به گزارش خبرنگار ايسنا، كاظم جلالي، در جمع خبرنگاران پارلماني تصريح كرد: «آقاي شاهرودي در خصوص بحث تابعيت گفت، من حتي براي يكروز هم تابعيت غير ايراني نداشتهام. شناسنامه و اسناد و مدارك من در اين خصوص موجود است و چنانچه مجلس و نمايندگان، شبههاي دارند، به ثبت احوال مراجعه و سوابق را دريافت كنند.
سال 1358 با گذرنامهي ايراني وارد كشور شدم و تبعا در سوابق، بايد موجود باشد كه مهر فرودگاه مهرآباد نيز بر آن خورده است. پدرم يا جدم نيز شناسنامهي غيرايراني نداشتهاند و تابعيت غيرايراني را نپذيرفتهاند.»
جلالي، در ادامه افزود : رييس قوهي قضاييه گفته است «مقيد بودم كه براي فرزندان خود شناسنامهي ايراني تهيه كنم. از نجف به كنسولگري در كربلا آمده و براي فرزندانم شناسنامهي ايراني تهيه كردم، سه برادر من در راه مبارزه در عراق توسط صدام به شهادت رسيدند.»
جلالي، گفت: از هاشميشاهرودي، در خصوص رياست مجلس اعلاي عراق سوال كردم و اين مساله را مطرح كردم كه شما زماني سمت رييس مجلس اعلاي عراق را داشتهايد؛
وي گفت: «در آن زمان، بنا به ضرورت، تشخيص داده شد كه در آن جايگاه قرار بگيرم.» عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: هاشميشاهرودي، در مورد مسالهي تابعيت دوگانهاي كه در مورد وي شنيده ميشود، توضيح داد: «به هيچ وجه تابعيت مضاعف نداشتهام و اصلا شناسنامه يا تابعيت غيرايراني را براي خود و خانوادهام اخذ نكردهام؛ لذا بحث تابعيت مضاعف، منتفي است.»
وي گفت: برخي مطرح ميكردند از آنجاييكه هاشمي شاهرودي شناسنامهي المثني داشته، قاعدتا بايستي هنگام راي دادن، با شناسنامهي المثني راي ميدادند؛ ولي با شناسنامهي قبلي خود راي داده كه در اين خصوص از وي سوال كردم و وي متذكر شد: «موقعي كه خواستم راي بدهم، شناسنامهي قبليام كه گمشده بود، پيدا شد و در دسترس بود؛ لذا با همان شناسنامهي قبلي راي دادم.» جلالي، تصريح كرد: در خصوص مسايل مالي، مطرح شده بود كه (رييس قوهي قضاييه) اموال زيادي دارد (در داخل و خارج از كشور) و وي گفت: « در خارج از كشور، حتي يك ريال هم ندارم. اگر كسي اموال از من سراغ دارد، معرفي كند؛ ولي در داخل كشور، خانهاي شخصي در قم دارم كه بعد از پيروزي انقلاب تهيه كردم كه البته ابتدا نيمهكاره بود؛ تكميلش كردم و اموال شخصي ديگر در قم ندارم؛ البته بنياد دايرهالمعارف است كه جزو اموال ولي فقيه است و اموال شخصي من نيست.
اكنون نيز در منزلي زندگي ميكنم كه قبلا نيز رييس قوهي قضاييه در آن زندگي ميكرد. اين منزل، تنها سه اتاق دارد و با توجه به اينكه هفت فرزندم با من زندگي ميكنند، اين مكان براي ما نامناسب است.
خيلي افراد از من خواستهاند در مكان ديگري زندگي كنم، اما من تاكيد دارم زندگي خود را تغيير ندهم و در اين نقطه زندگي كنم. و نيز داراي هيچ شركت، كارخانه و درآمد ديگري نيستم. از قوهي قضاييه نيز يك ريال حقوق دريافت نميكنم. قبل از اينكه رييس اين قوه شوم، وجوهات به من پرداخت ميشد. از طريق همين وجوهات به طلاب قم شهريه ميدهم و زندگي خود را در حد طلبگي از اين وجوهات تامين ميكنم.»
