امام: اگر در همان سال (سال خريد) فروخته شود. چنانچه پول آن تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بپردازد و اگربعد از آن سال بفروشد، بايد فوراً خمس آن را بدهد.
آيت الله نورى: اگر در همان سال (سال خريد) فروخته شود، چنانچه پول آن تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بپردازد و اگر بعد از آن سال بفروشد، پول آن خمس ندارد.
آيت الله فاضل: اگر در همان سال (سال خريد) فروخته شود، چنانچه پول آن تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بپردازد واگر بعد از آن سال بفروشد – به مقدار تفاوت قيمت خريد و قيمت فروش – جزء درآمد سال شمرده مىشود و چنانچه تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بدهد.
آيات عظام سيستانى و صافى: اگر در همان سال (سال خريد) فروخته شود، چنانچه پول آن تا سر سال خمسى زياد، بيايد بنابر احتياط واجب، خمس آن را بپردازد و اگر بعد از آن سال بفروشد، – به مقدار تفاوت قيمت خريد و قيمت فروش – جزء درآمد سال شمرده مىشود و چنانچه تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بدهد.
آيات عظام خامنهاى و مكارم: پول فروش آن در هر حال خمس ندارد
.آيت الله بهجت: چنانچه پول فروش تا سر سال خمسى زياد بيايد، بنابر احتياط واجب خمس دارد.
آيت الله تبريزى: مقدار تفاوت قيمت خريد و قيمت فروش، جزء درآمد سال شمرده مىشود و چنانچه تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بپردازد.
آيت الله وحيد: مقدار تفاوت قيمت خريد و قيمت فروش، جزء درآمد سال شمرده مىشود و چنانچه تا سر سال خمسى زياد بيايد، بنابراحتياط واجب خمس آن را بدهد.
منبع:
امام، استفتاءات، ج 1، س 33، 72، 173. آيت الله نورى، استفتاءات، ج 1، س 263 و توضيحالمسائل، م 1777. آيت الله فاضل، جامعالمسائل، ج 2، س 485 و التعليقات على العروة الوثقى، ج 2، م 67.آيت الله سيستانى، توضيحالمسائل، م 1751؛ صافى، جامعالاحكام، ج 1، س 625 و 710 و 714 و توضيحالمسائل، م 1790 و 1779. آيت الله خامنهاى، اجوبة، س 986 و مكارم، استفتاءات، ج 1، س 314.آيت الله تبريزى، استفتاءات، س 841.آيت الله وحيد، توضيحالمسائل، م 1778.
دفتر آيت الله بهجت.