طلسمات

خانه » همه » مذهبی » یمن، ویتنام سعودی‌ها

یمن، ویتنام سعودی‌ها


یمن، ویتنام سعودی‌ها

۱۳۹۴/۰۱/۱۷


۶۷ بازدید

بندر عدن به کنترل کامل ارتش و کمیته‌های مردمی درآمده است

یمن، ویتنام سعودی‌ها

۸۵۷ شهید و ۱۲۱۴ زخمی از آغاز تجاوز عربستان

بندر عدن به کنترل کامل ارتش و کمیته‌های مردمی درآمده است

یمن، ویتنام سعودی‌ها

857 شهید و 1214 زخمی از آغاز تجاوز عربستان

گروه بین‌الملل: براساس اطلاعاتی که منتشر شده است تجاوز نظامی ائتلاف عربی به‌سرکردگی رژیم سعودی علیه یمن همچنان ادامه خواهد یافت و احتمالا در آینده‌ای نزدیک نیروهای زمینی هم در این عملیات مشارکت خواهند کرد. به دنبال آنکه نیروهای انصارالله (الحوثی‌ها) اساسا کنترل شهر عدن در جنوب یمن را به دست گرفته‌اند، عربستان می‌کوشد جنگ یمن را با حضور سربازان کشورهای عربی و مزدوران برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی گسترش دهد. تمام کارشناسان نظامی در جهان از جمله آمریکایی‌ها و کارشناسان خاورمیانه معتقدند حملات هوایی هرگز برای شکست دادن هیچ نیرویی کافی نیست. گلوبال ریسرچ به نقل از یک تحلیلگر مسائل ژئوپلیتیک تأکید می‌کند سعودی‌ها در صورتی‌که به اقدام زمینی روی آورند، بسیار احمق خواهند بود چرا که این کار باعث خواهد شد یمن به ویتنام آنها در خاورمیانه و شبه‌جزیره عربی تبدیل شود. با این‌حال، آل‌سعود تلاش می‌کند مصر را به جنگ در یمن بکشاند که در این صورت یک فاجعه خواهد بود زیرا مصر در دهه‌های گذشته نیز به یمن نیرو فرستاد که نتایج فاجعه‌باری را به همراه داشت. همچنانکه این اقدام برای عربستان نیز فاجعه‌بار خواهد بود. در سال‌های 2009 و 2010 آنها برای مبارزه با الحوثی‌ها به یمن حمله کردند و شکست خوردند و الحوثی‌ها شروع به تصرف بخش‌هایی از عربستان از جمله روستاهایی در جنوب کردند. باید تأکید کرد اگر این کشورهای متجاوز به ادعای حمایت از مشروعیت

منصور هادی، نیروهای زمینی به این کشور بفرستند تکرار یک سیاست شکست‌خورده خواهد بود. حال با این اوصاف، عربستان که خود تا حدودی از عواقب وخیم تجاوز زمینی خود به یمن وحشت دارد و نگران شکست سنگین در نبرد با کمیته‌های مردمی وابسته به انصارالله است، اکنون درحال بررسی گزینه‌های دیگری برای مقابله با یمنی‌ها است. مستشاران نظامی به مقامات ریاض توصیه کرده‌اند که از نیروهای ویژه برای مقابله با نیروهای مردمی استفاده کنند. کارشناسان توصیه کرده‌اند که برای اینکه ارتش سعودی تلفات بالایی ندهد از نیروهای ویژه در مناطقی محدود استفاده کند تا بتواند نیروهای انصارالله را وادار به عقب‌نشینی کند. همچنین این نیروها با هماهنگی کامل با نیروهای طرفدار رئیس‌جمهور فراری در مناطق درگیری باشند تا بتوانند نتیجه نبردها را تغییر دهند که این عملیات باید با پشتیبانی نیروی دریایی و هوایی باشد. جزیره میون در تنگه باب‌المندب به عنوان سوق‌الجیشی‌ترین جزیره در این منطقه یکی از اصلی‌ترین اهداف مطرح‌شده برای ورود نیروهای ویژه در یمن عنوان شده است تا کنترل این منطقه را از دست نیروهای انقلابی یمن خارج کند. عربستان 3روز قبل حملات هوایی سنگینی را به جزیره میون انجام داد ولی این حملات منجر به عقب‌نشینی نیروهای انقلابی از این جزیره نشد.

پشت پرده تجاوز سعودی‌ها به یمن

از زمان آغاز حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به مواضع انصارالله یمن 2 هفته می‌گذرد. کارشناسان سیاسی می‌گویند بمباران یمن به‌هیچ‌وجه تصمیمی نیست که مقامات عربستان ناگهانی اتخاذ کرده باشند بلکه ملاحظات راهبردی آنها را در جنبه‌های گوناگون نشان می‌دهد. نخست‌ آنکه ریاض ایجاد قدرتی شبیه حزب‌الله لبنان (انصار الله یمن) در مرزهای عربستان را بر نمی‌تابد؛ تکرار این تجربه به معنای تقویت نفوذ ایران در منطقه عربی خواهد بود. دوم آنکه این عملیات ابزار مناسبی برای منحرف کردن توجهات داخلی از کشمکش فزاینده قدرت در میان اعضای خاندان سلطنتی است و این فرصت را به پادشاه جدید عربستان می‌دهد تا نفوذ خود را بر کشور تحکیم بخشد. سوم آنکه، اقدام نظامی در یمن می‌تواند موجب افزایش بهای نفت شود که این مساله سهم عربستان را در بازار نفت تثبیت خواهد کرد. درآمد نفتی حدود 35 تا 40 درصد تولید ناخالص داخلی عربستان را تشکیل می‌دهد و حفظ سهم این کشور در بازار نفت برای آینده عربستان حیاتی خواهد بود. چهارمین مورد آنکه این اقدام ممکن است با هدف مانع‌تراشی در مسیر مذاکرات بر سر مساله هسته‌ای ایران و ممانعت از کاهش تنش‌ها میان تهران و 6 قدرت بزرگ منطقه‌ای صورت گرفته باشد. از زمان آغاز گفت‌وگوهای دولت آمریکا با تهران، متحدان عربی واشنگتن در حاشیه خلیج‌فارس نگران پایان تعهدات امنیتی آمریکا در قبال این منطقه هستند. در صورت چنین مساله‌ای، عربستان با توجه به اینکه توسط محور مقاومت (ایران، عراق، سوریه و لبنان) احاطه شده است در معرض خطر شدید خواهد بود.

