خانه » همه » مذهبی » روشی برای دفع خرده‌ سنگ‌های کلیه

طلسمات

روشی برای دفع خرده‌ سنگ‌های کلیه

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - روشی برای دفع خرده‌ سنگ‌های کلیه
عصراسلام: در واقع کلیه با دفع مواد مضر از بدن توسط ادرار تلاش می‌کند مواد مورد نیاز را به خون برگرداند و آن‌ها را از آلودگی‌ها پاک کند به همین دلیل وجود کلیه در بدن بسیار اهمیت دارد اما با سرد شدن هوا بیماری‌های کلیوی نیز افزایش پیدا می‌کند زیرا افراد به دلیل آنکه تشنه نمی‌شوند کمتر آب می‌خورند و همین موضوع بروز بیماری‌هایی مانند سنگ کلیه را در افراد بالا می‌برد.

عوامل مختلفی سنگ کلیه را در بدن تشکیل می‌دهد. کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب و عدم خوردن نوشیدنی به میزان مورد نیاز بدن عواملی هستند که می‌تواند سنگ کلیه را در بدن ایجاد کند هرچند مصرف بیش‌ از اندازه نمک و بیماری مانند تیروئید نیز می‌تواند این موضوع را تشدید کند.
فردی که دچار سنگ کلیه می‌شود علائم خاصی ندارد و تا زمانی که سنگ کلیه در بدن او کامل نشده علائم بروز نمی‌دهد اما وقتی فرد دچار تهوع و دردهای متناوب و شدید در ناحیه شکم و پهلو شد باید به این موضوع شک کند که دچار سنگ کلیه شده است. این درد اصولاً ادامه پیدا می‌کند تا وقتی‌که سنگ کاملاً از بدن افراد دفع شود.

پزشکان طب سنتی معتقدند که پیشگیری بهتر از درمان است به همین دلیل توصیه می‌کنند که مصرف مایعات میوه و سبزی را در سبد غذایی خود افزایش دهید؛ آن‌ها  معتقدند لیموترش می‌تواند تأثیر فوق‌العاده‌ای در عدم بروز این بیماری داشته باشد. توصیه آن‌ها این است که روزی یک لیوان آب به همراه کمی آب‌ لیمو شیرین بخورید تا به سنگ کلیه دچار نشوید.

پزشکان طب سنتی معتقدند رنگ ادرار می‌تواند زنگ خطری برای بروز سنگ کلیه باشد؛ اگر رنگ ادرار پررنگ و بوی آن تند بود بدانید در حال ابتلا به سنگ کلیه هستید پس تا می‌توانید آب بخورید و آن‌قدر خوردن آب را ادامه دهید تا رنگ ادرار شما روشن شود.
نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد طناب زدن پس از سنگ‌شکنی، می‌تواند در دفع خرده‌سنگ‌های کلیوی بیماران تاثیر قابل توجهی داشته باشد. عارضه سنگ کلیه اختلال بالینی شایعی است. سنگ‌شکنی برون اندامی یک روش مؤثر و نسبتاً بدون خطر در درمان سنگ­‌های سیستم ادراری است.

بر اساس آن چه در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده است، محققان در پژوهشی اثر طناب‌زدن را بعد از سنگ‌شکنی بررسی کرده‌اند.

نتایج حاصل از پژوهش نشان داد ورزش‌های دویدن بر روی ترد میل و طناب زدن در دفع خرده سنگ‌های پس از سنگ شکنی موثر است و درصد دفع خرده‌سنگ‌ها در گروه طناب‌زنی حدود ۸۵ درصد، در گروه تردمیل ۷۳ درصد و در گروه کنترل حدود ۵۷ درصد بوده است.

نتیجه این پژوهش که توسط معصومه شوهانی، منصور معصومی، حسین سعیدخانی، مصیب مظفری و همایون ابراهیمی‌نژاد از دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام شده است، گویای این است که از ورزش طناب زدن می‌توان به عنوان روشی مفید برای دفع خرده سنگ‌های کلیوی در بیماران استفاده کرد.

مقاله‌ی حاصل از این مطالعه در فوریه ۲۰۲۱ در مجله‌ی Asian Journal of Sports Medicine  منتشر شده است.


ایسنا، آنا

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد