آيابه طلاوزيورآلات زنانه -كه زن ازدرآمدشخصى تهيه كرده وخودراباآن زينت مىكند-بعد از فروختن،خمس تعلق مىگيرد؟
امام: اگر در همان سال (سال خريد) فروخته شود. چنانچه پول آن تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بپردازد و اگر بعد از آن سال بفروشد، بايد فوراً خمس آن را بدهد.
آيةاللَّه بهجت: چنانچه پول فروش تا سر سال خمسى زياد بيايد، بنابر احتياط واجب خمس دارد.
آيةاللَّه تبريزى: مقدار تفاوت قيمت خريد و قيمت فروش، جزء درآمد سال شمرده مىشود و چنانچه تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بپردازد.
آيةاللَّه فاضل: اگر در همان سال (سال خريد) فروخته شود، چنانچه پول آن تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بپردازد و اگر بعد از آن سال بفروشد – به مقدار تفاوت قيمت خريد و قيمت فروش – جزء درآمد سال شمرده مىشود و چنانچه تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بدهد.
آيةاللَّه خامنهاى: اگر وسايل مورد نياز در همان سال خريد فروخته شود، به پول فروش آن خمس تعلق مىگيرد؛ ولى اگر بعد از گذشت سال خمسى بفروشد، به آن خمس تعلق نمىگيرد.
آيات عظام سيستانى و صافى: اگر در همان سال (سال خريد) فروخته شود، چنانچه پول آن تا سر سال خمسى زياد، بيايد بنابر احتياط واجب، خمس آن را بپردازد و اگر بعد از آن سال بفروشد، – به مقدار تفاوت قيمت خريد و قيمت فروش – جزء درآمد سال شمرده مىشود و چنانچه تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بدهد.
آيةاللَّه مكارم: پول فروش آن در هر حال خمس ندارد.
آيةاللَّه نورى: اگر در همان سال (سال خريد) فروخته شود، چنانچه پول آن تا سر سال خمسى زياد بيايد، بايد خمس آن را بپردازد و اگر بعد از آن سال بفروشد، پول آن خمس ندارد.
آيةاللَّه وحيد: مقدار تفاوت قيمت خريد و قيمت فروش، جزء درآمد سال شمرده مىشود و چنانچه تا سر سال خمسى زياد بيايد، بنابر احتياط واجب خمس آن را بدهد.
منبع:
امام، استفتاءات، ج 1، س 173 72 33. آيت الله تبريزى، استفتاءات، س 841.آيت اللهفاضل، جامعالمسائل، ج 2، س 485 و التعليقات على العروة الوثقى، ج 2، م 67.آيت اللهخامنهاى، اجوبة، س 889 و 986 .آيت اللهسيستانى، توضيحالمسائل، م 1751؛آيت اللهصافى، جامعالاحكام، ج 1، س 625 و 710 و 714 و توضيحالمسائل، م 1790 و 1779.آيت اللهمكارم، استفتاءات، ج 1، س 314.آيت اللهنورى، استفتاءات، ج 1، س 263 و توضيحالمسائل، م 1777.آيت اللهوحيد، توضيحالمسائل، م 1778.دفتر:آيت الله بهجت.