مراسم تودیع فاضل نظری و معارفه مهدی علیاکبرزاده به عنوان مدیرعامل پیشین و جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، این مراسم امروز (دوشنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰) در سالن قدیمی سینماتئاتر کانون در خیابان وزرا با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد.
در این آیین محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش و رییس مجمع عمومی کانون پرورش فکری از تلاشهای فاضل نظری قدردانی و بهصورت رسمی مهدی علیاکبرزاده را بهعنوان مدیرعامل جدید کانون معرفی کرد.
ماموریت کانون شناخت عمیق و نفوذ بیشتر در بین دانشآموزان ایرانی است
حاجیمیرزایی در سخنانی کانون را جزیی از کل و یکی از اعضای نهاد تعلیم و تربیت در ایران دانست و گفت: هر یک از اعضای این پیکره وظیفه و کارکردهایی دارند و قواعد آن با دیگری متفاوت است اما اعضا نیازی نیست که کار دیگری را انجام دهند. در این مجموعه جهتها و هدفها یکسان است و باید تلاش کنیم این تاروپود درهمتنیده استوارتر شود.
او افزود: تربیت ماموریتی است که برعهده وزارت آموزش و پرورش نهاده شده و این ماموریت در مجموعه نیز بهاقتضای تخصص و پیچیدگی در بین معاونتها و بخشهای وزارت توزیع شده است و ما نیازمند یک نگرش پیوسته بین همه ارکان تربیت هستیم. خانه، مدرسه، تلویزیون و … اگر از انسجام و یکپارچگی برخوردار نباشند فرصت طلایی تربیت نابود و منهدم میشود. توصیهام به کانون حفظ این انسجام، همدلی و همافزایی و آشکار کردن یک رفتار سنجیده است. ما باید بهعنوان اجزای یک پیکره بر هم بیفزاییم.
رییس مجمع عمومی کانون پرورش فکری به اهمیت موضوع یادگیری در زندگی انسانها و جوامع و شکلگیری تمدنها اشاره کرد و گفت: یادگیری، فراگیرترین، طولانیترین و ماندگارترین رفتار آدمیان است که مظاهر آن در تنوع و تفاوت در فرهنگ، آداب و رسوم و شکلگیری تمدنها آشکار میشود و مانند نفسکشیدن هرگونه اختلال در آن، حیات اجتماعی، زندگی و سلامت روحی و روانی افراد جامعه را تهدید میکند.
وزیر آموزش و پرورش پدیده آسیبهای اجتماعی را ناشی از اختلال در یادگیری عنوان کرد و در سوی دیگر، درجههای توسعهیافتگی جوامع را نتیجه استفاده ار فرصت طلایی یادگیری دانست.
در این مراسم مهدی علیاکبرزاده به عنوان مدیرعامل جدید کانون معرفی شد و کار خود را بهصورت رسمی آغاز کرد. همچنین در این آیین نخستین لوح سپاس کانون – که قرار است به برخی از چهرههای نامآشنای عرصه هنر و ادبیات و فعالان حوزه کودک اهدا شود – به فاضل نظری مدیرعامل سابق کانون اهدا شد.
هدف محوری کانون در این دوره روزآمدسازی بود
فاضل نظری که از آذر سال ۱۳۹۶ مدیرعامل کانون بود، در این مراسم گفت: خداحافظی با کانون کار سختی است و دل کندن از این مجموعه بهواقع جدا شدن از ساختمان و در و دیوار یا یک کارخانه نیست چراکه اگر آدمهای کانون نباشند کانونی وجود ندارد و این خداحافظی یعنی جدا شدن از بخت مصاحبت و دمخوری با کسانی که عاشقانه برای کودکان و نوجوانان این سرزمین تلاش میکنند. کانون کارنامههای درخشانی داشته است اما نوستالژیهای ما واقعا نوستالژی است و دورههای طلایی به سالهای دور برمیگردد. کانون جای بسیار دوستداشتنیای است و این را کسانی گواهی میدهند که با آن زندگی کردهاند و چون برای کودکان و نوجوانان کار میکنند اثرات و برکات آن را میتوان در آینده بچهها مشاهده کرد.
نظری با اشاره به اینکه فعالیتهای فرهنگی نیاز به نگاشت نهادی در قالب یک نظام ملی نوآوری دارد اظهار امیدواری کرد: پژوهشگران حوزه مدیریت در زمینه نقش تعاملی و نسبت نهادهایی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با دیگر سازمانها به ویژه وزارت آموزش و پرورش تحقیق کنند.
