خانه » همه » مذهبی » نقش دولت در تحقق اهداف انقلاب

نقش دولت در تحقق اهداف انقلاب


نقش دولت در تحقق اهداف انقلاب

۱۳۹۵/۰۸/۱۸


۳۷۱ بازدید

نقش دولت در تحقق اهداف انقلاب بیشتر است یا مردم؟مصادیق رفتاری هر کدام را چه مواردیست؟

در تحقق اهداف انقلاب اسلامی که بر پایه فرهنگ ناب اسلامی شکل گرفته است و به دنبال حاکمیت ارزش های دینی ، استقلال و قطع وابستگی ، آزادی ، عدالت ، پیشرفت مادی و معنوی و رشد اخلاق و معنویت و… است ، دولت و مردم دارای نقش تعیین کننده و مکمّل یکدیگر هستند . گرچه از یک جهت نقش دولت در تحقق اهداف انقلاب اسلامی به دلیل برخورداری از ظرفیت ها ، امکانات و منابع و برنامه ریزی و… بیشتر است و این دولت است که باید بستر دستیابی به این اهداف را فراهم نماید و از همه توان و ظرفیت های خود در این جهت استفاده نماید و به منظور رسیدن به آن برنامه ریزی منطقی انجام دهد .
اما نقش مردم در تحقق این اهداف ، نقش کلیدی و محوری است زیرا بدون خواست و همراهی مردم ، امکان برپایی نظام اسلامی وجود نداشته و این مردم هستند که با اراده و خواست خویش زمینه تحقق و فعلیت نظام اسلامی را ایجاد می کنند و در استمرار نظام اسلامی و تحقق اهداف آن نیز نقش مردم تعیین کننده است و حمایت و همراهی و ایستادگی در برابر موانع ، مشکلات و دشمنان ، شرایط استمرار نظام اسلامی را فراهم خواهد آورد از این رو بدون همدلی و همبستگی مردم با مسئولان نظام اسلامی و بدون پشتوانه مردمی نه تنها امکان تحقق این اهداف وجود ندارد ، بلکه امکان استمرار نظام اسلامی نیزفراهم نخواهد بود .
بنابر این نقش هر کدام از دولت و مردم در تحقق اهداف انقلاب اسلامی در جای خود نقش مهم و تعیین کننده ای است و از جهتی نمی توان یکی را از دیگری بیشتر دانست .
نمونه هایی از مصادیق رفتاری دولت و مردم :
1. در انتخابات وظیفه مردم حضور پر شکوه در انتخابات و انتخاب افراد اصلح برای مسئولیت هاست و وظیفه مسئولان منتخب مردم ، عمل به وظایف و مسئولیت ها و تحقق وعده هایی است که داده اند .
2. در عرصه علمی و فناوری ، نقش و مسئولیت دولت ، حمایت از نخبگان علمی و هدایت استعدادها در مسیر پیشرفت همه جانبه کشور و اولویت دادن به پژوهش و تولید علم و تبدیل علم به ثروت و استفاده مناسب از امکانات کشور در این عرصه است و مردم نیز وظیفه دارند از سازمان های دانش بنیان و طرح های پژوهشی حمایت نمایند .
3.در تحقق اقتصاد مقاومتی وظیفه دولت فراهم نمودن بستر برای استفاده از توانمندیها و ظرفیت های انسانی و امکانات مادی داخلی کشور و حمایت و تلاش برای رونق تولیدات داخلی و کاهش وابستگی به نفت و سایر کشورهاست و وظیفه مردم نیز حمایت از تولیدات داخلی با خرید کالاهای داخلی و پرهیز از اسراف و مصرف گرایی است .
4. در مورد مشکل اشتغال در کشور ، دولت وظیفه دارد از تمام ظرفیت های خویش در این زمینه استفاده نماید و با افزایش ظرفیت ها در بخش های صنعت ، کشاورزی ، کارگاههای زود بازده ، مؤسسات دانش بنیان و… ظرفیت های شغلی مورد نیاز کشور را فراهم نماید . مردم نیز باید در کنار دولت با ایجاد ستادها و مجموعه های مردمی و با استفاده از سرمایه های مردمی در اشتغال آفرینی به حل این مشکل کمک نمایند.
5. در مورد مسأله ازدواج نیز دولت موظف است شرایط و زمینه را برای ازدواج آسان جوانان فراهم نماید و تسهیلات مناسبی در این زمینه پرداخت نماید و مردم و خانواده ها نیز باید با کنار گذاشتن تجملات و اسراف کاریها و انتظارات و توقعات زیاد و حمایت از جوانان و دستگیری از آنان، در حل این مشکل نقش آفرینی کنند .
6.در موضوع هسته ای دولت وظیفه دارد به منظور احقاق حقوق کشور و مردم ، تمامی تلاش خود را در این عرصه به کار ببندد و مردم نیز با حضور و حمایت خود از اقدامات دولت پشتیبانی نمایند و در برابر تهدیدات و فشارها مقاومت و ایستادگی نمایند .
7. در عرصه سیاست خارجی ، ایستادگی و مقاومت در برابرسلطه جوییهای نظام استکباری و مقابله با تهدیدات گروههای تروریستی و حفظ امنیت منطقه و کشور و حمایت از مظلومان و ستمدیدگان است و مردم نیز وظیفه دارند از سیاست های دولت در این عرصه حمایت نمایند و با حضور در راهپیمایی ها و تجمعات ،روحیه استکبار ستیزی و حمایت خود از مظلومان را به نمایش بگذارند و پشتوانه مردمی نظام را به رخ قدرتهای سلطه گر بکشانند.
8.در حوزه محیط زیست مسئولیت دولت وظیفه دارد تا قوانین و مقررات لازم برای حفظ محیط زیست را تنظیم نماید و نظارت و اشراف لازم را نسبت به رعایت آن داشته باشد، مردم نیز باید با دولت در حفظ و نگهداری از محیط زیست همکاری نمایند و در این زمینه کوشا باشند.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد