آخرالزمان و راز و رمز مهدی (عج)
۱۳۹۴/۱۲/۲۷
–
۱۶۵ بازدید
آخرالزمان و راز و رمز مهدی (عج)
«مهدی مسلمانان همان ضدمسیح کتاب مقدس است.» این جمله ای است که بر پشت جلد بسیاری کتاب های منتشر شده مذهبی در غرب جلوه گر شده است، هر بار با رنگی نو و عنوانی جدید… و این بار میشل یوسف، کشیش نام آشنای اوانجلیستی دست بر قلم می برد تا از این قافله عقب نمانده باشد. کتاب «آخرالزمان و راز و رمز مهدی» که فوریه ۲۰۱۶- اسفند ۱۳۹۴ به چاپ رسیده، حاصل تحقیقات ادعایی اوست.
کتاب آخرالزمان و راز و رمز مهدی
مشخصات کتاب:
نام: آخرالزمان و راز و رمز مهدی (End Times and the Secret of the Mahdi)
نام نویسنده: دکتر میشل یوسف
تعداد صفحه : ۲۷۲
آخرالزمان و راز و رمز مهدی (عج)
«مهدی مسلمانان همان ضدمسیح کتاب مقدس است.» این جمله ای است که بر پشت جلد بسیاری کتاب های منتشر شده مذهبی در غرب جلوه گر شده است، هر بار با رنگی نو و عنوانی جدید… و این بار میشل یوسف، کشیش نام آشنای اوانجلیستی دست بر قلم می برد تا از این قافله عقب نمانده باشد. کتاب «آخرالزمان و راز و رمز مهدی» که فوریه 2016- اسفند 1394 به چاپ رسیده، حاصل تحقیقات ادعایی اوست.
کتاب آخرالزمان و راز و رمز مهدی
مشخصات کتاب:
نام: آخرالزمان و راز و رمز مهدی (End Times and the Secret of the Mahdi)
نام نویسنده: دکتر میشل یوسف
تعداد صفحه : 272
تاریخ نشر: 23 فوریه 2016 (4 اسفند 1394)
«میشل یوسف» کشیش 62 ساله مسیحی و اصالتاً مصری بیش از 40 سال است که در آمریکا ساکن بوده و از جمله کشیشان معروف و شناخته شده در این کشور به شمار می رود. تا آنجا که سخنرانی های او مملو از جمعیت و برنامه های مذهبی او (مانند برنامه Leading The Way) از بسیاری شبکه های مذهبی آمریکا پخش می شود.
وی کلیسای حواریون The Church of The Apostles)) را در سال 1987 تاسیس کرده و بیش از 15 کتاب را در راستای تبلیغ مسیحیت- با نگاه اوانجلیستی- منتشر کرده است. جالب آنکه میشل یوسف در سال های اخیر و همراستا با بنگاه های مذهبی و سیاسی آمریکا، اسلام هراسی را چاشنی بحث ها و کتب خود نموده که از جمله آنها کتاب “غافلگیری: پیروزی اسلام افراطی” (Blindsided: The Radical Islamic Conquest) و کتاب “آخرالزمان و راز و رمز مهدی” (End Times and the Secret of the Mahdi) است.
کتاب «آخرالزمان و راز و رمز مهدی» که آخرین تألیف میشل یوسف به شمار می رود، در راستای یکتاپنداری دو موجودیت آخرالزمانی در اسلام و مسیحیست یعنی «مهدی» مسلمانان و «ضد مسیح» کتاب مقدس است. این باور که سابقه ای یک دهه ای دارد و در کتب مختلفی بدان پرداخته شده، بارها و بارها مورد نقد دیگر صاحبنظران مسیحی قرار گرفته است. ولی هر بار به صورتی جدید توسط نویسندگان اوانجلیستی تکرار می شود.
نویسنده این کتاب مدعی است با تحقیقات خود به ویژه با کمک گرفتن از سابقه عربی خویش به این نتیجه رسیده که مهدی مسلمانان به ویژه نسخه شیعی آن یعنی امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف بر «ضد مسیح» تطبیق دارد، چراکه هر دو ویژگی های مشابهی دارند که از آن جمله موارد زیر را بر می شمارد:
1- هر دو با آخرالزمان و حوادث پیش از قیامت مرتبط هستند.
2- هردو دارای قدرت عظیم سیاسی، نظامی و مذهبی هستند.
3- هردو تلاش می کنند جهان را تحت یک دین واحد در آورند.
4- مهدی همه مردم جهان را مجبور به پذیرش اسلام می کند و ضدمسیح نیز خود را معبود مردمان قرار می دهد.
5- هردو اورشلیم (بیت المقدس) را به عنوان پایتخت خود معین کرده و از آنجا بر جهان حکمرانی می کنند.
نقد و بررسی:
استفاده از فضای غبارآلود کنونی علیه اسلام (به واسطه فعالیت گروههای تکفیری همچون داعش) توسط این کشیشان و نویسندگان مسیحی امری قابل تأمل و تأسف است. در عین حال برخی مطالب عنوان شده توسط این نویسندگان در زمینه مهدویت جهل و کم اطلاعی عجیب ایشان را در این موضوع نشان می دهد؛ به عنوان مثال میشل یوسف معتقد است «همه اهل سنت مهدی را همان عیسی بن مریم می دانند که در آخرالزمان دوباره ظهور کرده و 7 سال حکومت می نماید و در آخر در قامت یک رهبر اسلامی می میرد»[3].
این گفته که ریشه اش را می بایست در افکار ابن خلدون جست، بارها توسط رهبران اسلامی مورد تخطئه قرار گرفته [1] و حتی مستشرقان کنونی همچون «تیموتی فرنیش» و «دیوید کوک» نیز به نادرستی آن اذعان کرده اند.
دیگر موضوع قابل اشکال بر میشل یوسف، ادعای وی مبنی بر پایتختی بیت المقدس برای حکومت امام مهدی علیه السلام است که اگرچه در منابع اهل سنت بدان اشاراتی شده ولی در منابع شیعی به طور معمول از کوفه به عنوان محل استقرار حضرت امام عصر نام برده شده است.
این کتاب توسط گروه غرب و مهدویت مرکز تخصصی مهدویت نقد و بررسی شده است.
پی نوشت:
[1] – به عنوان مثال رجوع کنید به پاسخ آیت الله مکارم شیرازی به این موضوع در آدرس:http://makarem.ir/main.aspx?lid=0&mid=316440&typeinfo=25&catid=23393
پژوهش: حجت الاسلام زهیر دهقانی آرانی