گروهی از کاربران بهتازگی موفق شدهاند قابلیت vGPU (مجازیسازی پردازندهی گرافیکی) روی پردازندههای گرافیکی استاندارد سری جی فورس انویدیا را آنلاک کنند که به مشتریان عادی ارائه میشود. درحالحاضر، قابلیت مجازیسازی پردازندهی گرافیکی صرفا روی تعدادی از پردازندههای دیتاسنتر و حرفهای دردسترس قرار دارد.
ازآنجاکه تراشه از قابلیت vGPU پشتیبانی میکند و به روش نرمافزاری قفل شده است، طرفداران پس از صرف زمان و بهکاربستن تلاش کافی موفق شدند آن را آنلاک کنند. بهنوشتهی تامز هاردور، آنلاککردن vGPU باعث میشود افرادی که به این قابلیت نیاز دارند، هزاران دلار صرفهجویی کند؛ زیرا این افراد مجبور نیستند حتما سراغ تهیهی پردازندههای گرافیکی سری کوادرو یا تسلا بروند.
مجازیسازی پردازندهی گرافیکی که باعث میشود بیش از یک کاربر بتواند همزمان از یک پردازندهی گرافیکی استفاده کند، یکی از تفاوتهای مهم بین پردازندههای گرافیکی دیتاسنتر و پردازندههای گرافیکی کلاس پیسی محسوب میشود. امروزه، اکثر ورکستیشنها و حتی سیستمهای حرفهای دسکتاپ از راه دور کنترل میشوند تا کاربران بتوانند پردازندهی گرافیکی را بهاشتراک بگذارند.
سختافزارهای مدرن بهحدی قدرتمند هستند که گاهی اوقات قدرت پردازشی ارائهشدهی آنها کار بیشتر از یک کاربر را راه میاندازد؛ بههمیندلیل، بهاشتراکگذاری یک کارت گرافیک در بین چند نفر اقدامی منطقی محسوب میشود.
وقتی از زاویهی سختافزار پردازندهی گرافیکی به قضیه نگاه کنیم، متوجه میشویم مجازیسازی GPU صرفا یکی از قابلیتهای پشتیبانیشدهی سیلیکون محسوب میشود. بااینحال، قابلیت مذکور برای اینکه بهدرستی کار کند، به نرمافزار سازگار و البته تأیید اعتبار ازطریق منتشرکنندههای مستقل نرمافزار نیاز دارد؛ زیرا پردازندههای گرافیکی مجازیسازیشده در اکثر مواقع برای برخی وظایف حرفهای بهکار بسته میشوند.
تمامی آنچه گفتیم، هزینهبر هستند؛ بههمیندلیل، بهرهمندی از مجازیسازی پردازندهی گرافیکی هزینه روی دست کاربر میگذارد. انویدیا به افرادی که به مجازیسازی پردازندهی گرافیکی نیاز دارند، محصولات متنوعی در قالب خانوادهی کوادرو، تسلا و… پیشنهاد میکند.
نرمافزار vGPU انویدیا از اکثر پردازندههای گرافیکی عادی پشتیبانی نمیکند؛ البته تیم سبز مدتی پیش با انتشار درایوری جدید، گذرگاهی روی پردازندههای گرافیکی باز کرد؛ اما این درایور جدید فقط به یک ماشین مجازی امکان میدهد به پردازندهی گرافیکی دسترسی پیدا کند. این در حالی است که پشتیبانی کامل vGPU امکان استفاده از پردازندهی گرافیکی را برای چند ماشین مجازی فراهم میکند.
کد مربوط به آنلاکر vGPU در پردازندههای گرافیکی انویدیا در گیت هاب بهاشتراک گذاشته شده و نحوهی کار آن بسیار ساده است. این کد Device ID کارت گرافیک شما را با Device ID کارت گرافیکی جایگزین میکند که رسما از vGPU پشتیبانی میکند. درحالحاضر، پردازندههای گرافیکی GP102 ،GP104 ،TU102 ،TU104 و GA102 پشتیبانی میشوند و این قابلیت روی لینوکس و نرمافزار ماشین مجازی KVM کار میکند.
مقالهی مرتبط:
تکنیک جدید برای آنلاک vGPU در پردازندههای گرافیکی انویدیا بسیار جالب است؛ بااینحال، این سؤال مهم مطرح میشود: آیا کاربران عادی واقعا به مجازیسازی پردازندهی گرافیکی نیاز دارند؟ کاربران لینوکس میتوانند کارت گرافیک قدرتمند سیستمشان را مجازی و از آن برای انجام بازی و انکدکردن ویدئو و استخراج رمزارز همزمان روی ماشینهای مجازی مختلف استفاده کنند.
سازمانهایی که سرورهایی با صدها یا هزاران کارت گرافیک عادی انویدیا دارند، ممکن است سرویس دسکتاپ مجازی را در ازای دریافت پول ارائه دهند؛ اما کیفیت چنین سرویسهایی نگرانکننده خواهد بود. ازآنجاکه تکنیک جدید روی ویندوز و VMware کار نمیکند، برای بسیاری از کاربران بیفایده است.