مخالفت آل‌سعود با آتش‌بس انسان‌دوستانه

مقامات عربستان با درخواست سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس 2 ساعته به منظور امدادرسانی و ارسال کمک‌های پزشکی و درمان مجروحان در یمن مخالفت کردند. به گزارش روزنامه رای‌الیوم، منابع دیپلماتیک در سازمان ملل، شنبه تاکید کردند که مخالفت عربستان با درخواست سازمان ملل، درواقع پاسخی به مخالفت بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای در تایید تجاوزگری عربستان به یمن و نیز تایید عدم مغایرت این تجاوز با پیمان‌ها و قطعنامه‌های شورای امنیت در ارتباط با یمن است. به گفته این منابع، نمایندگان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سازمان ملل تلاش کردند تا «دو ساعت آتش‌بس انسان‌دوستانه» را به صدور بیانیه از سوی دبیرکل سازمان ملل مشروط کنند. این نوع اقدام در جنگ‌های خاورمیانه از جمله تجاوزگری آمریکا علیه عراق که در آن زمان نیز غیرقانونی عنوان شد، بی‌سابقه است. این منابع دیپلماتیک که خواستند نامشان فاش نشود، اظهار داشتند که پیش از این یک طرح سعودی از طریق نماینده کشورهای عربی در شورای امنیت ارائه شد تا بیانیه‌ای رسمی در حمایت از حمله نظامی علیه یمن صادر و تایید شود که این حمله برای حمایت از «مشروعیت» در یمن صورت گرفته است و با ماده51 فصل هفتم منشور سازمان ملل منافات ندارد؛ اما این طرح با مخالفت 5 عضو دائم شورای امنیت روبه‌رو شد، هرچند برخی از آنها مانند آمریکا در ابعاد لجستیکی و اطلاعاتی از حمله بر ضد یمن حمایت کردند. این دومین بار در کمتر از یک هفته است که اقدامات عربستان برای نفوذ در سازمان ملل با شکست مواجه می‌شود؛ پیش‌تر نیز دبیرکل سازمان ملل با وجود پافشاری بسیار با تغییر جمال بن عمر فرستاده ویژه خود به یمن و تعیین جایگزینی برای وی مخالفت کرد.

تخلیه 96 روستای مرزی عربستان

در تحولی که به نظر می‌رسد احتمال تلاش برای حمله زمینی به یمن قوت گرفته است، نیروهای گارد مرزی عربستان 96 روستای مرزی این کشور را تخلیه کرده‌اند. روزنامه «الحیات» گزارش داد که این اقدام به گفته گارد مرزی عربستان با اهداف پیشگیرانه صورت گرفته و به سود شهروندان عربستانی است و به دلایل امنیتی صورت گرفته است.

پیشروی ارتش یمن و انقلابیون

نیروهای ارتش یمن و کمیته‌های مردمی بعد از درگیری‌های شدید با تکفیری‌ها و شبه‌نظامیان وابسته به عبدربه منصورهادی، رئیس‌جمهور مستعفی یمن موفق شدند کنترل بندر عدن و جزیره‌العمال را در دست بگیرند. این در حالی است که نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی روز شنبه موفق شدند بر کاخ ریاست‌جمهوری و موقعیت نظامی جبل حدید در استان عدن مسلط شوند. نیروهای مردمی همچنین با سرکوب تروریست‌های تکفیری، بسیاری از مناطق استان مأرب در شمال شرقی یمن را از لوث آنها پاکسازی کردند. نیروهای مردمی در حال ادامه پیشروی به‌سمت استان شبوه در شمال یمن هستند. این در حالی است که جنگنده‌های سعودی همچنان مناطق مختلف یمن از جمله صنعا را آماج حملات هوایی خود قرار می‌دهند و ضدهوایی‌های ارتش یمن نیز با این جنگنده‌ها بشدت مقابله می‌کند. جنگنده‌های سعودی، اماکن غیرنظامی و تأسیسات زیربنایی و کارخانه‌ها و مراکز اقتصادی یمن و همچنین اردوگاه‌های آوارگان را بمباران می‌کنند.

857 شهید و 1214 زخمی از آغاز تجاوز عربستان

یک سازمان حقوقی نیز اعلام کرده که براساس آمارهای اولیه تاکنون 857 تن از آغاز حملات عربستان به یمن به شهادت رسیده و 1214 تن نیز زخمی شدند. این در حالی است که هزاران شهروند یمنی نیز به‌دلیل حملات بی‌وقفه ائتلاف عربی به سرکردگی سعودی و تخریب منازلشان آواره شدند.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد