله گرفتن از ساده زیستی و گرایش به اشرافی گری در میان مردم و مسئولان از آسیب هایی است که باید با آن مقابله نمود و در این زمینه علما و نخبگان و نهادهای فرهنگی وظیفه مهمی در آگاهی بخشی به افراد جامعه و مسئولان دارند و در کنار آن نهادهای نظارتی و دستگاه قضایی باید نسبت به این مسأله توجه و حساسیت لازم را نشان دهند . ساده زیستی و پرهیز از اشرافی گری و عدالت خواهی باید به گفتمان عمومی جامعه تبدیل شود و هم نسبت به آن فرهنگ سازی در میان افراد جامعه صورت بگیرد و هم مردم در گزینش مسئولان کشور نسبت به حساسیت و دغدغه آنها در آنها در انی خصوص دقت و توجه لازم را داشته باشند .

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد