خانه » همه » مذهبی » تحصیل در حوزه

تحصیل در حوزه


تحصیل در حوزه

۱۳۹۵/۰۹/۱۶


۴۸۲ بازدید

کتب اخلاقی .عرفانی .سلوکی مطاله میکنم اما همیشه روحم تشنه تحصیل در حوزه ست

به طور کلی برای تصمیم گیری صحیح، برای ورود به حوزه، پاسخ به پرسش های زیر راهگشاست :1- آیا توانایی لازم برای یادگیری دروس حوزوی را دارید؟ (تسلط نسبی به زبان عربی یا علاقه مند بودن به یادگیری زبان عربی و …)
2- میزان علاقه شما به علوم دینی چقدر است؟ (زیاد، متوسط، کم)
3- هدفتان از ورود به حوزه چیست؟ ( اگر هدفتان مادی است، ورود به حوزه را فراموش کنید)
4- خودتان می خواهید وارد حوزه شوید یا کسی شما را ترغیب کرده است؟ در این مورد به علایق و توانایی های خودتان نگاه کنید و نه به نظر غیر کارشناسی دیگران، چون ممکن است در ادامه مسیر، با مشکل مواجه شوید.
5- آیا با ورود به حوزه، فکر می کنید مبلغ و خادمی شایسته برای دین اسلام خواهید شد؟
6- نظر خانواده شما در مورد تحصیل در حوزه چیست؟ موافقند یا مخالف؟ در صورت مخالفت آیا توان ادامه مسیر و مقابله با مشکلات را دارید؟
7- آیا از تمسخر افراد به خاطر ورود به حوزه می ترسید؟ اگر از مسخره شدن توسط دیگران ( خانواده، دوستان و …) به خاطر تحصیل در حوزه می ترسید، نباید وارد حوزه شوید. تبلیغ دین خدا باید توسط فردی صورت گیرد که تحمل تمام مشکلات و سختی های راه را داشته باشد؛ مسخره شدن توسط چند فرد ناآگاه که امری بسیار پیش پا افتاده است. اگر این موضوع را برای خود حل نکنید، نباید وارد حوزه شوید، چرا که در ادامه راه با مشکل مواجه خواهید شد.
8 ـ انگیزه و محرک افرادی که می خواهند به حوزه ورود پیدا کنند موارد زیر است : (برای تصمیم گیری صحیح، انگیزه های خود را به طور واقع بینانه مرور کنید)
9- جست وجوى کمالات نفسانى و معنوى؛ در صورتى که انگیزه این باشد باید گفت : هر چند حوزه علمیه محیط مساعدترى براى کسب فضایل روحانى است، ولى چنان نیست که در محیط های دیگر (دانشگاه و …) نتوان بدان رسید. به عبارت دیگر، رسیدن به آنها بیش از هر چیز به عزم و همت و اراده جدى شما و عنایات حق تعالى بستگى دارد، نه به محیط.
10- افزایش اطلاعات دینى؛ نیل به این هدف نیز با برنامه ریزى مطالعاتى منظم در کنار دروس دانشگاهى میسر است. حتى در کنار آنها مى توان از نوار یا دوستان روحانى براى گرفتن برخى از دروس ابتدایى حوزوى استفاده نمود و پس از اتمام تحصیلات نیز مى توان در کنار فعالیت هاى شغلى این گونه مطالعات و دروس جانبى را استمرار بخشید.
11- تخصص یابى در علوم مختلف دینى و خدمت در مسیر اعتلاى دانش و فرهنگ دینى جامعه.
به هر تقدیر، اگر خواستار تحصیل در حوزه علمیه هستید (به خصوص با توجه به مورد سوم) و چنین آرمان بلند و ارزشمندی را منظور دارید، می توانید پس از اتمام تحصیلات به حوزه وارد شوید. این نکته را نیز خاطر نشان می سازیم که دروس حوزوی بر اثر گستردگی بسیار، خیلی دیرتر از آنچه در دانشگاه ها مشهود است، آثار و ثمرات خود را ظاهر می سازد؛ البته با عمق و ژرفای بیشتر.
امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) :
آرام باش، توکل کن، تفکر کن، سپس آستین ها را بالا بزن، آن گاه دستان خداوند را می بینی که زودتر از تو دست بکار شده اند.
موفق باشید.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد