بین الملل تابناک: بیانیه ۴۰ کارشناس و مقام اروپایی و آمریکایی خطاب به بایدن درباره برجام، محکوم شدن یک آمریکایی در چین به اعدام، نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی درباره فلسطین، تدابیر امنیتی شدید برای حفاظت از جان عمران خان و درخواست فرابرجامی آمریکا از ایران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
بیانیه ۴۰ کارشناس و مقام اروپایی و آمریکایی خطاب به بایدن درباره برجام
گروهی متشکل از ۴۰ مقام دولتی سابق آمریکا و اروپا و کارشناسان برجسته منع اشاعه تسلیحات هسته ای در بیانیه ای از جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواستند تا مذاکرات برای بازگشت به توافق هسته ای با ایران را با موفقیت به پایان برساند.
روزنامه واشنگتن پست، روز پنجشنبه به وقت محلی نوشت، این کارشناسان اعلام کردند عدم تغییر سیاستهای دولت ترامپ که از توافق بین قدرتهای جهانی و ایران در سال ۲۰۱۸ خارج شد، “غیرمسئولانه” است.
این کارشناسان مدعی شدند در صورتی که دولت آمریکا سیاست های دونالد ترامپ را تغییر ندهد، “خطر قرار گرفتن ایران در آستانه هسته ای شدن را افزایش میدهد”.
این ۴۰ کارشناس و مقام سابق آمریکایی در تداوم سیاست هراس از پیشرفت های فنی هسته ای ایران در پی نقض برجام از سوی آمریکا و در حالیکه نهادهای اطلاعاتی آمریکا این موضوع را تایید نکرده اند، مدعی شدند تهران یک یا دو هفته تا تولید اورانیوم لازم برای ساخت یک بمب فاصله دارد.
در این گزارش با اشاره به خروج آمریکا از برجام و سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ و نیز روند مذاکرات وین آمده است: همه طرفهای مذاکرات، بدبینی فزایندهای نسبت به دستیابی به توافق جدیدی برای ازسرگیری توافق ۲۰۱۵ ابراز میکنند.
در ادامه این مطلب آمده است: تقریباً همه قانونگذاران جمهوری خواه و بسیاری از دموکراتها مخالفت خود را با هرگونه توافق با ایران اعلام کردهاند و مخالفتهایی که با گزارشها مبنی بر اینکه دولت آمریکا حذف عنوان “تروریستی” از سپاه را در نظر گرفته، تشدید شده است.
در این گزارش آمده است: در داخل دولت آمریکا هم توافق گستردهای درباره خطرات عدم تمدید توافق وجود دارد، اما اختلافات قابل توجهی هم وجود دارد، مبنی بر این که آیا خطر هستهای بیشتر از میدان مین سیاسی است.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: حامیان حتی در نظر گرفتن حذف این نامگذاری، استدلال میکنند که این امر تا حد زیادی نمادین خواهد بود زیرا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحت بسیاری از تحریمهای دیگر خواهد ماند.
واشنگتن پست ادامه داده است، بیانیه کارشناسان مستقیم مساله قرار داشتن نام سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در فهرست سازمان های تروریستی خارجی اشاره ای نمی کند؛ اما خاطرنشان می کند “برخی در کنگره تهدید می کنند که اجرای گام های لازم برای بازگرداندن ایران به محدودیت های هسته ای تعیین شده در برجام را مسدود خواهند کرد.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: این بیانیه استدلال میکند که کارزار فشار حداکثری ترامپ برای تحریم ایران، که به گفته او با هدف دستیابی به یک توافق بهتر یا جامعتر بوده، نه تنها نتایج وعده داده شده را به همراه نداشته، بلکه مسیر ایران برای نقض محدودیت های هسته ای برجام و تسریع ظرفیت آن برای تولید مواد هسته ای را هموار کرده است.
در پایان این بیانیه در تداوم سیاست هراس از پیشرفت های برنامه صلح آمیز هسته ای ایران ادعا شده است: در نتیجه اکنون تخمین زده میشود که مدت زمان مورد نیاز ایران برای تولید مقدار قابل توجه (۲۵ کیلوگرم) اورانیوم غنی شده در سطح تسلیحاتی، از بیش از یک سال تحت برجام به تقریباً یک یا دو هفته در زمان حال کاهش یافته است.
به گفته واشنگتن پست، امضاکنندگان این بیانیه شامل مقامات فعلی و سابق بولتن علوم اتمی، انجمن کنترل تسلیحات، “اتحادیه دانشمندان نگران” و صندوق پلاشرز و دیپلمات ها و کارشناسان دانشگاهی سابق آمریکایی و اروپایی هستند.
پیش از این، نشریه راستگرای واشنگتن فری بیکن در گزارشی درباره پیشنهاد دولت بایدن درباره رفع تحریمهای سپاه به طرحهای ضد ایرانی جمهوریخواهان پرداخته و در عین حال به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است: دولت بایدن برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ (برجام) “آماده تصمیمات دشوار” است.
نشریه راستگرای واشنگتن فری بیکن در گزارشی درباره آنچه آخرین پیشنهاد دولت بایدن خوانده، ادعاهایی را مطرح کرده و نوشته است این پیشنهاد میتواند تحریم ها علیه دست کم ۸۰ هزار عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را رفع کند.
این رسانه آمریکایی به نقل از مقامات کنگره آمریکا ادعا کرد: این پیشنهاد سپاه را از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی حذف میکند و ورود آنها را به آمریکا آسانتر میکند.
محکوم شدن یک آمریکایی در چین به اعدام
دادگاهی در چین روز پنجشنبه یک شهروند آمریکایی را به دلیل قتل عمدی دختر چینی به اعدام محکوم کرده است.
به گزارش رویترز، دادگاه چین اعلام کرد شدید عبدالمتین سال گذشته با دوست خود به نام چن که دختری ۲۱ ساله بوده، چندین بار درگیر شده و به او با چاقو حمله کرده بود.
به گفته دادگاه بین المللی مردمی نینگبو روز پنجشنبه گفت، عبدالمتین در تیر گذشته در نزدیک یک ایستگاه اتوبوس با چاقو چن را به قتل رساند و دادگاهی در چین او را به واسطه قتل عمد مجرم شناخت.
سفارت آمریکا در چین به درخواست خبرنگاران برای اظهار نظر در این زمینه پاسخی نداده است.
رویترز اطلاعات بیشتری درباره این تبعه آمریکایی ارایه نکرد.
بر اساس گزارش رویترز، یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفت که این جریان را زیر نظر دارد اما به دلیل ملاحظات حفظ حریم خصوصی اظهارنظر نمی کند.
نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی درباره فلسطین
منابع خبری عربی از برگزاری نشست فوقالعده سازمان همکاری اسلامی برای بررسی تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در قدس اشغالی و مسجدالاقصی طی دوشنبه هفته آتی به میزبانی عربستان سعودی خبر دادند.
خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که سازمان همکاری اسلامی دوشنبه هفته آتی نشست فوقالعادهای را برای بررسی تحولات اخیر فلسطین و هتک حرمت مسجدالأقصی برگزار میکند.
طبق این گزارش، نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی به درخواست اندونزی و در مقر دبیرخانه این سازمان در شهر جده عربستان برگزار خواهد شد.
واس در این باره گزارش داد: این نشست به دنبال تشدید تجاوزات روزانه رژیم صهیونیستی به نمازگزاران فلسطینی و هتک حرمت مسجدالأقصی توسط نظامیان و صهیونیستهای تندرو برگزار می شود.
اعضای کمیته اتحادیه عرب برای مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی در قدس نیز پنجشنبه با برگزاری نشستی هتک حرمت مسجد الأقصی توسط صهیونیستها و تجاوزات آنها به فلسطینیها را محکوم کرده بودند.
درگیری میان فلسطینیها و رژیم صهیونیستی طی هفته اخیر به دلیل هتک حرمت مسجدالأقصی توسط نظامیان رژیم اشغالگر و حملات روزانه آنها به نمازگزاران در این مکان مقدس و اسلامی تشدید شده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، آخرین مورد اعدام یک تبعه کشور غربی در چین، مربوط به اکمل شیخ، شهروند بریتانیایی بوده که در سال ۱۳۸۸ به دلیل قاچاق هروئین اعدام شد.
تدابیر امنیتی شدید برای حفاظت از جان عمران خان
نخست وزیر پاکستان دستور داد تا پس از گزارش هایی مبنی بر تهدیدهای جانی علیه عمران خان، نخست وزیر سابق، امنیت کامل او را تامین کنند.
به گزارش آناتولی، بر اساس یک بیانیه رسمی، شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان به وزیر کشور رعنا صنع الله دستور داد تا امنیت عمران خان را تضمین کند.
اظهارات شریف پس از آن منتشر شد که سازمانهای اطلاعاتی گزارش دادند که خان با تهدید جان خود مواجه است.
دولت همچنین یک جوخه خنثی سازی بمب و سایر پرسنل امنیتی در محل اقامت شخصی خان در نزدیکی اسلام آباد مستقر کرده و از حکومتهای ایالتی نیز خواسته شده است که امنیت خان را در جلسات و اجتماعات عمومی در ولایات خود تامین کنند.
خان پس از رای عدم اعتماد در پارلمان، یک کمپین عمومی برای تحت فشار قرار دادن دولت برای اعلام انتخابات فوری به راه انداخته است.
خان در توییتر به هوادارانش گفت: “زندگی و مرگ در دست خداست، من اقدامات احتیاطی را انجام خواهم داد، اما به خدا ایمان دارم و فقط خداوند من را در حمایت خود نگه می دارد.”
درخواست فرابرجامی آمریکا از ایران
خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا نوشته: چنانچه ایران خواستار رفع تحریمها فراتر از توافق هستهای است بایستی نگرانیهای آمریکا که فراتر از مسائل هستهای هستند را برطرف کند.
رویترز به نقل از یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نوشت: «ما در منظر عموم مذاکره نمیکنیم اما اگر ایران میخواهد تحریمهای فراتر از برجام برداشته شوند، باید نگرانیهایی که فراتر از برجام داریم، برطرف کند.»
این مقام آمریکایی همچنین در تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران مدعی شد: «بالعکس اگر آنها نمیخواهند از این مذاکرات برای حل دیگر مسائل دوجانبه فراتر از برجام استفاده کنند، اطمینان داریم که میتوانیم به سرعت به درکی در قبال برجام دست یافته و اجرای مجدد آن را از سر بگیریم. ایران باید تصمیم بگیرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای خود گفت: «در صورت بازگشت به برجام، ایالات متحده استفاده از ابزارهای قدرتمند خود در برابر فعالیتهای ثباتزدای این کشور و حمایتی که از تروریسم و گروههای نیابتی تروریستی دارد حفظ کرده و با جدیت آنها را اجرا میکند، به ویژه در مقابله با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.»