او همچنین ماهیت شرکتی بودن کانون را با توجه به ساختار یک بنگاه اقتصادی در تعارض با اهداف حاکمیتی کانون و اصل ٤٤ قانون اساسی دانست و بر ضرورت مطالعه کارشناسی در این خصوص تاکید کرد.
«خانه دوست» مراکز کانون است
مهدی علیاکبرزاده، هشتمین مدیرعاملی که سکان هدایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را برعهده گرفته است، «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» را ترکیبی زیبا از واژهها دانست که بهعنوان یک عضو سابق کتابخانههای کانون و از کودکی با آن مانوس بوده است.
مدیرعامل جدید کانون ادامه داد: بوی کتاب، لحن صدای قصهگو، دستهای گِلی و گُلی، لمیدن روی صندلی کوچک کانون، سر روی بازو و روی میز گذاشتن و اکسیژن تنفس کردن در این فضای زیبا یکی از بهترین دوران زندگی من در کانون بود، اما فکر نمیکردم زمانی در یکی از استانهای کانون مسئولیت بگیرم و این عرصه شرایطی را برایم فراهم کند که آرزوهای زیبای دوران کودکی خودم را به گونه دیگری برای دیگران به تجربه بگذارم.
علیاکبرزاده توجه به مراکز، مربیان و اعضای کانون را یکی از مهمترین اولویتهای خود در قوت بخشیدن به برنامههای کانون عنوان کرد و افزود: «خانه دوست» همین مراکز کانون است. بچهها میگردند و کانون را پیدا میکنند. میزبان مربی و میهمان کودکان و نوجوانان هستند. کودکان و نوجوانانی که در آینده، شاید خودشان میزبانِ مراکز باشند و این نگهداشت، کانون را نسل به نسل و در فضای تعلیم و تربیت بهتر و در کنار آموزش و پرورش و مدارس زنده نگه میدارد.
او ادامه داد: کتاب، فیلم و محتواها را باید دریابیم. بچهها، اولیا و جامعه اینها را از ما طلب میکنند. کانون نهادی است که در جامعه هضم و جذب شده است و همه آن را میشناسند، دوستش دارند و با آن آشنا و مانوس هستند. کودکان دیروز و پدر و مادرها و مسئولان امروز، کانون را خوب میشناسند و این موقعیت خوبی است که روی برنامههای جدید با اقتضاهای روز کار کنیم. تلاش میکنیم کانون را – که در همه جای کشور و دنیا شناخته شده است – زنده نگه داریم. برنامههای کانون باید تأثیرگذار باشد و تلاش میکنیم که تأثیرگذار باشیم.
علیاکبرزاده تصریح کرد: بیتردید کانون مشکلاتی داشته، دارد و خواهد داشت. این مشکلات چاشنی و لذت کار هستند. مشکلات را شمارش، جمعبندی، طبقهبندی و اولویتبندی خواهیم کرد و بر اساس آن کار را پیش خواهیم برد.
او نیاز به حضور شایسته کانون در رویدادها و جشنوارههای مختلف، پشتیبانی لازم از مراکز کانون در زمینه امکانات و تجهیزات با توجه به اقتضاهای روز و کمک به تقویت نهاد مدرسه با طراحی و اجرای برنامههای متناسب را از جمله اولویتهای دوره جدید مدیریتی در کانون برشمرد که سرلوحه کارها قرار خواهد گرفت تا کانون مثل گذشته بدرخشد.
مدیرعامل جدید کانون شناخت توانمندیهای نیروی انسانی، مربیان، کادر اداری و کارکنان، همچنین بخشهای بالادستی مانند هیأتمدیره و مجمع را پیشزمینه تحقق این اولویتها عنوان و در عین حال تاکید کرد: کانون باید با بخشهای مختلف در ارتباطی تنگاتنگ باشد و برنامههایش را با آنها به اشتراک بگذارد و البته از مشارکت نهادها، پیشکسوتان و اندیشمندان جامعه و کسانی که سالیان سال تجربه کردهاند، برخوردار شود.
علیاکبرزاده همچنین توجه به نیازهای کودکان و نوجوانان متناسب با شرایط سنی آنها را در برنامههای کانون ضروری دانست.
او در پایان از وزیر آموزش و پرورش تشکر کرد و خواستار همراهی بیشتر مجمع عمومی کانون و هیأت مدیره جدید با فعالیتها و برنامههای کانون شد.
انتهای پیام