جلالي توضيح داد: هاشميشاهرودي قبل از اينكه رييس قوهي قضاييه شوند، به عنوان يك مجتهد شناخته شدهاند و تا حدودي نيز بحث قريبالمرجع بودن وي در مجامع حوزوي مطرح بود. جلالي، با بيان اينكه هاشميشاهرودي، شايعهي ارتباط داشتن با مخالفان امام راحل (ره) را تكذيب كرد، گفت: «هيچ گاه در طيف مخالفان امام (ره) نبودهام و اگر كساني ميخواهند سوابق من و نوع نگرش و ديدگاه امام (ره) نسبت به من را بدانند، بهتر است از آقاي شيخ حسن صانعي، مقام معظم رهبري و غديري ( عضو فعلي شوراي نگهبان) سوال كنند.»
جلالي خاطرنشان كرد: از هاشمي شاهرودي در خصوص طرح تحقيق و تفحص مجلس دربارهي اعمال مادهي 982 قانون مدني سوال كردم و وي نيز كاملا با تحقيق و تفحص موافق بود و گفت كه اگر وي نيز يكي از نمايندگان مجلس بود حتما اين طرح را امضا ميكرد. وي در پاسخ به اين سوال كه نمايندگان مجلس تا چه حد از اظهارات هاشميشاهرودي در اين جلسه قانع شدند، گفت: من نظريات هاشميشاهرودي را به مجلس منتقل كردم. نمايندگان در مورد شناسنامهي وي شبههاي ندارند؛ ولي در خصوص پذيرفتن عضويت وي در مجلس اعلاي عراق، هنوز شبهاتي از سوي نمايندگان مطرح ميشود.
جلالي، يادآور شد: در ادامهي اين ديدار، همان اعتراضاتي كه نمايندگان مجلس نسبت به دستگيري لقمانيان داشتند، منتقل كردم و از هزينهي بالاي اين مساله با وي صحبت كردم. وي در پاسخ با من همدلي كرد؛ ولي بحث استقلال قاضي را مطرح نمود كه قاضي، مستقل است. جلالي، افزود: من از وي خواستم حكم لقمانيان را لغو كند و وي تصريح كرد كه اين كار از اختيارات وي نيست و وقتي حكم اجرا ميشود، براي نقض هر حكمي، بايد از ديوان عالي كشور اقدام شود.
نمايندهي شاهرود ادامه داد: هاشميشاهرودي، به جلسهي سران قوا خوشبين بود كه در اين جلسه به جمعبندي مشخص برسند. وي در مورد دستگيري لقمانيان، هزينهدار بودن اين دستگيري را پذيرفت. جلالي ادامه داد: هاشميشاهرودي در سخنان خود گفت: «حتي به اطرافيان خود اجازه نميدهم كه كسي كوچكترين توصيهاي را بنويسد؛ حتي يكي از برادرخانمهاي من توصيهنامهاي براي كسي نوشته و آورده بود من در حضور وي اين توصيهنامه را پاره كردم. ورود فرزندانم به محدودهي دفتر من ممنوع است و فرزندانم زندگي سادهي گذشته خود را دارند؛ حتي يكي از پسرانم در خصوص موضوعي توصيه كرد كه به او اعتراض كردم.»
جلالي اذعان داشت: به رييس قوهي قضاييه گفتم شما در جناح سياسي خاصي قرار گرفتهايد و برخورد جناحي ميكنيد؛ وي گفت: «خود را در جناح خاص و يك فرد جناحي نميدانم و برخوردهايم جناحي نيست.» جلالي، در پاسخ به اين سوال كه علت اينكه چنين شايعاتي در مورد هاشميشاهرودي مطرح شده چيست، اظهار داشت: ما از سوابق افراد بياطلاع و نسل دوم انقلاب هستيم. برخي موارد، قابل اثبات و نفي است. مثل تابعيت. ولي متاسفانه برخي موارد مثل زندگي افراد، قابل اثبات نيست و در مورد هر مسؤولي شايعاتي وجود دارد
. جلالي، در پايان گفت: رييس قوهي قضاييه همچنين در مورد پروندهي شهرام جزايري گفت كه وي شاكيهاي ديگري هم پيدا كرده است و با طيفي از افراد صاحبنفوذ در دستگاههاي دولتي، اعمال نفوذ و از موقعيت خود براي گرفتن وام تسهيلات استفاده ميكرده است.