طلسمات

خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » تلگرام سرمایه ۱٫۲ میلیارد دلاری پروژه TON را به سرمایه‌گذاران برمی‌گرداند

تلگرام سرمایه ۱٫۲ میلیارد دلاری پروژه TON را به سرمایه‌گذاران برمی‌گرداند

تلگرام مدت‌ها پیش اعلام کرده بود ازطریق پروژه‌ای با عنوان شبکه‌ی باز تلگرام (TON) به‌طورجدی در حوزه‌ی بلاک‌چین و رمزارزها وارد می‌شود. بااین‌حال، مخالفت‌های دولت آمریکا درنهایت پاول دورُف، مدیرعامل تلگرام را مجبور کرد از پروژه‌ی TON و رمزارز گرم (Gram) جدا شود.

جدایی تلگرام از پروژه‌ی TON پس از نبرد حقوقی این شرکت با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اتفاق افتاد. طبق اعلام گزارش‌های جدید، تلگرام با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در دادگاه بر سر پرداخت ۱۸٫۵ میلیون دلار به‌توافق رسیده است تا شکایت اخیر به‌پایان برسد. تلگرام ازطریق سرمایه‌گذاران بیش از ۱٫۲ میلیارد دلار پول برای شبکه‌ی TON جذب کرده بود که با پایان این پروژه، موظف است مبلغ یادشده را به سرمایه‌گذران بازگرداند. 

توافق اخیر نبرد حقوقی بین تلگرام و کمیسیون بورس و اوراق بهادار را پایان می‌دهد که یک ماه به‌طول انجامید. اکتبر ۲۰۱۹ (مهر و آبان ۱۳۹۸)، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، موسوم‌ به SEC، شکایت جدیدی علیه تلگرام مطرح کرد و مدعی شد این شرکت به‌شکلی غیرقانونی و ازطریق فروش ۲٫۹ میلیارد رمزارز Gram توانسته سرمایه‌ی عظیمی جذب و پیش‌برد پروژه‌ی خود را تضمین کند. شکایت SEC در حالی ثبت شد که تلگرام فقط چند روز بعد قصد داشت شبکه‌ی TON را راه‌اندازی کند.

SEC تلاش کرد نگذارد تلگرام گرم‌های فروخته‌شده را به خریداران تحویل دهد و مدعی شد گرم‌های فروخته‌شده اوراق بهادار بوده‌اند. مارس گذشته (اسفند ۱۳۹۸ و فروردین ۱۳۹۹)، دادگاه منطقه‌ای آمریکا در منطقه‌ی جنوبی نیویورک با ادعاهای مطرح‌شده‌ی SEC موافقت و حکمی مقدماتی برای جلوگیری از عرضه‌ی رمزارز تلگرام صادر کرد. به‌دنبال این اتفاقات، مدیرعامل تلگرام مه (اردیبهشت و خرداد) ازطریق اطلاعیه‌ای اعلام کرد پروژه‌ی TON و رمزارز گرم لغو شده است. در آن زمان، پاول دورُف گفته بود به‌همراه اعضای تیمش تلاش زیادی کرده است تا رمزارز گرم را عرضه کند؛ اما درنهایت، دادگاه ایالات متحده از این اتفاق جلوگیری کرده است.

مدیرعامل تلگرام با انتقاد از سیاست‌های آمریکا در بخشی از سخنان خود گفت: «متأسفانه ما، یعنی ۹۶ درصد ساکنان جهان که در خارج از آمریکا زندگی می‌کنیم، به تصمیم‌گیرندگانی وابسته هستیم که ۴ درصد از ساکنان کره‌ی زمین انتخاب می‌کنند که در آمریکا هستند.» در نظر داشته باشید جدایی تلگرام از TON به‌معنی پایان کار این شبکه‌ی مبتنی‌بر بلاک‌چین نیست؛ زیرا جامعه‌ی مستقل Free TON هفتم مه ۲۰۲۰ (۱۸ اردیبهشت) شبکه‌ی بلاک‌چین TON را به‌طورمستقل راه‌اندازی کرد. اعضای این شبکه ارتباطی به تلگرام ندارند.

دورُف در اطلاعیه‌ی پیشین خود ضمن اعلام جدایی تلگرام از TON، حرف‌های خود را این‌گونه پایان داد:

می‌خواهم این بیانیه را با آرزوی موفقیت برای تمامی کسانی به‌پایان برسانم که به‌منظور غیرمتمرکزسازی و ایجاد تعادل و برابری درسراسر دنیا تلاش می‌کنند. شما در حال رقابت در نبردی برحق هستید. این نبرد می‌تواند مهم‌ترین نبرد نسل ما باشد. امیدواریم در نبردی که شکست خوردیم، پیروز شوید.

در همین زمینه، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا نیز اطلاعیه‌ای منتشر کرد. نهاد یادشده در این اطلاعیه با برخی از ادعاهای مدیرعامل تلگرام درباره‌ی اقدامات این نهاد مخالفت می‌کند. کریستینا لیتمن به‌نمایندگی از SEC در اطلاعیه‌ای جدید می‌گوید:

ما از کسب‌و‌کارهای جدید و نوآورانه به‌منظور مشارکت در بازارهای سرمایه‌‌مان استقبال می‌کنیم‌؛ بااین‌حال، کسب‌و‌کارهای یادشده نمی‌توانند چنین کاری را با نقض قوانین اوراق بهادار فدرال انجام دهند. توافق جدید تلگرام را مجاب می‌کند تمامی سرمایه‌ی جذ‌ب‌شده را به سرمایه‌گذاران بازگرداند. این مبلغ شامل جریمه‌ی مالی درخورتوجهی هم می‌شود. همچنین در این توافق‌نامه، آمده است تلگرام باید درباره‌ی فعالیت‌های آینده‌ی خود در حوزه‌ی دیجیتال اطلاع‌رسانی کند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ادعا می‌کند تلگرام مطابق با قوانین رفتار نکرده و همین موضوع باعث شده است دادگاه آمریکا به این شرکت اجازه‌ی عرضه‌ی عمومی رمزارزش را ندهد. SEC می‌گوید اگر تلگرام از همان ابتدا برای عرضه‌ی رمزارز خود با این نهاد همکاری می‌کرد، ممکن بود امروزه شرایط متفاوت باشد. 

دیدگاه شما کاربران زومیت در این زمینه چیست؟

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد