خانه » همه » مذهبی » مقام حضرت زینب(س)

مقام حضرت زینب(س)


مقام حضرت زینب(س)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷


۴۴۴ بازدید

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - مقام حضرت زینب(س)

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - مقام حضرت زینب(س)

1- عصمت دارای مراتبی است که پنج تن آل عبا و سایر ائمه نهایت مرتبه آن را دارا هستند. به عبارتی عصمت خاصّ داشته ، نه تنها معصوم از گناهند ، معصوم از سهو و خطای غیر عمد نیز می باشند ؛ چون این مقدار عصمت لازمه ی حجّت بودن آنهاست و همچنین رتبه ی وجودی آن بزرگواران برتر از تمام مخلوقات عالم است. لذا آن بزرگواران نه تنها سهو و خطای غیر عمد ندارند ، بلکه حتّی مرتکب ترک اولی هم نمی شوند.
اما حضرت زینب(س) هر چند مقامات معنوی بالا و مراتبی از عصمت راداشته‌اند( و به احتمال بسیار قوی از گناه معصوم بودند )؛ ولی عصمت ایشان در مرتبه عصمت ائمه علیهم السلام نیست.
2ـ پس کسانی در جرگه پنج تن آل عبا و اهل بیت به معنای خاصّ آن هستند که عصمتی تامّ داشته باشند ؛ و حضرت زینب(س) ، اگر چه درجاتی از عصمت را داشته ، ولی عصمت تامّ نداشته است. امّا درجات عصمت تابع چیست؟
درجه ی عصمت هر کسی به رتبه ی وجودی او در اصل خلقتش برمی گردد. طبیعی است که اوّل مخلوق خدا ، بالاترین عصمت را خواهد داشت ؛ و دومین مخلوق او ، دومین مرتبه ی عصمت را دارا می شود. لذا پنج تن آل عبا ، عصمتی فوق همه ی موجودات دارند ؛ چرا که خلقت نوری آنها مقدّم بر همه بوده است. بعد از ایشان نیز نوبت به نه تن از فرزندان معصوم امام حسین(ع) می رسد. بعد از ایشان (ع) نیز نوبت معصومین بعدی است همچون انبیاء (ع) ؛ و کسانی چون حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) و حضرت ابی الفضل (ع) و سلمان فارسی(ع) ، یا در ردیف برخی انبیاء هستند یا یک رتبه بعد از ایشان. لذا ملحقّ به اهل بیت می شوند.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد