طلسمات

خانه » همه » مذهبی » مسخره دانشجویان

مسخره دانشجویان


مسخره دانشجویان

۱۳۹۴/۱۱/۱۹


۵۴۹ بازدید

چه‌طور انسان می‌تواند با افرادى که در اخلاق و رفتارشان دیگران را مسخره می‌کنند کنار بیاید؟ مخصوصا در محیط دانشگاه که پیش بقیه ضایع می‌شود؟ واقعاً سر و کله زدن با چنین افرادى خیلى سخت است و بعضى وقت‌ها آدم از آنها ضربه می‌خورد. واقعاً باید چى کار کرد؟

باید دانست؛ رفتار مسخره‌آمیز به طور معمول از چند حال خارج نیست؛ مسخره‌کنندگان، حسادت دارند یا بغض و کینه در دلشان می‌باشد یا متکبر هستند. اما اگر پاسخ بدی آنان به خوبی داده شود، طوفانی در وجودشان برپا می‌شود؛ وجدانشان تحت فشار شدیدی قرار می‌گیرد و بیدار می‌گردد، شرمنده می‌شوند، احساس حقارت می‌کنند و برای طرف مقابل، عظمت قائل می‌شوند. اینجاست که محبت و صمیمیت جای کینه‌ها و دشمنی‌ها را می‌گیرد.[ تفسیر نمونه، ج 20، ص 280 و 281.]
روش و سیره پیامبر اکرم و ائمه معصومین(علیهم السلام) نیز چنین بوده و حتی در اکثر موارد، با بدخواهان مهر و عطوفت نشان می‌دادند. چنان‌که جوان یهودی سر راه پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) می‌آمد و آزار می‌رساند و خاکستر می‌ریخت، اما پیامبر هنگام بیماری او به عیادت رفت و او شرمنده شد و اسلام آورد و امام حسن مجتبی(علیه السلام) با مردی از اهالی شام که به ایشان ناسزا می‌گفت، به او فرمود: اگر گرسنه‌ای، ما به تو غذا بدهیم و اگر منزل نداری به تو مسکن می‌دهیم و… آن مرد ناسزاگو به دست و پای امام افتاد و شرمنده شد.
برای کنترل مسخره‌کنندگان راه‌کارهای زیر پیشنهاد می‌شود:
1. اگر آنها از دوستانتان هستند، سعی ‌کنید به رفتار نامناسب آنها بی‌اعتنا باشید، بلکه با تعریف از آنها نزد دیگران، محبت خویش را ابراز کنید به احتمال زیاد، وقتی شما صبورانه به این کار خود ادامه دهید و با رفتار مهربانانه و دوستانه‌ای برخورد کنید، از کار خویش شرمگین شده و در نحوه رفتار با شما تجدید نظر خواهند کرد و چه بسا به فرموده قرآن کریم تبدیل به دوستی صمیمی برای شما گردند.
2. در صورتی که این روش، موثر واقع نشد بهتر است نزد آنها بروید و با آرامش و مهربانی از آنها سوال کنید که آیا بهتر نیست اگر عیبی در شما می‌بینند آن را به خودتان بگویند؟ و اگر نیست، چرا نزد دیگران استهزا می‌کنند؟ در این صورت، به احتمال زیاد، آنها شرمنده خواهند شد و از شما عذر خواهی خواهند کرد، یا نهایتاً به توجیه می‌پردازند، که همین نیز نشانه پشیمانی است.
3. بهترین روش رفتار با دیگران و جلب محبت را مى توان از کلام رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) آموخت و به همدیگر تذکر داد، که فرمود:
«هیچ یک از شما مؤمن نیست مگر این‌که براى دیگری آن را بخواهد که براى خود مى خواهد»[ بحارالانوار، ج 71، ص 234.].
بنابراین اگر روشى را دوست دارید که مردم آن‌گونه با شما رفتار کنند، به همان روش با دیگران برخورد کنید. هر چه را براى دیگران پیشنهاد مى کنید همان بهترین روش است و شما نیز بر اساس آن با آنان رفتار کنید. زیرا انسان جز انتظار خوش رفتارى از مردم ندارد، کمترین اهانتى را از سوى آنان نمى پذیرد راضى نیست که کسى به آنها تهمت زند، و نمى پسندد که کسى از معایب آنها پیش دیگران سخن بگوید هر چند آن عیوب را واقعاً داشته باشد.
4. برای رسیدن به موفقت نهایی، صبور باشید، توکل داشته باشید و یاد ائمه(علیهم السلام) و توسل به ایشان را از یاد نبرید.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد