خانه » همه » مذهبی » نصرت و یاری خدا !

نصرت و یاری خدا !


نصرت و یاری خدا !

۱۳۹۳/۰۸/۲۰


۸۸۹ بازدید

چرا خداوند یاری دین را یاری به خود می داند؟

همان طور که می دانید در آیه 7 سوره مبارکه محمد(47) آمده:« یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُمْ ؛ اى کسانى که ایمان آورده اید! اگر خدا را یارى کنید شما را یارى مى کند و گامهایتان را استوار مى دارد.»
تعبیر به یارى کردن خدا به وضوح به معنى یارى کردن آئین او است، یارى کردن پیامبر او، و شریعت و تعلیمات او، و لذا در بعضى دیگر از آیات قرآن یارى کردن خدا و رسولش در کنار یکدیگر قرار داده شده است، در سوره حشر آیه 8 مى خوانیم: «وَ یَنْصُرُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ».
با اینکه قدرت خداوند بى پایان است، و قدرت مخلوقات در برابر او بسیار ناچیز، و خداوند به نسبت خود یاری نمی خواهد چون محتاج و نیازمند یاری کسی نیست و همه به او و یاریش نیازمند هستند، اما همان خدای پر قدرت و بی نیاز به جهت بیان ارتباط دین، قرآن، رسول خدا صلی الله علیه و آله و … به خدا و بیان شرافت و اهمیت خاص آنها در زندگی بشر و اهمیت تبعیت و یاری کردنشان، یاریشان را یاری خود دانسته شده است. کأن یاری دین خدا، رسول خدا صلی الله علیه و آله و اولیاء الله و قرآن کریم همان یاری خدا است.
در ادامه اما بد نیست بدانیم وعده اى را که خداوند در برابر دفاع از آئین او ، پیامبر او، و شریعت و تعلیمات او به مجاهدان داده چیست؟ نخست: مى گوید: شما را یارى مى کند اما از کدام طریق؟
از طرق بسیار، در قلب شما نور ایمان و در روح شما تقوا، در اراده شما قدرت، در فکر شما آرامش مى افکند.
از سوى دیگر فرشتگان را به یارى شما مى فرستد، حوادث را به نفع شما تغییر مسیر مى دهد، قلوب مردم را به شما متمایل مى کند، سخنانتان را نافذ، فعالیتهایتان را پر ثمر مى سازد، آرى یارى خدا جسم و جان و درون و برون را احاطه مى کند.
اما در میان تمام اشکال یارى کردن روى مساله ثبات قدم تاکید مى کند، چرا که ایستادگى در برابر دشمن مهمترین رمز پیروزى است، و برندگان جنگها آنها هستند که ثبات و استقامت بیشترى نشان مى دهند.
و لذا در داستان پیکار طالوت، فرمانده بزرگ بنى اسرائیل، با جالوت آن زمامدار ستمگر و خونخوار و قوى پنجه، مى خوانیم: مؤمنان اندکى که با او بودند به هنگامى که در برابر انبوه دشمن قرار گرفتند چنین گفتند: رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَیْنا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْکافِرِینَ: پروردگارا! صبر و استقامت را بر ما بریز و گامهاى ما را استوار دار و در برابر قوم کافر یارى فرما.
و در آیه بعد از آن مى خوانیم: فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ، یاران طالوت لشکر نیرومند جالوت را به فرمان خدا شکست دادند.
آرى نتیجه ثبات قدم پیروزى بر دشمن است.
ر. ک: تفسیر نمونه، ج 21، ص 424 – 427.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد