دولت سعودی ظرف ۳ سال آینده به طور کامل ورشکسته خواهد شد
۱۳۹۵/۰۲/۲۲
–
۱۰۷ بازدید
دولت سعودی ظرف ۳ سال آینده به طور کامل ورشکسته خواهد شد
کیهان نوشت:
کارشناس برجسته اقتصادی در آمریکا که ۲ سال پیش سقوط کمسابقه بهای نفت را پیشبینی کرده بود، این بار پیشبینی کرده فاجعه مالی که سعودیها با آن دست به گریبان هستند، ظرف ۲ تا ۳ سال آینده، دودمان این خاندان را به باد خواهد داد.
کیهان نوشت:
کارشناس برجسته اقتصادی در آمریکا که 2 سال پیش سقوط کمسابقه بهای نفت را پیشبینی کرده بود، این بار پیشبینی کرده فاجعه مالی که سعودیها با آن دست به گریبان هستند، ظرف 2 تا 3 سال آینده، دودمان این خاندان را به باد خواهد داد.
«زک شریبر» مدیر عامل شرکت «پوینت استیت کپیتال» که دو سال پیش به درستی سقوط بهای نفت را پیشبینی کرده بود، اکنون درباره فاجعه مالی قریبالوقوع در عربستان هشدار داده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران، پیشبینی وی در سال 2014، سودی یک میلیارد دلاری را برای شرکت او به ارمغان آورد. زمانی که «شریبر» درباره سقوط کمسابقه بهای نفت پیشبینی کرد، نفت بشکهای 100 دلار معامله میشد. سقوط کمسابقه بهای نفت برای آل سعود و کشورهای دیگر که به لحاظ اقتصادی صددرصد به درآمدهای نفتی متکی هستند، مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است. آل سعود برای مقابله با این مشکل، از میزان مخارج کاسته و در روزهای گذشته وزیر نفت باسابقه این کشور را هم از کار برکنار کرده است. «شریبر» معتقد است شرایط برای ریاض از این نیز سختتر خواهد شد. وی در این زمینه گفته: «ورشکستگی مالی کامل عربستان در 2 تا 3 سال آینده رخ خواهد داد.» به گفته او، هزینههای بالا و بهای پایین نفت، دو مسئلهای هستند که اقتصاد این کشور را به شدت تهدید میکنند. این تهدیدها به اندازهای جدی هستند که عربستان را به لحاظ ساختاری در معرض ورشکستگی قرار خواهند داد. تعجبی ندارد که این کشور هماکنون به گرفتن وام روی آورده است. گفته میشود ریاض قصد دارد 10 میلیارد دلار وام از گروهی از بانکها دریافت کند تا به این طریق راه را برای نخستین فروش اوراق قرضه خود در سطح بینالمللی هموار کند.»
گفتنی است عربستان با کسری بودجه 100 میلیارد دلاری مواجه است. کاهش قیمت نفت که ارتباط مستقیمی با ماجراجوییهای سعودی در منطقه دارد موجب کاهش درآمدهای کشورهای تولیدکننده از جمله خود عربستان شده و سعودیها را برای آینده بسیار نگران کرده است. ریاض اواخر ماه گذشته میلادی طرح «تحول ملی» یا «چشمانداز عربستان در 2030» را اعلام کرد. طرحی که شعار «اقتصاد شکوفا، جامعه پویا و میهنی بلندپرواز»را سرلوحه کار خود قرار داده که هریک از این سه عنصر خود به بخشهای مختلفی تقسیم میشوند. این چشمانداز همچنین دارای اصلاحات ریشهای در بخشهای مختلف و تشکیل طرحی برای آزادی اقتصاد از وابستگی به نفت است. کارشناسان غربی این طرح ریاض را به دلیل غیرعملی بودن آن به «سخره» گرفتهاند.
خبر دیگر اینکه، «توفیق الربیعه» وزیر بهداشت جدید عربستان در جریان دیدار با برخی کارکنان وزارت بهداشت در اولین روز کاری پس از انتصاب تاکید کرد، هیچ تجربهای در بخش بهداشتی ندارد! هر چند این اعتراف واقعیتهای موجود در صحنه سیاسی عربستان را نشان میدهد، با این حال وی با وجود اعتراف به ضعف و ناتوانیاش در مدیریت بر وزارت بهداشت، به این نکته اشاره نکرده است که چرا با وجود ناتوانیاش، این سمت را پذیرفته است؟ که باید در پاسخ گفت تعیین و انتصاب وزیر و مقام در آل سعود صرفا از باب اجبار است و آنها در پذیرش یا رد یک پست حکومتی از خود اختیاری ندارند.